» » Курка у фользі в духовці

Курка у фользі в духовці

Курка у фользі в духовці
Запечена курка – одне з простих, але і одночасно оригінальних і смачних страв. Воно чудово прикрасить не тільки святкове застілля, але урізноманітнює і повсякденний стіл. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно приготувати курку в фользі в духовці.

Рецепт курки у фользі в духовці


Інгредієнти:

  • курка – 1 шт.;

  • сметана нежирна – 7 ст. ложок;

  • приправа каррі – за смаком;

  • спеції ;

  • часник – 3 зубчики;

  • мелена паприка – щіпка.


  • Приготування
    Для приготування курки в духовці у фользі, тушку добре промиваємо, витираємо рушником і натираємо зовні і всередині дрібною сіллю. Тепер переходимо до соусу: змішуємо в пиалке сметану з паприкою і додаємо карі. Часник чистимо і нарізаємо тоненькими пластинками. На курці робимо ножем невеликі надрізи і начиняємо часничком. Змащуємо птицю приготованою сумішшю і трохи заливаємо соусу всередину. Після цього перекладаємо курочку на лист фольги і щільно загортаємо. Викладаємо заготовку на деко і ставимо на 25 години в розігріту духовку. Після цього акуратно дістаємо блюдо, відвертаємо краї фольги і допікаємо курку ще 30 хвилин до появи рум'яної скоринки. Перед подачею на стіл знімаємо з курки залишки фольги і посипаємо її рубаною зеленню.

    Курка, запечена у фользі в духовці


    Інгредієнти:

  • стегенця курячі – 2 шт.;

  • олія рослинна;

  • бальзамічний оцет – за смаком;

  • спеції;

  • часник – 3 зубчики;

  • куркума – за смаком.


  • Приготування
    Стегенця кілька раз промиваємо, обсушуємо на рушник і нарізаємо порційними шматочками. Тепер беремо великий лист харчової фольги, складаємо його навпіл і промазуємо рослинним маслом. Перекладаємо на нього підготовлене м'ясо, посипаємо спеціями за смаком, куркумою і поливаємо оцтом. Часник чистимо, дрібно рубаємо і посипаємо курку. Загортаємо курячі шматочки у фольгу і відправляємо в розігріту духовку хвилин на 45 виставивши температуру 200 градусів.

    Курка у фользі в духовці з овочами


    Інгредієнти:

  • тушка курки – 1 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • томатна натуральна паста – 1 ст. ложка;

  • вода фільтрована – 2 ст. ложки;

  • спеції, сухі трави – за смаком;

  • картопля – 5 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.


  • Приготування
    Курку добре промиваємо і обсушуємо паперовою серветкою. Потім розбираємо тушку на невеликі порційні шматочки, трохи підсолюємо і прибираємо в холодильник на 20 хвилин. Часник чистимо, видавлюємо через прес або подрібнюємо на дрібній терочке. У ковшичек наливаємо трохи води, викладаємо томатну пасту, перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім знімаємо посуд з вогню, додаємо подрібнений часник, спеції, сухі трави. Картопля очищаємо, обполіскуємо і шаткуємо кружечками. Викладаємо його у велику миску, додаємо куряче м'ясо, заливаємо маринадом і ретельно перемішуємо. Залишаємо все на 25 хвилин маринуватися, поставивши в холодильник. Не гаючи часу, запалюємо духова шафа і прогріваємо його до температури 185 градусів. Цибулину
    Курка у фользі в духовці
    чистимо, шаткуємо півкільцями, а моркву нарізаємо тонкими кружечками. Перемішуємо овочі в тарілці і німого підсолюємо. Від рулону відрізаємо великий аркуш фольги, складаємо його навпіл і промазуємо з одного боку рослинним маслом. Тепер викладаємо спочатку овочі, потім замариновану курку і накриваємо картопляними скибочками. Щільно загортаємо все, перекладаємо на деко і ставимо в заздалегідь розігріту духовку. Запікаємо страву 55 хвилин до готовності, а за кілька хвилин до закінчення приготування, акуратно розгортаємо фольгу і підрум'янюємо страва до появи рум'яної і апетитною скоринки.
    Додав: admin | 16-12-2015, 19:27
    Переглядів: 446