Курка у фользі в духовці
Запечена курка – одне з простих, але і одночасно оригінальних і смачних страв. Воно чудово прикрасить не тільки святкове застілля, але урізноманітнює і повсякденний стіл. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно приготувати курку в фользі в духовці.
Інгредієнти:
курка – 1 шт.;
сметана нежирна – 7 ст. ложок;
приправа каррі – за смаком;
спеції ;
часник – 3 зубчики;
мелена паприка – щіпка.
Приготування
Для приготування курки в духовці у фользі, тушку добре промиваємо, витираємо рушником і натираємо зовні і всередині дрібною сіллю. Тепер переходимо до соусу: змішуємо в пиалке сметану з паприкою і додаємо карі. Часник чистимо і нарізаємо тоненькими пластинками. На курці робимо ножем невеликі надрізи і начиняємо часничком. Змащуємо птицю приготованою сумішшю і трохи заливаємо соусу всередину. Після цього перекладаємо курочку на лист фольги і щільно загортаємо. Викладаємо заготовку на деко і ставимо на 25 години в розігріту духовку. Після цього акуратно дістаємо блюдо, відвертаємо краї фольги і допікаємо курку ще 30 хвилин до появи рум'яної скоринки. Перед подачею на стіл знімаємо з курки залишки фольги і посипаємо її рубаною зеленню.
Інгредієнти:
стегенця курячі – 2 шт.;
олія рослинна;
бальзамічний оцет – за смаком;
спеції;
часник – 3 зубчики;
куркума – за смаком.
Приготування
Стегенця кілька раз промиваємо, обсушуємо на рушник і нарізаємо порційними шматочками. Тепер беремо великий лист харчової фольги, складаємо його навпіл і промазуємо рослинним маслом. Перекладаємо на нього підготовлене м'ясо, посипаємо спеціями за смаком, куркумою і поливаємо оцтом. Часник чистимо, дрібно рубаємо і посипаємо курку. Загортаємо курячі шматочки у фольгу і відправляємо в розігріту духовку хвилин на 45 виставивши температуру 200 градусів.
Інгредієнти:
тушка курки – 1 шт.;
часник – 3 зубчики;
томатна натуральна паста – 1 ст. ложка;
вода фільтрована – 2 ст. ложки;
спеції, сухі трави – за смаком;
картопля – 5 шт.;
цибулина – 1 шт.;
морква – 1 шт.
Приготування
Курку добре промиваємо і обсушуємо паперовою серветкою. Потім розбираємо тушку на невеликі порційні шматочки, трохи підсолюємо і прибираємо в холодильник на 20 хвилин. Часник чистимо, видавлюємо через прес або подрібнюємо на дрібній терочке. У ковшичек наливаємо трохи води, викладаємо томатну пасту, перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім знімаємо посуд з вогню, додаємо подрібнений часник, спеції, сухі трави. Картопля очищаємо, обполіскуємо і шаткуємо кружечками. Викладаємо його у велику миску, додаємо куряче м'ясо, заливаємо маринадом і ретельно перемішуємо. Залишаємо все на 25 хвилин маринуватися, поставивши в холодильник. Не гаючи часу, запалюємо духова шафа і прогріваємо його до температури 185 градусів. Цибулину чистимо, шаткуємо півкільцями, а моркву нарізаємо тонкими кружечками. Перемішуємо овочі в тарілці і німого підсолюємо. Від рулону відрізаємо великий аркуш фольги, складаємо його навпіл і промазуємо з одного боку рослинним маслом. Тепер викладаємо спочатку овочі, потім замариновану курку і накриваємо картопляними скибочками. Щільно загортаємо все, перекладаємо на деко і ставимо в заздалегідь розігріту духовку. Запікаємо страву 55 хвилин до готовності, а за кілька хвилин до закінчення приготування, акуратно розгортаємо фольгу і підрум'янюємо страва до появи рум'яної і апетитною скоринки.
