Переважній більшості людей, які проживають в Росії і російськомовних знайоме таке супермегапопулярное страву як піца . Безумовно, більшість з них не задається питанням, чи можна готувати піцу з солоними огірками , а просто-напросто робить це.
Такий підхід до приготування піци з використанням звичних для пострадянського простору традиційних місцевих продуктів можна вважати своєрідним кулінарним переосмисленням ідеї піци, в результаті якого відоме усьому світу страва набуває характерний регіональний і національний колорит.
Варіантів тесту для піци безліч, однак, слід зауважити, що класична італійська піца робиться на простому бездрожжевом або на прісному дріжджовому тісті.
У нашій країні в даний час для піци використовують і листкове, і здобне тісто, на сметані, кефірі та молоці (а деякі - навіть і на майонезі). Звичайно, такі варіанти не можна вважати класичними, втім, вибір за вами. Тісто з кефіром, сметаною, молоком і яйцями більш калорійне, це слід враховувати тим, хто піклується про фігуру. І вже зовсім неправильно робити тісто на маргарині. Готове прісне дріжджове або листкове тісто (воно, напевно, якраз з маргарином, так що вже краще готуйте його самі) можна придбати в торгових мережах, будинкових кухнях і інших підприємствах громадського харчування.
Рецепт піци з солоними або маринованими огірками
Інгредієнти: борошно високосортна пшеничне - 450 г; оливкова (або соняшникове) олія - 3-5 столових ложок; сода харчова, погашена оцтом - на кінчику ножа; сіль 1-2 щіпки; мелений гострий червоний перець; вода - 180-240 мл; бекон або шинка - 200 г; огірки солоні або мариновані - 2-5 шт. (залежить від розміру); сир твердий - 200 г; томат-паста - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; зелень різна свіжа (петрушка, кінза, базилік, розмарин і ін). Приготування Борошно просіваємо і висипаємо гіркою на робочу поверхню або в плоску миску. Робимо поглиблення і додаємо погашену соду, сіль, мелений гострий червоний перець і масло. Потроху подбавляя воду, замішуємо тісто. Промешиваем ретельно тісто і розгортаємо в коржик круглої форми (із заданого кількості борошна зручно зробити 2-4 шт.) Викладаємо підкладку на промаслений лист (непогано б його простелити пекарської папером), а духова шафа вже розігрівся. Подпекаем підкладку протягом 15-20 хвилин при температурі близько 180-200 градусів С.
Виймаємо деко, акуратно натираємо підкладку розрізаним зубчиком часнику і малюємо спіраль томат-пастою з центру до країв. Злегка присипаємо тертим сиром, красиво викладаємо нарізаний невеликими смужками бекон і нашатковані овалами або кружечками огірки. Якщо є червоний солодкий перець і оливки без кісточок - так вони теж не завадять, тільки треба нарізати так, щоб потім було зручно їсти.
Запікаємо піцу в духовці протягом 10-15 хвилин, потім посипаємо сиром (тепер рясно) і відправляємо в духовку ще на 5-8 хвилин. Вогонь вимикаємо. Сир повинен тільки подплавиться, а не потекти. Готову піцу на деку виймаємо з духовки і присипаємо рубаною зеленню. Трохи охолоджуємо (10-15 хвилин) і можна подавати до столу.
Використовуючи приблизно такий же набір продуктів можна спекти піцу з огірками і ковбасою (її в цьому варіанті можна використовувати замість бекону або шинки, або разом з цими продуктами).
Швидке тісто для піци на кефірі, кисляку або сироватці Інгредієнти: кефір, кисле молоко або сироватка - 1 склянка; борошно пшеничне високосортна - 15-2 склянки (або скільки візьме тісто); сіль - 1 щіпка; сода харчова - 1 щіпка; масло рослинне - 2-3 ложки. Приготування Готуємо тісто приблизно таким же способом, як у попередньому рецепті (див. вище), тільки перед розкочуванням воно повинно підійти протягом 20 хвилин.