Пропонуємо оригінальні рецепти приготування качиного м'яса. Страви виходять неймовірно смачними і чудово підійдуть не тільки для буденного меню, але і гідно прикрасять будь-який святковий стіл.
Плов з качкою - рецепт приготування
Інгредієнти: філе качки – 750 г; морква – 350 г; цибуля ріпчаста-250 г; крупа рисова – 390 г; очищена вода – 400 мл; спеції для плову – за смаком; листи лавра – 2 шт.; горошини запашного перцю – 2-3 шт.; головка часнику (за бажанням); мелений чорний перець; велика сіль. Приготування Спочатку у вимитої і обсушенной тушки качки відокремлюємо філе від кісток і необхідне його кількість нарізаємо шматочками середнього розміру. Закладаємо качине м'ясо в казан і ставимо на плиту на вогонь. Якщо жирна качка, а зазвичай так і буває, то жири ми не додаємо, його предостатньо витопиться з качиної м'якоті. Витримуємо казан з м'ясом на середньому вогні, поки жир витопиться, а шматочки качки підрум'яняться.
Тим часом чистимо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю пропускаємо через тертку або нарізаємо соломкою моркву. Додаємо овочі до румяному м'яса, кидаємо також спеції для плову, лаврове листя, горошини запашного перцю і мелений чорний перець і обсмажуємо все разом до м'якості овочів.
Рисову крупу промиваємо ретельно до прозорої води і викладаємо в казан до інших компонентів. Вливаємо також підігріту до кипіння підсолену воду, розрівнюємо рис, не перемішуючи, прикриваємо казан кришкою і після закипання знижуємо інтенсивність вогню до мінімального. Можна при бажанні притопити в рис вимиту цілу головку часнику.
Витримуємо страву на вогні до вбирання рисом всієї вологи, а потім знімаємо казан з вогню, даємо настоятися протягом п'ятнадцяти хвилин, а потім перемішуємо, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Рецепт приготування качки " мулард шматочками в духовці з картоплею
Інгредієнти: тушка качки " мулард – 1 шт.; бульби картоплі – 15 кг; цибуля порей – 2 стебла; часник – 1 головка; морква – 150 г; сметана – 275 г; вершкове масло – 60 г; свіжа зелень базиліка – 05 пучка; свіжа зелень кинзи – 05 пучка; мелений чорний перець – за смаком; шафран – на смак; велика сіль – за смаком. Приготування Підготовлений належним чином тушку качки " мулард розрізаємо на порційні шматочки і підрум'янюємо їх до рум'яної скоринки на сковорідці з вершковим маслом. Виймаємо м'ясо зі сковороди і перекладаємо його в форму для запікання або сотейник, що підходить для приготування в духовці. У тому ж маслі пасеруємо подрібнену цибулю порей і моркву до м'якості, а потім додаємо подрібнену зелень базиліка, кінзу, шафран, мелений чорний перець і закладаємо сметану. Прогріваємо масу до кипіння, помішуючи, додаємо подрібнений часник, перемішуємо і виливаємо отриманий соус до качки.
Тепер поміщаємо ємність з стравою в прогріту духовку і готуємо при температурному режимі на рівні 190 градусів протягом сорока хвилин.
Качку мулард традиційно подають з картоплею, тому поки вона готується, одночасно почистимо картопляні бульби і відваримо до готовності. Можна залишити їх шматочками або приготувати картопляне пюре, а при бажанні можна запекти картоплю в духовці.
Філе качки без шкіри - рецепт приготування по-пекінськи
Інгредієнти: філе качиної грудки – 750 г; Для попереднього маринаду:
оцет рисовий; велика сіль; Для першого соусу:
соєвий соус – 20 мл; рідкий мед – 70 г; соус хойсин – 10 мл; Для другого соусу:
соєвий соус – 40 мл; імбирний порошок – 1 ч. ложка; олія кунжутна – 05 ч. ложки; Для третього соусу:
соєвий соус – 20 мл; рідкий мед – 70 р. Приготування Качині грудки натираємо сіллю і рисовим оцтом і ставимо в прохолодне місце на одну годину. Тим часом у трьох мисочках готуємо соуси, просто змішавши зазначені інгредієнти. Потім приправляємо м'ясо першим соусом, покласти на деко, прикриваємо фольгою під фольгою й запікаємо в духовці при температурі 200 градусів. Потім знімаємо фольгу, присмачую м'ясо другим соусом і печемо вже без фольги ще десять хвилин при тій же температурі. Тепер змащуємо качину грудку третім соусом і запікаємо під грилем ще п'ять хвилин.
Традиційно таку качку подають з рисовими млинцями .