Рецепт курки у фользі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування курки в духовці у фользі, тушку добре промиваємо, витираємо рушником і натираємо зовні і всередині дрібною сіллю. Тепер переходимо до соусу: змішуємо в пиалке сметану з паприкою і додаємо карі. Часник чистимо і нарізаємо тоненькими пластинками. На курці робимо ножем невеликі надрізи і начиняємо часничком. Змащуємо птицю приготованою сумішшю і трохи заливаємо соусу всередину. Після цього перекладаємо курочку на лист фольги і щільно загортаємо. Викладаємо заготовку на деко і ставимо на 25 години в розігріту духовку. Після цього акуратно дістаємо блюдо, відвертаємо краї фольги і допікаємо курку ще 30 хвилин до появи рум'яної скоринки. Перед подачею на стіл знімаємо з курки залишки фольги і посипаємо її рубаною зеленню.
Курка, запечена у фользі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Стегенця кілька раз промиваємо, обсушуємо на рушник і нарізаємо порційними шматочками. Тепер беремо великий лист харчової фольги, складаємо його навпіл і промазуємо рослинним маслом. Перекладаємо на нього підготовлене м'ясо, посипаємо спеціями за смаком, куркумою і поливаємо оцтом. Часник чистимо, дрібно рубаємо і посипаємо курку. Загортаємо курячі шматочки у фольгу і відправляємо в розігріту духовку хвилин на 45 виставивши температуру 200 градусів.
Курка у фользі в духовці з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Курку добре промиваємо і обсушуємо паперовою серветкою. Потім розбираємо тушку на невеликі порційні шматочки, трохи підсолюємо і прибираємо в холодильник на 20 хвилин. Часник чистимо, видавлюємо через прес або подрібнюємо на дрібній терочке. У ковшичек наливаємо трохи води, викладаємо томатну пасту, перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім знімаємо посуд з вогню, додаємо подрібнений часник, спеції, сухі трави. Картопля очищаємо, обполіскуємо і шаткуємо кружечками. Викладаємо його у велику миску, додаємо куряче м'ясо, заливаємо маринадом і ретельно перемішуємо. Залишаємо все на 25 хвилин маринуватися, поставивши в холодильник. Не гаючи часу, запалюємо духова шафа і прогріваємо його до температури 185 градусів. Цибулину чистимо, шаткуємо півкільцями, а моркву нарізаємо тонкими кружечками. Перемішуємо овочі в тарілці і німого підсолюємо. Від рулону відрізаємо великий аркуш фольги, складаємо його навпіл і промазуємо з одного боку рослинним маслом. Тепер викладаємо спочатку овочі, потім замариновану курку і накриваємо картопляними скибочками. Щільно загортаємо все, перекладаємо на деко і ставимо в заздалегідь розігріту духовку. Запікаємо страву 55 хвилин до готовності, а за кілька хвилин до закінчення приготування, акуратно розгортаємо фольгу і підрум'янюємо страва до появи рум'яної і апетитною скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина в фользі в духовці
Для того, щоб свинина, запечена в духовці зберегла свою соковитість і аромат, краще за все запікати її у фользі. Таке блюдо відмінно підійде і до
Курка з грибами в духовці
Курка з грибами, приготовлена в духовці - відмінне рішення для святкового столу або недільного обіду в колі сім'ї. Таке блюдо не залишить байдужими
Курка в аджике в духовці
Курка, приготована в аджике в духовці, виходить дуже смачною, соковитою і пікантною. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
Яловичина у фользі
Яловичина, запечена шматком у фользі, може одночасно бути і вишуканим святковим частуванням, і ситним блюдом на простому сімейній вечері. Пропонуємо
М'ясо у фользі в духовці
Багато з нас знають, що м'ясо можна приготувати різними способами: варити, пекти, смажити, замаринувати. І сьогодні ми розповімо, як смачно і
Запечена курка з апельсинами
Курка, запечена з апельсинами - незвичайне, соковите і ароматне блюдо з пікантним смаком. Така страва прикрасить як святкове торжество, так і