Качка - рецепти приготування
Пропонуємо оригінальні рецепти приготування качиного м'яса. Страви виходять неймовірно смачними і чудово підійдуть не тільки для буденного меню, але і гідно прикрасять будь-який святковий стіл.
Інгредієнти:
філе качки – 750 г;
морква – 350 г;
цибуля ріпчаста-250 г;
крупа рисова – 390 г;
очищена вода – 400 мл;
спеції для плову – за смаком;
листи лавра – 2 шт.;
горошини запашного перцю – 2-3 шт.;
головка часнику (за бажанням);
мелений чорний перець;
велика сіль.
Приготування
Спочатку у вимитої і обсушенной тушки качки відокремлюємо філе від кісток і необхідне його кількість нарізаємо шматочками середнього розміру. Закладаємо качине м'ясо в казан і ставимо на плиту на вогонь. Якщо жирна качка, а зазвичай так і буває, то жири ми не додаємо, його предостатньо витопиться з качиної м'якоті. Витримуємо казан з м'ясом на середньому вогні, поки жир витопиться, а шматочки качки підрум'яняться.
Тим часом чистимо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю пропускаємо через тертку або нарізаємо соломкою моркву. Додаємо овочі до румяному м'яса, кидаємо також спеції для плову, лаврове листя, горошини запашного перцю і мелений чорний перець і обсмажуємо все разом до м'якості овочів.
Рисову крупу промиваємо ретельно до прозорої води і викладаємо в казан до інших компонентів. Вливаємо також підігріту до кипіння підсолену воду, розрівнюємо рис, не перемішуючи, прикриваємо казан кришкою і після закипання знижуємо інтенсивність вогню до мінімального. Можна при бажанні притопити в рис вимиту цілу головку часнику.
Витримуємо страву на вогні до вбирання рисом всієї вологи, а потім знімаємо казан з вогню, даємо настоятися протягом п'ятнадцяти хвилин, а потім перемішуємо, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Інгредієнти:
тушка качки " мулард – 1 шт.;
бульби картоплі – 15 кг;
цибуля порей – 2 стебла;
часник – 1 головка;
морква – 150 г;
сметана – 275 г;
вершкове масло – 60 г;
свіжа зелень базиліка – 05 пучка;
свіжа зелень кинзи – 05 пучка;
мелений чорний перець – за смаком;
шафран – на смак;
велика сіль – за смаком.
Приготування
Підготовлений належним чином тушку качки " мулард розрізаємо на порційні шматочки і підрум'янюємо їх до рум'яної скоринки на сковорідці з вершковим маслом. Виймаємо м'ясо зі сковороди і перекладаємо його в форму для запікання або сотейник, що підходить для приготування в духовці. У тому ж маслі пасеруємо подрібнену цибулю порей і моркву до м'якості, а потім додаємо подрібнену зелень базиліка, кінзу, шафран, мелений чорний перець і закладаємо сметану. Прогріваємо масу до кипіння, помішуючи, додаємо подрібнений часник, перемішуємо і виливаємо отриманий соус до качки.
Тепер поміщаємо ємність з стравою в прогріту духовку і готуємо при температурному режимі на рівні 190 градусів протягом сорока хвилин.
Качку мулард традиційно подають з картоплею, тому поки вона готується, одночасно почистимо картопляні бульби і відваримо до готовності. Можна залишити їх шматочками або приготувати картопляне пюре, а при бажанні можна запекти картоплю в духовці.
Інгредієнти:
філе качиної грудки – 750 г;
Для попереднього маринаду:
оцет рисовий;
велика сіль;
Для першого соусу:
соєвий соус – 20 мл;
рідкий мед – 70 г;
соус хойсин – 10 мл;
Для другого соусу:
соєвий соус – 40 мл;
імбирний порошок – 1 ч. ложка;
олія кунжутна – 05 ч. ложки;
Для третього соусу:
соєвий соус – 20 мл;
рідкий мед – 70 р.
Приготування
Качині грудки натираємо сіллю і рисовим оцтом і ставимо в прохолодне місце на одну годину. Тим часом у трьох мисочках готуємо соуси, просто змішавши зазначені інгредієнти. Потім приправляємо м'ясо першим соусом, покласти на деко, прикриваємо фольгою під фольгою й запікаємо в духовці при температурі 200 градусів. Потім знімаємо фольгу, присмачую м'ясо другим соусом і печемо вже без фольги ще десять хвилин при тій же температурі. Тепер змащуємо качину грудку третім соусом і запікаємо під грилем ще п'ять хвилин.
