Для того, щоб насолодитися оригінальним смаком курки теріякі, не обов'язково йти в японський ресторан. Досить скористатися нашими рецептами, відтворити атмосферу східної кухні і створити це блюдо самим.
Переваги домашнього приготування очевидні. Ви будете абсолютно впевнені в свіжості і якості використовуваних інгредієнтів, а також зможете регулювати гостроту і пікантність страви виходячи зі своїх смакових переваг.
Курка під соусом теріякі з овочами - рецепт
Інгредієнти: філе курячої грудки – 550 г; соус теріякі – 125 г; цибуля порей – 1/2 стебла; морква – 75 г; цукіні – 550 г; солодкий болгарський перець – 125 г; соєвий соус (за бажанням) – за смаком; оливкова олія. Приготування Куряче філе промиваємо, витираємо насухо паперовим рушником, розрізаємо на шматочки розміром приблизно два-три сантиметри і замочуємо в соусі теріякі приблизно на тридцять-сорок хвилин.
Поки м'ясо маринується, заготовимо овочі. Промиваємо їх у холодній воді, витираємо насухо і нарізаємо цукіні, моркву і очищений від насіннєвих коробок солодкий перець крупною соломкою, а цибулю-порей кільцями.
Ідеальною посудом для приготування курки теріякі буде вок, але якщо його немає, не біда, - підійде і звичайна сковорода з товстим дном. Наливаємо в неї оливкова олія, прогріваємо його добряче і викладаємо курячі шматочки з маринадом. Смажимо на сильному вогні п'ять хвилин, закладаємо підготовлені овочі, перемішуємо і підсмажуємо ще п'ять-сім хвилин.
В кінці приготування зменшуємо вогонь до мінімуму і потомим дві хвилинки, щоб овочі встигли приготуватися, але обов'язково залишилися цілими. При бажанні вливаємо також соєвий соус і обережно перемішуємо. Можна не додавати в блюдо, а подати окремо.
Курка теріякі з рисом - рецепт
Інгредієнти: філе курячої грудки – 550 г; соус теріякі – 125 г; цибуля шалот – 75 г; перець чилі – 1/2 шт.; часник – 4-5 зубчиків; рисова крупа – 290 г; вода фільтрована – 500 мл; олія оливкова – 75 мл; базилік сушений – 2 щіпки; шафран – щіпка; лаврове листя – 2 шт.; сіль – за смаком; оливкова олія. Приготування Промите і обсушенное філе курячої грудки ріжемо на невеликі скибочки, заливаємо соусом теріякі, додаємо дрібку сушеного базиліка, дрібно нарізаний часник і перець чилі, перемішуємо і даємо промаринуватися приблизно одну годину.
Промиваємо рисову крупу до прозорої води, розстеляємо на паперовому рушнику і просушуємо. Шафран замочуємо в малій кількості води на сім-десять хвилин.
У глибоку сковороду з товстим дном або сотейник наливаємо оливкову олію, прогріваємо його гарненько, закладаємо нарізану цибулю-шалот і витримуємо його, помішуючи, до м'якості. Кидаємо щіпка сушеного базиліка, всипаємо рисову крупу, перемішуємо і вливаємо підігріту до кипіння воду. Додаємо шафран, перемішуємо і, прикривши посуд кришкою, готуємо страву протягом п'ятнадцяти хвилин, періодично помішуючи. По готовності поливаємо рис трохи соусом теріякі.
У розігрітий вок або сковороду з невеликою кількістю оливкової олії викладаємо курку з маринаду, додаємо за смаком сіль і листя лавра і обсмажуємо на сильному вогні до готовності.
Подаємо готовий рис і курку теріякі на одній тарілці.
Локшина соба з куркою теріякі
Інгредієнти: філе курячої грудки – 550 г; соус теріякі – 125 г; локшина соба – 300 г; болгарський перець – 350 г; цибуля порей – 1 шт.; цибуля ріпчаста – 75 г; імбир свіжий – 45 г; кунжутне насіння – 50 г; олія оливкова – 75 мл; соєвий соус – 25 мл; часник – 2-3 зубчики; лук зелений – 1 невеликий пучок; сіль – за смаком. Приготування В прогрітій на сильному вогні сковороді або воке з оливковою олією обсмажуємо протягом однієї хвилини дрібно
нарізаний імбир і часник. Потім закладаємо дрібно нарізане філе курячої грудки, підсолюємо його і витримуємо до підрум'янення.
Додаємо попередньо очищені та подрібнені соломкою перець, півкільця цибулі і кільця цибулі порею. Смажимо п'ять хвилин, помішуючи, додаємо соус теріякі і соєвий соус. Присипаємо попередньо обсмаженими насінням кунжуту і витримуємо страву на вогні ще кілька хвилин.
Локшина соба відварюємо до готовності, відповідно до інструкції на упаковці і з'єднуємо з вмістом сковороди або вока.
При подачі присипаємо блюдо нарізаною зеленою цибулею.