» » Качка - рецепти приготування

Качка - рецепти приготування

Качка - рецепти приготування
Пропонуємо оригінальні рецепти приготування качиного м'яса. Страви виходять неймовірно смачними і чудово підійдуть не тільки для буденного меню, але і гідно прикрасять будь-який святковий стіл.

Плов з качкою - рецепт приготування


Інгредієнти:

  • філе качки – 750 г;

  • морква – 350 г;

  • цибуля ріпчаста-250 г;

  • крупа рисова – 390 г;

  • очищена вода – 400 мл;

  • спеції для плову – за смаком;

  • листи лавра – 2 шт.;

  • горошини запашного перцю – 2-3 шт.;

  • головка часнику (за бажанням);

  • мелений чорний перець;

  • велика сіль.


  • Приготування
    Спочатку у вимитої і обсушенной тушки качки відокремлюємо філе від кісток і необхідне його кількість нарізаємо шматочками середнього розміру. Закладаємо качине м'ясо в казан і ставимо на плиту на вогонь. Якщо жирна качка, а зазвичай так і буває, то жири ми не додаємо, його предостатньо витопиться з качиної м'якоті. Витримуємо казан з м'ясом на середньому вогні, поки жир витопиться, а шматочки качки підрум'яняться.
    Тим часом чистимо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю пропускаємо через тертку або нарізаємо соломкою моркву. Додаємо овочі до румяному м'яса, кидаємо також спеції для плову, лаврове листя, горошини запашного перцю і мелений чорний перець і обсмажуємо все разом до м'якості овочів.
    Рисову крупу промиваємо ретельно до прозорої води і викладаємо в казан до інших компонентів. Вливаємо також підігріту до кипіння підсолену воду, розрівнюємо рис, не перемішуючи, прикриваємо казан кришкою і після закипання знижуємо інтенсивність вогню до мінімального. Можна при бажанні притопити в рис вимиту цілу головку часнику.
    Витримуємо страву на вогні до вбирання рисом всієї вологи, а потім знімаємо казан з вогню, даємо настоятися протягом п'ятнадцяти хвилин, а потім перемішуємо, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.

    Рецепт приготування качки " мулард шматочками в духовці з картоплею


    Інгредієнти:

  • тушка качки " мулард – 1 шт.;

  • бульби картоплі – 15 кг;

  • цибуля порей – 2 стебла;

  • часник – 1 головка;

  • морква – 150 г;

  • сметана – 275 г;

  • вершкове масло – 60 г;

  • свіжа зелень базиліка – 05 пучка;

  • свіжа зелень кинзи – 05 пучка;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • шафран – на смак;

  • велика сіль – за смаком.


  • Приготування
    Підготовлений належним чином тушку качки " мулард розрізаємо на порційні шматочки і підрум'янюємо їх до рум'яної скоринки на сковорідці з вершковим маслом. Виймаємо м'ясо зі сковороди і перекладаємо його в форму для запікання або сотейник, що підходить для приготування в духовці. У тому ж маслі пасеруємо подрібнену цибулю порей і моркву до м'якості, а потім додаємо подрібнену зелень базиліка, кінзу, шафран, мелений чорний перець і закладаємо сметану. Прогріваємо масу до кипіння, помішуючи, додаємо подрібнений часник, перемішуємо і виливаємо отриманий соус до качки.
    Тепер поміщаємо ємність з стравою в прогріту духовку і готуємо при температурному режимі на рівні 190 градусів протягом сорока хвилин.
    Качку мулард традиційно подають з картоплею, тому поки вона готується, одночасно почистимо картопляні бульби і відваримо до готовності. Можна залишити їх шматочками або приготувати картопляне пюре, а при бажанні можна запекти картоплю в духовці.

    Філе качки без шкіри - рецепт приготування по-пекінськи


    Інгредієнти:

  • філе качиної грудки – 750 г;


  • Для попереднього маринаду:

  • оцет рисовий;

  • велика сіль;


  • Для першого соусу:

  • соєвий соус – 20 мл;

  • рідкий мед – 70 г;

  • соус хойсин – 10 мл;


  • Для другого соусу:

  • соєвий соус – 40 мл;

  • імбирний порошок – 1 ч. ложка;

  • олія кунжутна – 05 ч. ложки;


  • Для третього соусу:

  • соєвий соус – 20 мл;
  • Качка - рецепти приготування

  • рідкий мед – 70 р.


  • Приготування
    Качині грудки натираємо сіллю і рисовим оцтом і ставимо в прохолодне місце на одну годину. Тим часом у трьох мисочках готуємо соуси, просто змішавши зазначені інгредієнти. Потім приправляємо м'ясо першим соусом, покласти на деко, прикриваємо фольгою під фольгою й запікаємо в духовці при температурі 200 градусів. Потім знімаємо фольгу, присмачую м'ясо другим соусом і печемо вже без фольги ще десять хвилин при тій же температурі. Тепер змащуємо качину грудку третім соусом і запікаємо під грилем ще п'ять хвилин.
    Традиційно таку качку подають з рисовими млинцями .
    Додав: admin | 25-12-2015, 10:53
    Переглядів: 583