Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Швидкі дріжджові млинці на сухих дріжджах

Швидкі дріжджові млинці на сухих дріжджах

21-02-2016, 20:25
1 400
Швидкі дріжджові млинці на сухих дріжджах
У різних країнах називають млинці і готують по-різному. У Франції – це тонкі крепи, в Америці – товсті панкейкі , в Індії – хрусткі рисові доса, а в Голландії – гречані паннекокены. Але ось товсті дріжджові млинці – це споконвічно російська страва. Такі млинці готуються трошки довше звичайних, тонких млинців, але це того варто!

Рецепт дріжджових млинців швидкого приготування


Такі млинці виходять досить щільними і ідеально підходять для начинки як солоної, так і солодкою.
Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;

  • цукор – 30 г;

  • сіль – щіпка;

  • борошно – 360 г;

  • дріжджі – 10 г;

  • молоко – 570 мл;

  • вершкове масло – 50 г;

  • рафінована олія - 55 мл


  • Приготування
    Молоко слід підігріти до 35-40 градусів, додаємо в нього цукор, сіль і вбиваємо яйце. Дріжджі не дуже охоче розчиняються у молоці, тому розчинний їх у малій кількості теплої води, виллємо до молока. Все ретельно перемішати і потихеньку починаємо додавати борошно, розмішуючи віночком. Вершкове масло розтопити, даємо йому охолонути до кімнатної температури. Тісто замішуємо до консистенції сметани, головне розбити всі грудочки, вилийте в нього масло і накрийте рушником, кришкою або плівкою. Тісто має підійти в теплому місці так, щоб обсяг його збільшився в 2 рази. Перемішаємо його віночком, щоб воно осіло. Ставимо На плиту млинцеву сковорідку, в ній найпростіше буде випікати млинці, т. до. вона легка і часто з тефлоновим або керамічним покриттям. Але підійде і звичайна традиційна чавунна, просто перед кожним млинцем її доведеться змащувати маслом. За допомогою кулінарної кисті змащуємо поверхню сковороди рафінованою олією. Якщо у вас сковорода з хорошим покриттям змащувати кожен раз не обов'язково. Наливаємо тісто на центр сковороди і круговим рухом розподіляємо його по всій поверхні.
    Перший млинець буде пробним т. к. потрібно визначитися, скільки тіста виливати, щоб воно покрило повністю всю поверхню сковороди і при цьому млинець не був дуже товстим, інакше він не пропечеться. Як тільки поверхня перестане бути рідкою, блін можна перевернути. Підсмажену сторону можна відразу змастити маслом, або ж зробити це, коли млинець буде вже на тарілці. До речі начинку можна класти прямо на сковороді, як тільки перевернули млинець.

    Швидкі товсті дріжджові млинці на сухих дріжджах


    Млинці на дріжджовий опарі виходять пишними, повітряними і пористими. Тому вони чудово вбирають масло або сметану. Для цих товстих млинців краще брати сковороду з товстим дном, щоб вони встигали пропектися і не пригоріли.
    Інгредієнти:

  • молоко – 1 л;

  • яйце – 2 шт.;

  • сіль – 10 г;

  • цукор – 60 г;

  • дріжджі – 30 г

  • борошно – 1 кг;

  • олія рафінована – 50 мл;

  • масло вершкове – 100 г.


  • Приготування
    Замочуємо дріжджі в 1/2 склянки теплої води на 5 хвилин. У тепле молоко висипаємо сіль і цукор, вбиваємо яйця, розмішуємо, виливаємо дріжджі. Все добре перемішуємо і, додаючи борошно місимо далі, намагаючись не утворювати грудок.
    Швидкі дріжджові млинці на сухих дріжджах
    Місимо, поки тісто не стане гладким і тягучим, щільності як на оладки. Ставимо в тепло, накривши кришкою або плівкою на 40-60 хвилин. Після закінчення цього часу тісто підбиваємо, виливаючи в нього гарячу воду, близько склянки. Інтенсивно перемішати, воно повинно бути текучим і в'язким. Сильно нагріту сковороду змащуємо рафінованим маслом або шматочком сала і негайно рясно заливаємо тістом, так щоб воно покривало дно сковороди рівним шаром. Вогонь повинен бути невеликим, щоб тісто встигало пропікається. Якщо виріб рветься, значить не вистачає борошна і варто додати її. Обсмажуємо з двох сторін і вже готовий млинець рясно змащуємо вершковим маслом.



    Рекомендуємо добрі рецепти
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
    Товсті млинці на кефірі
    Товсті млинці на кефірі
    Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
    Як готувати млинці на молоці?
    Як готувати млинці на молоці?
    Млинці є одним із найвідоміших страв російської кухні. На сьогоднішній день існує безліч рецептів приготування цієї страви, і кожен з них по-своєму
    Дріжджові млинці
    Дріжджові млинці
    Млинці приготовані на дріжджах виходять повітряними і пористими, а товщину млинця можна змінювати в залежності від сполученого кількості борошна: в
    Млинці з припеком
    Млинці з припеком
    Млинці з припеком відрізняються від простих млинців наявністю начинки, яка запікається прямо в блинном тісті. Готувати такі млинці трохи складніше,
    Млинці на кисляку
    Млинці на кисляку
    Для основи млинців зазвичай використовується вода, молоко та інші кисломолочні продукти. І сьогодні ми детально розповімо, як спекти тонкі і товсті