Піца з солоними огірками
Переважній більшості людей, які проживають в Росії і російськомовних знайоме таке супермегапопулярное страву як піца . Безумовно, більшість з них не задається питанням, чи можна готувати піцу з солоними огірками , а просто-напросто робить це.
Такий підхід до приготування піци з використанням звичних для пострадянського простору традиційних місцевих продуктів можна вважати своєрідним кулінарним переосмисленням ідеї піци, в результаті якого відоме усьому світу страва набуває характерний регіональний і національний колорит.
Варіантів тесту для піци безліч, однак, слід зауважити, що класична італійська піца робиться на простому бездрожжевом або на прісному дріжджовому тісті.
У нашій країні в даний час для піци використовують і листкове, і здобне тісто, на сметані, кефірі та молоці (а деякі - навіть і на майонезі). Звичайно, такі варіанти не можна вважати класичними, втім, вибір за вами. Тісто з кефіром, сметаною, молоком і яйцями більш калорійне, це слід враховувати тим, хто піклується про фігуру. І вже зовсім неправильно робити тісто на маргарині. Готове прісне дріжджове або листкове тісто (воно, напевно, якраз з маргарином, так що вже краще готуйте його самі) можна придбати в торгових мережах, будинкових кухнях і інших підприємствах громадського харчування.
Інгредієнти:
борошно високосортна пшеничне - 450 г;
оливкова (або соняшникове) олія - 3-5 столових ложок;
сода харчова, погашена оцтом - на кінчику ножа;
сіль 1-2 щіпки;
мелений гострий червоний перець;
вода - 180-240 мл;
бекон або шинка - 200 г;
огірки солоні або мариновані - 2-5 шт. (залежить від розміру);
сир твердий - 200 г;
томат-паста - 2 ст. ложки;
часник - 1 зубчик;
зелень різна свіжа (петрушка, кінза, базилік, розмарин і ін).
Приготування
Борошно просіваємо і висипаємо гіркою на робочу поверхню або в плоску миску. Робимо поглиблення і додаємо погашену соду, сіль, мелений гострий червоний перець і масло. Потроху подбавляя воду, замішуємо тісто. Промешиваем ретельно тісто і розгортаємо в коржик круглої форми (із заданого кількості борошна зручно зробити 2-4 шт.) Викладаємо підкладку на промаслений лист (непогано б його простелити пекарської папером), а духова шафа вже розігрівся. Подпекаем підкладку протягом 15-20 хвилин при температурі близько 180-200 градусів С.
Виймаємо деко, акуратно натираємо підкладку розрізаним зубчиком часнику і малюємо спіраль томат-пастою з центру до країв. Злегка присипаємо тертим сиром, красиво викладаємо нарізаний невеликими смужками бекон і нашатковані овалами або кружечками огірки. Якщо є червоний солодкий перець і оливки без кісточок - так вони теж не завадять, тільки треба нарізати так, щоб потім було зручно їсти.
Запікаємо піцу в духовці протягом 10-15 хвилин, потім посипаємо сиром (тепер рясно) і відправляємо в духовку ще на 5-8 хвилин. Вогонь вимикаємо. Сир повинен тільки подплавиться, а не потекти. Готову піцу на деку виймаємо з духовки і присипаємо рубаною зеленню. Трохи охолоджуємо (10-15 хвилин) і можна подавати до столу.
Використовуючи приблизно такий же набір продуктів можна спекти піцу з огірками і ковбасою (її в цьому варіанті можна використовувати замість бекону або шинки, або разом з цими продуктами).
Швидке тісто для піци на кефірі, кисляку або сироватці
Інгредієнти:
кефір, кисле молоко або сироватка - 1 склянка;
борошно пшеничне високосортна - 15-2 склянки (або скільки візьме тісто);
сіль - 1 щіпка;
сода харчова - 1 щіпка;
масло рослинне - 2-3 ложки.
Приготування
Готуємо тісто приблизно таким же способом, як у попередньому рецепті (див. вище), тільки перед розкочуванням воно повинно підійти протягом 20 хвилин.
