Філе качки - рецепти приготування
Якщо ви хочете влаштувати вечерю ресторанного класу у власному будинку і при цьому не занадто витрачатися на дивовижні інгредієнти, виберіть качку в якості гарячого блюда. Правильно приготоване качине м'ясо володіє вражаючою соковитістю і м'якістю, а також прекрасно поєднується з широкою різноманітністю соусів. Про рецепти приготування філе качки ми докладніше поговоримо нижче.
Страви з філе качки готуються за простими рецептами, але вимагають від вас мінімум кулінарної вправності і елементарного знання технології приготування конкретно цього м'яса. Так, не забувайте, що качка, будучи за своєю природою досить жирної птахом, завжди готується на слабкому або помірному вогні, досить тривалий час, щоб підшкірний жир встиг практично повністю вытопиться.
Інгредієнти:
качині грудки - 4 шт.;
апельсини - 4 шт.;
мед - 35 мл;
бальзамічний оцет - 15 мл
Приготування
Ви можете повторити цей рецепт приготування філе качки без шкіри, але ми рекомендуємо залишити шкіру і лише злегка надрізати її, не зачіпаючи м'ясо, щоб жир вытапливался швидше і більш рівномірно. Підрум'яньте качине філе по 5 хвилин з кожного з боків, потім влийте свіжовичавлений сік, а коли він закипить, додайте мед і бальзамічний оцет. Як тільки соус загусне, знімайте страву з вогню.
Ідеальна пара утятине – яблука, припущені з невеликою кількістю меду і спецій. Легка солодкість завжди ідеально гармоніювали з качиної м'якоттю, а цей рецепт – ще одне пряме доказ цього факту.
Інгредієнти:
качине філе - 4 шт.;
яблука (середнього розміру) - 2 шт.;
мед - 10 мл;
сушений орегано - 1 ч. ложка;
щіпка кориці.
Приготування
Злегка надрізавши шкірку на качиному філе, натріть його сіллю і підрум'яньте на слабкому вогні шкірою вниз близько 12-15 хвилин. Наріжте яблука і додайте їх в сковороду з грудками, попередньо перевернувши м'ясо на іншу сторону. Посипте все невеликою кількістю орегано і корицею, додайте мед, дочекайтеся, коли яблука випустять сік, а потім поставте сковороду в духовій шафі при 190 градусах. В рамках цього смачного рецепту філе качки повинно провести в духовці близько 7-10 хвилин (залежно від розміру).
Нарізавши качине м'ясо, полийте його рештою солодкуватим соусом, що складається із суміші яблучного соку, меду і качиного жиру. Яблука подавайте поруч, замість гарніру.
Філе качки з апельсинами – рецепт
Страви з філе качки готуються за простими рецептами, але вимагають від вас мінімум кулінарної вправності і елементарного знання технології приготування конкретно цього м'яса. Так, не забувайте, що качка, будучи за своєю природою досить жирної птахом, завжди готується на слабкому або помірному вогні, досить тривалий час, щоб підшкірний жир встиг практично повністю вытопиться.
Інгредієнти:
Приготування
Ви можете повторити цей рецепт приготування філе качки без шкіри, але ми рекомендуємо залишити шкіру і лише злегка надрізати її, не зачіпаючи м'ясо, щоб жир вытапливался швидше і більш рівномірно. Підрум'яньте качине філе по 5 хвилин з кожного з боків, потім влийте свіжовичавлений сік, а коли він закипить, додайте мед і бальзамічний оцет. Як тільки соус загусне, знімайте страву з вогню.
Страва з філе качки з яблуками в духовці – рецепт
Ідеальна пара утятине – яблука, припущені з невеликою кількістю меду і спецій. Легка солодкість завжди ідеально гармоніювали з качиної м'якоттю, а цей рецепт – ще одне пряме доказ цього факту.
Інгредієнти:
Приготування
Злегка надрізавши шкірку на качиному філе, натріть його сіллю і підрум'яньте на слабкому вогні шкірою вниз близько 12-15 хвилин. Наріжте яблука і додайте їх в сковороду з грудками, попередньо перевернувши м'ясо на іншу сторону. Посипте все невеликою кількістю орегано і корицею, додайте мед, дочекайтеся, коли яблука випустять сік, а потім поставте сковороду в духовій шафі при 190 градусах. В рамках цього смачного рецепту філе качки повинно провести в духовці близько 7-10 хвилин (залежно від розміру).
Нарізавши качине м'ясо, полийте його рештою солодкуватим соусом, що складається із суміші яблучного соку, меду і качиного жиру. Яблука подавайте поруч, замість гарніру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з качки – рецепти
Багато качку готують тільки запікаючи її цілком у свято. Але ж з неї може вийти чудовий ароматний суп, рецепти якого детально описані далі.
Качка, тушкована шматочками – рецепт
Самий вірний спосіб зробити м'ясо птиці м'яким і ніжним - це тривало його мучити. Не винятком є і качка, яку пропонуємо тушкувати шматочками,
Страви з качки в духовці – прості рецепти
Качку складно вважати простий у приготуванні, однак рецепти, представлені далі, максимально адаптовані саме для недосвідчених кулінарів. Докладно
Качка, фарширована капустою
Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати воістину королівське страву під назвою «качка, фарширована капустою». Повірте, цей процес нескладний, головне,
Качка з айвою
Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
Рецепт приготування качки в духовці
М'ясо курки ми готуємо постійно, але коли хочеться чого-небудь особливого, тоді підійде запечена в духовці качка. А як її правильно приготувати, щоб