Традиційно таку качку подають з рисовими млинцями .
Плов з качкою - рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку у вимитої і обсушенной тушки качки відокремлюємо філе від кісток і необхідне його кількість нарізаємо шматочками середнього розміру. Закладаємо качине м'ясо в казан і ставимо на плиту на вогонь. Якщо жирна качка, а зазвичай так і буває, то жири ми не додаємо, його предостатньо витопиться з качиної м'якоті. Витримуємо казан з м'ясом на середньому вогні, поки жир витопиться, а шматочки качки підрум'яняться.
Тим часом чистимо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю пропускаємо через тертку або нарізаємо соломкою моркву. Додаємо овочі до румяному м'яса, кидаємо також спеції для плову, лаврове листя, горошини запашного перцю і мелений чорний перець і обсмажуємо все разом до м'якості овочів.
Рисову крупу промиваємо ретельно до прозорої води і викладаємо в казан до інших компонентів. Вливаємо також підігріту до кипіння підсолену воду, розрівнюємо рис, не перемішуючи, прикриваємо казан кришкою і після закипання знижуємо інтенсивність вогню до мінімального. Можна при бажанні притопити в рис вимиту цілу головку часнику.
Витримуємо страву на вогні до вбирання рисом всієї вологи, а потім знімаємо казан з вогню, даємо настоятися протягом п'ятнадцяти хвилин, а потім перемішуємо, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Рецепт приготування качки " мулард шматочками в духовці з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлений належним чином тушку качки " мулард розрізаємо на порційні шматочки і підрум'янюємо їх до рум'яної скоринки на сковорідці з вершковим маслом. Виймаємо м'ясо зі сковороди і перекладаємо його в форму для запікання або сотейник, що підходить для приготування в духовці. У тому ж маслі пасеруємо подрібнену цибулю порей і моркву до м'якості, а потім додаємо подрібнену зелень базиліка, кінзу, шафран, мелений чорний перець і закладаємо сметану. Прогріваємо масу до кипіння, помішуючи, додаємо подрібнений часник, перемішуємо і виливаємо отриманий соус до качки.
Тепер поміщаємо ємність з стравою в прогріту духовку і готуємо при температурному режимі на рівні 190 градусів протягом сорока хвилин.
Качку мулард традиційно подають з картоплею, тому поки вона готується, одночасно почистимо картопляні бульби і відваримо до готовності. Можна залишити їх шматочками або приготувати картопляне пюре, а при бажанні можна запекти картоплю в духовці.
Філе качки без шкіри - рецепт приготування по-пекінськи
Інгредієнти:
Для попереднього маринаду:
Для першого соусу:
Для другого соусу:
Для третього соусу:
Приготування
Качині грудки натираємо сіллю і рисовим оцтом і ставимо в прохолодне місце на одну годину. Тим часом у трьох мисочках готуємо соуси, просто змішавши зазначені інгредієнти. Потім приправляємо м'ясо першим соусом, покласти на деко, прикриваємо фольгою під фольгою й запікаємо в духовці при температурі 200 градусів. Потім знімаємо фольгу, присмачую м'ясо другим соусом і печемо вже без фольги ще десять хвилин при тій же температурі. Тепер змащуємо качину грудку третім соусом і запікаємо під грилем ще п'ять хвилин.
Традиційно таку качку подають з рисовими млинцями .
Рекомендуємо добрі рецепти
Дика качка - рецепти приготування
У цій статті поговоримо про не зовсім звичайному приготуванні качки. Детально розберемося з особливостями приготування дикої птиці і розповімо, як
Філе качки - рецепти приготування
Неймовірно смачним можна приготувати філе качки, якщо скористатися запропонованими рецептами. Далі докладно опишемо, як приготувати чудове блюдо
Страви з качки в духовці – прості рецепти
Качку складно вважати простий у приготуванні, однак рецепти, представлені далі, максимально адаптовані саме для недосвідчених кулінарів. Докладно
Качка по-пекінськи в домашніх умовах - рецепт
Як і будь-класичне блюдо - качка по-пекінськи володіє величезною кількістю шанувальників. Насправді приготувати її не складно, особливо
Суп із дикої качки
Суп із дикої качки - смачне та вишукане блюдо, яке здатне прикрасити навіть святковий стіл. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих варіантів
Плов з качки
Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,