» » Пшоняна каша в горщику в духовці

Пшоняна каша в горщику в духовці

Пшоняна каша в горщику в духовці
Каші з традиційного російського рецептом запікалися в глиняних горщиках прямо в печі, але так як зараз в більшості будинків навряд чи можна побачити справжню дров'яну піч, технології приготування каш слід адаптувати до сучасних реалій. У цьому матеріалі ми вирішили описати рецепти пшоняної каші в горщику в духовці, яку ви зможете бесхлопотно приготувати, маючи під рукою необхідний мінімум інгредієнтів і відповідний посуд.

Пшоняна каша з гарбузом в горщику


Інгредієнти:

  • пшоняна крупа - 1 1/2 ст.;

  • молоко - 840 мл;

  • гарбуз - 220 г;

  • родзинки - 65 г;

  • мед - 15 мл;

  • вершкове масло - 25 р.


  • Приготування
    Якщо вас бентежить характерна гіркоту зерен пшінки, то перед початком приготування не тільки сполосніть їх, але і обдайте окропом. Після, розділіть гарбуз на дрібні шматочки і покладіть її в горщиках разом з промитої пшенкой. Туди ж додайте родзинки. Перемішавши майбутню кашу, залийте її сумішшю молока і меду, а потім поставте в холодну духовку. Увімкніть нижній підігрів і встановіть температуру на позначці 180 градусів. Запікайте гарбузову пшоняну кашу з родзинками в духовці протягом 50 хвилин, а після цього покладіть шматочок масла перед сервіруванням.

    Пшоняна каша з м'ясом у горщику


    Для нижченаведеного рецепту ви можете використовувати абсолютно будь-яке м'ясо. Ми вирішили зупинити вибір на самому доступному варіанті – курці.
    Інгредієнти:

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • пшоняна крупа - 1 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • овочевий бульйон - 490 мл;

  • томатна паста - 35 г;

  • томат - 80 г;

  • курятина - 470 г;

  • щіпка меленого куміна.


  • Приготування
    Спасеруйте ріпчасту цибулю з кумином і часником. Коли шматочки стануть золотистими, додайте нарізану курку і дайте птиці схопитися. Покладіть нарізаний кубиками помідор, а через 3 хвилини зніміть сковороду з вогню. Змішайте бульйон і томатну пасту. Пшоно сполосніть і з'єднайте з куркою і овочами. Розкладіть кашу по горщикам і залийте томатним бульйоном. Залиште пшоняну кашу з куркою в горщику в розігрітій до 160 градусів духовці на годину.

    Як приготувати пшоняну кашу з яблуками в горщику?

    Пшоняна каша в горщику в духовці

    Інгредієнти:

  • пшоняна крупа - 1/2 ст.;

  • яблуко (середнє) - 1 шт.;

  • родзинки - 15 г;

  • молоко - 115 мл;

  • мелена кориця - 1/2 ч. ложки;

  • мед - 15 мл


  • Приготування
    Довільно наріжте яблука і з'єднайте їх з промитої пшоняною крупою. Додайте родзинки. Розведіть мед в молоці і доповніть всі корицею. Перекладіть кашу в горщик, залийте молоком і залиште при 180 градусах 20 хвилин.
    Додав: admin | 16-12-2015, 19:01
    Переглядів: 254