Такий підхід до приготування піци з використанням звичних для пострадянського простору традиційних місцевих продуктів можна вважати своєрідним кулінарним переосмисленням ідеї піци, в результаті якого відоме усьому світу страва набуває характерний регіональний і національний колорит.
Варіантів тесту для піци безліч, однак, слід зауважити, що класична італійська піца робиться на простому бездрожжевом або на прісному дріжджовому тісті.
У нашій країні в даний час для піци використовують і листкове, і здобне тісто, на сметані, кефірі та молоці (а деякі - навіть і на майонезі). Звичайно, такі варіанти не можна вважати класичними, втім, вибір за вами. Тісто з кефіром, сметаною, молоком і яйцями більш калорійне, це слід враховувати тим, хто піклується про фігуру. І вже зовсім неправильно робити тісто на маргарині. Готове прісне дріжджове або листкове тісто (воно, напевно, якраз з маргарином, так що вже краще готуйте його самі) можна придбати в торгових мережах, будинкових кухнях і інших підприємствах громадського харчування.
Рецепт піци з солоними або маринованими огірками
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо і висипаємо гіркою на робочу поверхню або в плоску миску. Робимо поглиблення і додаємо погашену соду, сіль, мелений гострий червоний перець і масло. Потроху подбавляя воду, замішуємо тісто. Промешиваем ретельно тісто і розгортаємо в коржик круглої форми (із заданого кількості борошна зручно зробити 2-4 шт.) Викладаємо підкладку на промаслений лист (непогано б його простелити пекарської папером), а духова шафа вже розігрівся. Подпекаем підкладку протягом 15-20 хвилин при температурі близько 180-200 градусів С.
Виймаємо деко, акуратно натираємо підкладку розрізаним зубчиком часнику і малюємо спіраль томат-пастою з центру до країв. Злегка присипаємо тертим сиром, красиво викладаємо нарізаний невеликими смужками бекон і нашатковані овалами або кружечками огірки. Якщо є червоний солодкий перець і оливки без кісточок - так вони теж не завадять, тільки треба нарізати так, щоб потім було зручно їсти.
Запікаємо піцу в духовці протягом 10-15 хвилин, потім посипаємо сиром (тепер рясно) і відправляємо в духовку ще на 5-8 хвилин. Вогонь вимикаємо. Сир повинен тільки подплавиться, а не потекти. Готову піцу на деку виймаємо з духовки і присипаємо рубаною зеленню. Трохи охолоджуємо (10-15 хвилин) і можна подавати до столу.
Використовуючи приблизно такий же набір продуктів можна спекти піцу з огірками і ковбасою (її в цьому варіанті можна використовувати замість бекону або шинки, або разом з цими продуктами).
Швидке тісто для піци на кефірі, кисляку або сироватці
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо тісто приблизно таким же способом, як у попередньому рецепті (див. вище), тільки перед розкочуванням воно повинно підійти протягом 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Піца з сосисками
Традиційна піца - італійська страва, абсолютно відрізняється від піци, приготованої в наших будинках. Зазвичай ми додаємо в таку піцу все, що
Тісто на кисляку
Кисляк - не тільки корисний кисломолочний продукт, але ще й чудова основа для тіста. Тісто з кислого підійде практично для будь-якої випічки -
Піца в домашніх умовах
Смачна, ситна піца, яка прийшла до нас з країн Середземномор'я вже давно завоювала собі масу шанувальників серед дітей і дорослих. Наші господині теж
Піца з печерицями
Піца - улюблене блюдо багатьох дітей і дорослих. Готувати її не складно і рецептів багато, але все таки потрібно знати правильний її склад і
Піца з ковбасою і помідорами
Якщо ви любите піцу посочнее, то рекомендуємо приготувати піцу з ковбасою і помідорами. Це просте блюдо не складе великих витрат, але байдужими ви
Піца на кефірі - рецепт
Хто з нас не знайомий з таким смачним блюдом, як піца. Варіантів її приготування існує безліч, напевно у кожної господині знайдеться свій особливий.