Начинка для піци з салямі може бути будь-якою. Не біда, якщо в холодильнику тільки ковбаса і трохи томатного соусу. Але, якщо обставини дозволяють, можна доповнити салямі шинкою, різними сортами сиру, оливками і грибами, томатами і свіжою зеленню.
Піца з грибами і салямі - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 400 г; крупа манна - 100 г; сіль морська - 1 ст. ложка; олія оливкова - 3 ст. ложки; дріжджі (сухі) - 14 м; вода - 1 ст. Для соусу:
помідори - 250 г; базилік зелений - 4 гілочки; часник - 3 зубки; маслооливковое (холодного віджиму) - 2 ст. ложки; розмарин - 1 гілочка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Для начинки:
листя руколи - 1 ст.; салямі -12 скибочок; оливки - 2 ст. ложки; сир моцарелла - 200 г; сир пармезан - 1 ст. ложка; печериці (свіжі) - 200 р. Приготування Як приготувати піцу з салямі ? Борошно просіваємо на стіл гіркою, змішуємо з манкою і сіллю. Робимо поглиблення, вливаємо трохи теплої води. Додаємо дріжджі і оливкове масло. Акуратно виделкою починаємо замішувати тісто, поступово підливаючи воду. Гарненько відбиваємо і вимішуємо масу. Вона повинна бути м'якою і еластичною. Скачуємо тісто в кулю, відправляємо її в каструлю. Накриваємо вологим рушником і залишаємо на годину-півтора в теплому місці. Після того як тісто підійде, обминаємо його і даємо піднятися ще раз.
Для соусу ошпарюємо окропом помідори, знімаємо з них шкірку і перетираємо через сито. У сотейнику розігріваємо олію, додаємо дрібно нарізаний часник і розмарин. Через 2 хвилини кидаємо розкришений руками базилік, а ще через пару хвилин - томатне пюре. Варимо, помішуючи, 5 хвилин на середньому вогні. Після накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин на повільному вогні.Знімаємо з плити. Соус готовий.
Тісто розгортаємо в пласт товщиною пів сантиметра. Викладаємо на застелений пергаментом деко. Обмазуємо остившім соусом, залишаючи чистими широкі краю, для хрусткої скоринки. Рівномірно розкладаємо начинку: кружальця салямі, половинки оливок, тонкі пластинки грибів, кубики моцарелли. Випікаємо 10 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів. Тримати довше піцу не варто, тісто пересушиться і буде твердим.
Готову, ще гарячу піцу миттю посипаємо руколою і пармезаном. Збризкуємо оливковою олією, злегка перчимо і насолоджуємося справжньою італійською кухнею!
Піца-рулет з салямі і шинкою
Інгредієнти: тісто - 500 г; сир проволоне - 200 г; салямі - 200 г; шинка - 250 г; перець болгарський - 1 шт.; олія оливкова - для смаження; сир пармезан (тертий) - 1 ст.; яйце - 1 шт.; насіння кунжутне - 1 ч. ложка; сіль - за смаком. Приготування Болгарський перець нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до м'якості. Салямі нарізаємо кружечками, шинку і сир - скибочками. Тісто ділимо на 4 частини, кожну розкачуємо на присипаному борошном столі в прямокутник. Відступаючи по 2 см від краю, викладаємо шарами: сир, салямі, шинки, болгарський перець. Зверху присипаємо пармезаном. Краї тіста обмазуємо злегка збитим яйцем, згортаємо рулет. Зверху мажемо його яйцем і посипаємо кунжутом.
Рулети викладаємо на застелений пергаментом деко, накриваємо фольгою і відправляємо на 10 хвилин у духовку, розігріту до 220 градусів. Після фольгу знімаємо й даємо рулетів підрум'янитися ще 15 хвилин.