Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто для равіолі

Тісто для равіолі

12-07-2015, 21:55
1 791
Тісто для равіолі
Равіолі – дрібні італійські макаронні вироби з тіста з різними начинками у вигляді квадрата, еліпса або півмісяця, з фігурно обрізаними краями. Зазвичай за розміром вони трохи дрібніше, ніж добре знайомі нам пельмені чи вареники. Начинки для равіолі (в російській мові це слово у всіх склонениях в однаковій формі) можуть робити з м'ясного або рибного фаршу, а також грибів, овочів або навіть фруктів.
Равіолі варять як пельмені, або обсмажують в олії, подають як самостійне блюдо з соусами, а також з бульйоном або супами.
Існує версія про спільне походження всіх подібних страв (тобто, з вареного тіста з начинками) з Китаю. Однак є й інші версії.
Спочатку равіолі вважали в Італії сицилійським стравою. Можливо, рецепт був запозичений сицилійцями в інших народів. В італійській літературі згадки про цю страву зустрічаються з XIII століття, причому ще до повернення з Китаю Марко Поло, що дозволяє будувати цілком достовірні припущення про середземноморському походження цієї страви.

Як зробити тісто для равіолі?


Традиційний рецепт тіста для справжніх равіолі по-італійськи простий як все геніальне, головне – знайти якісну пшеничне борошно. Ще нам знадобиться трохи оливкової олії, вода і щіпка солі.
Розповімо, як з цих продуктів приготувати прісне тісто для равіолі.
Інгредієнти:

  • пшеничне борошно з твердих сортів пшениці – 2 склянки або трохи більше;

  • вода – 1 склянка;

  • олія оливкова – 3 ст. ложки;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Гіркою борошно просіваємо на робочу поверхню. Робимо поглиблення, додаємо масло і щіпку солі. Потроху подбавляя воду, замішуємо тісто. Краще робити це руками, злегка змазані маслом. Хоча, звичайно можна використовувати спочатку міксер зі спіралеподібною насадкою, а потім довести руками.
    Тісто для равіолі
    Тісто ретельно вимішуємо, але недовго, даємо йому підійти протягом 20 хвилин, ще раз злегка промешиваем руками і можна приступати до ліплення равіолі.
    Для приготування кольорових равіолі, можна замість води використовувати суміш водну суміш з овочевими або фруктовими соками, які попередньо треба проціджувати через дрібне сито. Співвідношення соку і води в суміші – 1:1 чи 2:1. Така добавка, певним чином, підвищує корисність кінцевого продукту за рахунок містяться в соках вітамінів та інших корисних речовин. І, крім того, кольорові равіолі мають більш привабливий вигляд, це особливо важливо, коли ми готуємо для дітей.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Равіолі зі шпинатом
    Равіолі зі шпинатом
    Равіолі можна приготувати з будь-якою начинкою на ваш смак. А ми пропонуємо вам приготувати равіолі зі шпинатом. Така страва буде не тільки смачним,
    Равіолі з грибами
    Равіолі з грибами
    Равіолі часто порівнюють із звичними нам пельменями, проте це не зовсім так. Є відмінності і в рецептах, і в приготуванні. Сьогодні ми вам розповімо,
    Равіолі: рецепт
    Равіолі: рецепт
    Блюдо, подібне знайомим нам пельменів та вареників є майже в кожній кухні - це і манти, і пози, наприклад. Італійці теж не обійшлися без свого
    Равіолі з сиром
    Равіолі з сиром
    Різновид італійської пасти - равіолі - з м'якою сирною начинкою, на думку їдців зі всього світу, є одним з найбільш смачних страв італійської кухні.
    Равіолі з гарбузом
    Равіолі з гарбузом
    Равіолі - це смачні італійські вироби з прісного тіста, дуже схожі на наші пельмені та вареники. Їх готують з різними начинками: м'ясними, овочевими,
    Равіолі з куркою
    Равіолі з куркою
    Равіолі - це смачні італійські вироби з прісного тіста. Їх готують з різними начинками: м'ясними, овочевими, солодкими. І сьогодні ми поговоримо про