Хазани хоровац

Хоровац - рецепт
Хоровац можна приготувати на плиті будинку в посуді з товстими стінками. Ми ж зараз навчимося, як приготувати хоровац в казані на природі.
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо потрібно порізати шматочками розміром, як для шашлику. У казані розігріти олію, викласти підготовлені шматочки м'яса і смажити його на сильному вогні до рум'яної скоринки. Гасити м'ясо потрібно буде 20 хвилин майже до повного його приготування.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями або кільцями (за бажанням), закидаємо до м'яса, перемішуємо і смажимо до рум'яного кольору цибулі. Потім заливаємо в казан гранатовий сік (замість соку можна використовувати червоне вино), солимо, перчимо, прикриваємо кришкою і тушкуємо ще близько 10-15 хвилин. На завершення потрібно дати нашій страві трохи постояти.
При подачі, вірменський хоровац посипаємо дрібно порізаною зеленню і гранатовими зернами. Подаємо з запеченим або відварною картоплею і салатом зі свіжих овочів!
Салат хоровац
За традицією, хоровац - це шашлик, але у багатьох вірменських ресторанах можна зустріти під такою ж назвою овочевий шашлик. Можна зробити цю страву і як салат, але в будь-якому випадку нам знадобиться мангал або електрогриль.
Інгредієнти:
Приготування
Овочі потрібно помити, обсушити і запекти цілком до м'якості, періодично перевертаючи. Потім занурюємо наші овочі в холодну воду і знімаємо з них шкірку. З баклажанів зрізаємо попки, а перці очистити від серцевини.

Овочі потрібно нарізати досить крупно, приблизно однакового розміру. Перемішати з подрібненою зеленню, спеціями і оливковою олією. Деякі, за бажанням, додають часник. Салат можна їсти, насолоджуючись ароматом багаття!
Якщо салат зроблений для зберігання, то розкладаємо його в простерилізовані банки, пастеризуем, закриваємо щільно кришкою і залишаємо охолоджуватися при кімнатній температурі. Зберігати цей салат краще в холодильнику, так як оцет ми не додаємо. Подавати з м'ясом і лавашем. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Як маринувати осетер для шашлику?
Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми

Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з

Пахлава вірменська - рецепт приготування
Пахлава - відомий десерт у багатьох країнах і кухнях світу. А ось як цей десерт готують у вірменській кухні? У цьому вам допоможе розібратися наш

Салат «Гранатовий браслет»
Гранатовий браслет Кому з нас не хочеться блиснути на сімейному торжестві або дружній вечірці не тільки гарним новим платтям та елегантною зачіскою,