Піца з салямі
Начинка для піци з салямі може бути будь-якою. Не біда, якщо в холодильнику тільки ковбаса і трохи томатного соусу. Але, якщо обставини дозволяють, можна доповнити салямі шинкою, різними сортами сиру, оливками і грибами, томатами і свіжою зеленню.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 400 г;
крупа манна - 100 г;
сіль морська - 1 ст. ложка;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
дріжджі (сухі) - 14 м;
вода - 1 ст.
Для соусу:
помідори - 250 г;
базилік зелений - 4 гілочки;
часник - 3 зубки;
маслооливковое (холодного віджиму) - 2 ст. ложки;
розмарин - 1 гілочка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Для начинки:
листя руколи - 1 ст.;
салямі -12 скибочок;
оливки - 2 ст. ложки;
сир моцарелла - 200 г;
сир пармезан - 1 ст. ложка;
печериці (свіжі) - 200 р.
Приготування
Як приготувати піцу з салямі ? Борошно просіваємо на стіл гіркою, змішуємо з манкою і сіллю. Робимо поглиблення, вливаємо трохи теплої води. Додаємо дріжджі і оливкове масло. Акуратно виделкою починаємо замішувати тісто, поступово підливаючи воду. Гарненько відбиваємо і вимішуємо масу. Вона повинна бути м'якою і еластичною. Скачуємо тісто в кулю, відправляємо її в каструлю. Накриваємо вологим рушником і залишаємо на годину-півтора в теплому місці. Після того як тісто підійде, обминаємо його і даємо піднятися ще раз.
Для соусу ошпарюємо окропом помідори, знімаємо з них шкірку і перетираємо через сито. У сотейнику розігріваємо олію, додаємо дрібно нарізаний часник і розмарин. Через 2 хвилини кидаємо розкришений руками базилік, а ще через пару хвилин - томатне пюре. Варимо, помішуючи, 5 хвилин на середньому вогні. Після накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин на повільному вогні.Знімаємо з плити. Соус готовий.
Тісто розгортаємо в пласт товщиною пів сантиметра. Викладаємо на застелений пергаментом деко. Обмазуємо остившім соусом, залишаючи чистими широкі краю, для хрусткої скоринки. Рівномірно розкладаємо начинку: кружальця салямі, половинки оливок, тонкі пластинки грибів, кубики моцарелли. Випікаємо 10 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів. Тримати довше піцу не варто, тісто пересушиться і буде твердим.
Готову, ще гарячу піцу миттю посипаємо руколою і пармезаном. Збризкуємо оливковою олією, злегка перчимо і насолоджуємося справжньою італійською кухнею!
Інгредієнти:
тісто - 500 г;
сир проволоне - 200 г;
салямі - 200 г;
шинка - 250 г;
перець болгарський - 1 шт.;
олія оливкова - для смаження;
сир пармезан (тертий) - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
насіння кунжутне - 1 ч. ложка;
сіль - за смаком.
Приготування
Болгарський перець нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до м'якості. Салямі нарізаємо кружечками, шинку і сир - скибочками. Тісто ділимо на 4 частини, кожну розкачуємо на присипаному борошном столі в прямокутник. Відступаючи по 2 см від краю, викладаємо шарами: сир, салямі, шинки, болгарський перець. Зверху присипаємо пармезаном. Краї тіста обмазуємо злегка збитим яйцем, згортаємо рулет. Зверху мажемо його яйцем і посипаємо кунжутом.
Рулети викладаємо на застелений пергаментом деко, накриваємо фольгою і відправляємо на 10 хвилин у духовку, розігріту до 220 градусів. Після фольгу знімаємо й даємо рулетів підрум'янитися ще 15 хвилин.
Піца з грибами і салямі - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для соусу:
Для начинки:
Приготування
Як приготувати піцу з салямі ? Борошно просіваємо на стіл гіркою, змішуємо з манкою і сіллю. Робимо поглиблення, вливаємо трохи теплої води. Додаємо дріжджі і оливкове масло. Акуратно виделкою починаємо замішувати тісто, поступово підливаючи воду. Гарненько відбиваємо і вимішуємо масу. Вона повинна бути м'якою і еластичною. Скачуємо тісто в кулю, відправляємо її в каструлю. Накриваємо вологим рушником і залишаємо на годину-півтора в теплому місці. Після того як тісто підійде, обминаємо його і даємо піднятися ще раз.
Для соусу ошпарюємо окропом помідори, знімаємо з них шкірку і перетираємо через сито. У сотейнику розігріваємо олію, додаємо дрібно нарізаний часник і розмарин. Через 2 хвилини кидаємо розкришений руками базилік, а ще через пару хвилин - томатне пюре. Варимо, помішуючи, 5 хвилин на середньому вогні. Після накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин на повільному вогні.Знімаємо з плити. Соус готовий.
Тісто розгортаємо в пласт товщиною пів сантиметра. Викладаємо на застелений пергаментом деко. Обмазуємо остившім соусом, залишаючи чистими широкі краю, для хрусткої скоринки. Рівномірно розкладаємо начинку: кружальця салямі, половинки оливок, тонкі пластинки грибів, кубики моцарелли. Випікаємо 10 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів. Тримати довше піцу не варто, тісто пересушиться і буде твердим.
Готову, ще гарячу піцу миттю посипаємо руколою і пармезаном. Збризкуємо оливковою олією, злегка перчимо і насолоджуємося справжньою італійською кухнею!
Піца-рулет з салямі і шинкою
Інгредієнти:
Приготування
Болгарський перець нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до м'якості. Салямі нарізаємо кружечками, шинку і сир - скибочками. Тісто ділимо на 4 частини, кожну розкачуємо на присипаному борошном столі в прямокутник. Відступаючи по 2 см від краю, викладаємо шарами: сир, салямі, шинки, болгарський перець. Зверху присипаємо пармезаном. Краї тіста обмазуємо злегка збитим яйцем, згортаємо рулет. Зверху мажемо його яйцем і посипаємо кунжутом.
Рулети викладаємо на застелений пергаментом деко, накриваємо фольгою і відправляємо на 10 хвилин у духовку, розігріту до 220 градусів. Після фольгу знімаємо й даємо рулетів підрум'янитися ще 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Піца з сосисками
Традиційна піца - італійська страва, абсолютно відрізняється від піци, приготованої в наших будинках. Зазвичай ми додаємо в таку піцу все, що
Піца «Маргарита» - рецепт
Піца «Маргарита» - класика італійської кухні, яка у всій своїй величі, на жаль, доступна тільки неаполітанцям. Щоб наблизити наші місцеві творіння
Піца з морепродуктами
Хоч піца - це італійське блюдо, але в нашій країні вона вже давно полюбилася багатьом. Її можна готувати з найрізноманітнішими начинками: з ковбасою,
Піца на кефірі - рецепт
Хто з нас не знайомий з таким смачним блюдом, як піца. Варіантів її приготування існує безліч, напевно у кожної господині знайдеться свій особливий.
Піца з грибами та ковбасою
Піца - популярна італійська їжа, яку обожнюють і дорослі, і діти. У її створенні використовують найрізноманітніші інгредієнти. Давайте розберемо
Піца 4 сиру - рецепт
Піца, яка складається з чотирьох видів сиру - смачне і оригінальне блюдо, яке сподобається багатьом. Традиційно в її начинку включають наступні види