Картопляне пюре з молоком - рецепт

У рецептах, запропонованих нижче ми розповімо, як правильно готувати картопляне пюре на молоці.
Як смачно приготувати картопляне пюре з молоком?
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування картопляного пюре, очищаємо попередньо вимиті картопляні бульби від шкірки, вирізаємо залишилися оченята, поміщаємо заготовки в каструлю і заливаємо холодною водою. Великі картоплини розрізаємо на кілька частин, а невеликі можна залишити цілком. Тепер ставимо ємність з підготовленим овочем на плиту на сильний вогонь, підсолюємо вміст за смаком, даємо йому закипіти, зменшуємо інтенсивність вогню, роблячи його трохи нижче середнього, прикриваємо каструлю кришкою і варимо до м'якості картоплі. На це може знадобитися від десяти до тридцяти хвилин, залежно від сорту овочів і розміру шматочків, на які він був розрізаний перед варінням.
Переконавшись в готовності картоплі, проколовши його ножем (він повинен м'яко входити в бульби), нагріваємо молоко практично до температури кипіння, а потім зливаємо з картоплі воду. Після цього кидаємо в каструлю шматочки вершкового масла і розминаємо картоплю толкушкой до повного зникнення грудочок. Тепер потроху вливаємо прогріте молочко, розмішуємо картопляну масу, збиваючи небагато. Можна для цього скористатися міксером, спеціальною насадкою блендера або тієї ж товкачиком. Кількість молока регулюємо в залежності від бажаної густоти картопляного пюре, враховуючи, що через деякий час воно ще трохи загусне.
Картопляне пюре не варто готувати про запас, так як після повного охолодження воно втрачає в смаку, не відновлюючи його навіть після розігріву. Але готову страву при необхідності можна зберегти гарячим протягом декількох годин, закутавши каструлю в ковдру.
Смачне картопляне пюре - рецепт з молоком і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Як і в попередньому варіанті готуємо належним чином картопляні бульби, а саме промиваємо їх, очищаємо, ріжемо на кілька частин і закладаємо в каструлю з водою. В даному випадку ми подогреем її до кипіння. Далі, після повного закипання прикриваємо посуд кришкою, зменшуємо інтенсивність вогню і варимо картоплю до м'якості. За п'ять хвилин до завершення процесу варіння підсолюємо вміст каструлі за смаком. Після цього з каструлі зливаємо рідину, притримуючи картопляні скибки кришкою, тільки трохи відкривши її, і негайно приступаємо до перетворення картоплі пюре. Для цього можна скористатися товкачиком, спеціальною насадкою блендера або міксером, що в даному випадку більш переважно. Розбиваємо

Картопляне пюре можна також приготувати з топленим молоком , що додасть страві нових відтінків смаку. Не варто нехтувати рекомендацією, що передбачає додавання саме гарячого молока, так як в противному випадку пюре не тільки вийде остиглим, але і значно втратить в смаку і придбає неапетитний сірий колір.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати смачне картопляне пюре?
Існують такі страви, які напевно знайомі кожному з дитинства. Таким стравою можна впевнено назвати картопляне пюре. І якщо вам ще не довелося

Картопляні колобки
Картопляні колобки - оригінальне блюдо, яке відмінно підійде до вечері. Всередині таких колобків зазвичай знаходиться м'ясна або грибна начинка, що

Картопляне пюре - рецепт
Здавалося б, які проблеми можуть спіткати навіть починаючу господиню при приготуванні картопляного пюре. Але не тут-то було, тому що рецептів і

Картопляне пюре для грудничка
Картопля - один з перших овочів, з якими знайомлять немовляти. Звичайно, до смаженої картоплі або картоплі-фрі ще далеко, і перші страви пропонуються

Картопляне пюре по-американськи
Картопляне пюре - це популярний гарнір на наших столах, яким навряд чи кого здивуєш. Але якщо ви любите експериментувати, тоді пропонуємо зробити