Каші з традиційного російського рецептом запікалися в глиняних горщиках прямо в печі, але так як зараз в більшості будинків навряд чи можна побачити справжню дров'яну піч, технології приготування каш слід адаптувати до сучасних реалій. У цьому матеріалі ми вирішили описати рецепти пшоняної каші в горщику в духовці, яку ви зможете бесхлопотно приготувати, маючи під рукою необхідний мінімум інгредієнтів і відповідний посуд.
Пшоняна каша з гарбузом в горщику
Інгредієнти: пшоняна крупа - 1 1/2 ст.; молоко - 840 мл; гарбуз - 220 г; родзинки - 65 г; мед - 15 мл; вершкове масло - 25 р. Приготування Якщо вас бентежить характерна гіркоту зерен пшінки, то перед початком приготування не тільки сполосніть їх, але і обдайте окропом. Після, розділіть гарбуз на дрібні шматочки і покладіть її в горщиках разом з промитої пшенкой. Туди ж додайте родзинки. Перемішавши майбутню кашу, залийте її сумішшю молока і меду, а потім поставте в холодну духовку. Увімкніть нижній підігрів і встановіть температуру на позначці 180 градусів. Запікайте гарбузову пшоняну кашу з родзинками в духовці протягом 50 хвилин, а після цього покладіть шматочок масла перед сервіруванням.
Пшоняна каша з м'ясом у горщику
Для нижченаведеного рецепту ви можете використовувати абсолютно будь-яке м'ясо. Ми вирішили зупинити вибір на самому доступному варіанті – курці.
Інгредієнти: часникові зубчики - 2 шт.; пшоняна крупа - 1 ст.; ріпчаста цибуля - 115 г; овочевий бульйон - 490 мл; томатна паста - 35 г; томат - 80 г; курятина - 470 г; щіпка меленого куміна. Приготування Спасеруйте ріпчасту цибулю з кумином і часником. Коли шматочки стануть золотистими, додайте нарізану курку і дайте птиці схопитися. Покладіть нарізаний кубиками помідор, а через 3 хвилини зніміть сковороду з вогню. Змішайте бульйон і томатну пасту. Пшоно сполосніть і з'єднайте з куркою і овочами. Розкладіть кашу по горщикам і залийте томатним бульйоном. Залиште пшоняну кашу з куркою в горщику в розігрітій до 160 градусів духовці на годину.
Як приготувати пшоняну кашу з яблуками в горщику?
Інгредієнти: пшоняна крупа - 1/2 ст.; яблуко (середнє) - 1 шт.; родзинки - 15 г; молоко - 115 мл; мелена кориця - 1/2 ч. ложки; мед - 15 мл Приготування Довільно наріжте яблука і з'єднайте їх з промитої пшоняною крупою. Додайте родзинки. Розведіть мед в молоці і доповніть всі корицею. Перекладіть кашу в горщик, залийте молоком і залиште при 180 градусах 20 хвилин.