Тушковані кабачки з помідорами і часником
Восени у продажу знову з'являються молоді кабачки – джерело клітковини, калію і вітамінів для організму. Готуються вони швидко, так що після трудового дня можна витратити зовсім небагато часу і порадувати себе смачним блюдом. Є кілька способів, як тушкувати кабачки з помідорами і часником.
Ікра кабачкова
Така ікра готується просто, особливо якщо є мультиварка. Можна подати її окремо – з грінками, лавашем, хлібцями, або на гарнір до м'яса, або з рисом або з пастою.
Інгредієнти:
великий ріпчаста цибуля – 1 шт.;
кабачки молоді – 3 шт. вагою близько 800 г;
олія рослинна, не має вираженого запаху – 30 мл;
морква – 1 шт.;
стиглі помідори – 4-5 шт.;
сіль – 1 ч. ложка;
часник – 2 зубчики;
свіжозмелену перець запашний і чорний – на кінчику ножа;
петрушка – 1 маленький пучок.
Приготування
Чистимо цибулину і моркву, моєму помідори і кабачки. Шаткуємо цибулю подрібніше, моркву і кабачок подрібнюємо або за допомогою кухонного комбайна або тремо на тертці. У каструлю вливаємо олію, кладемо цибулю і моркву і тушкуємо, виставивши на таймері 15 хвилин. Додаємо кабачки і продовжуємо готувати в тому ж режимі півгодини або трохи довше – залежить від моделі. Томати пропускаємо через м'ясорубку, часник подрібнюємо за допомогою преса. Додаємо томати, солимо, перчимо, кладемо часник і петрушку дрібно нашатковану. Тушкуємо ще 15 хвилин.
Як бачите, тушкувати кабачки з баклажанами і помідорами в мультиварці дуже просто. У казані готується ікра трохи швидше, але не вийде відійти від плити – необхідно періодично помішувати, щоб не пригоріло.
Тушковані кабачки з баклажанами
Можна приготувати більш насичене за смаком страва – воно теж чудово поєднується з макаронами, кашами та й просто в якості легкого овочевого страви всім сподобається. Приготуємо кабачки, тушковані з баклажанами часником і помідорами.
Інгредієнти:
молоді кабачки – 2 шт.;
баклажани – 2 шт. (краще вибрати білі);
цибуля ріпчаста великий – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
петрушка – 1 маленький пучок;
томати щільні – 04 кг;
сіль йодована – 1 ч. ложка;
суміш спецій для овочів – за смаком.
Приготування
Цибулю і моркву чистимо, кабачки, помідори і баклажани миємо, нарізаємо всі: цибуля – чверть кільцями, моркву – дрібними кубиками, кабачки, баклажани і помідори – шматочками однакового розміру. У сковороді в прогрітому олії починаємо тушкувати цибулю і морквину, а баклажани тим часом вимочуємо в холодній воді. Через хвилин 7 опускаємо в сковороду баклажани, перемішуємо і накриваємо кришкою. Через 3 хвилини додаємо кабачки, повторюємо процедуру. Хвилин через 10 кладемо помідори і дрібно нарізану зелень, солимо і приправляємо. Тушкуємо нашу страву ще хвилин 5. Як бачите, тушкувати кабачки і баклажани на сковороді з помідорами просто і швидко. Так що, навіть якщо ви втомилися або поспішайте, можна на швидку руку зміркувати подібне блюдо.
Ікра кабачкова
Така ікра готується просто, особливо якщо є мультиварка. Можна подати її окремо – з грінками, лавашем, хлібцями, або на гарнір до м'яса, або з рисом або з пастою.
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулину і моркву, моєму помідори і кабачки. Шаткуємо цибулю подрібніше, моркву і кабачок подрібнюємо або за допомогою кухонного комбайна або тремо на тертці. У каструлю вливаємо олію, кладемо цибулю і моркву і тушкуємо, виставивши на таймері 15 хвилин. Додаємо кабачки і продовжуємо готувати в тому ж режимі півгодини або трохи довше – залежить від моделі. Томати пропускаємо через м'ясорубку, часник подрібнюємо за допомогою преса. Додаємо томати, солимо, перчимо, кладемо часник і петрушку дрібно нашатковану. Тушкуємо ще 15 хвилин.
Як бачите, тушкувати кабачки з баклажанами і помідорами в мультиварці дуже просто. У казані готується ікра трохи швидше, але не вийде відійти від плити – необхідно періодично помішувати, щоб не пригоріло.
Тушковані кабачки з баклажанами
Можна приготувати більш насичене за смаком страва – воно теж чудово поєднується з макаронами, кашами та й просто в якості легкого овочевого страви всім сподобається. Приготуємо кабачки, тушковані з баклажанами часником і помідорами.
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю і моркву чистимо, кабачки, помідори і баклажани миємо, нарізаємо всі: цибуля – чверть кільцями, моркву – дрібними кубиками, кабачки, баклажани і помідори – шматочками однакового розміру. У сковороді в прогрітому олії починаємо тушкувати цибулю і морквину, а баклажани тим часом вимочуємо в холодній воді. Через хвилин 7 опускаємо в сковороду баклажани, перемішуємо і накриваємо кришкою. Через 3 хвилини додаємо кабачки, повторюємо процедуру. Хвилин через 10 кладемо помідори і дрібно нарізану зелень, солимо і приправляємо. Тушкуємо нашу страву ще хвилин 5. Як бачите, тушкувати кабачки і баклажани на сковороді з помідорами просто і швидко. Так що, навіть якщо ви втомилися або поспішайте, можна на швидку руку зміркувати подібне блюдо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачки, тушковані з морквою і цибулею
Класика легкого літнього вечері - тушковані овочі. Їх і просто приготувати, і шлунок не особливо перевантажують. І, звичайно, в основі повинні бути
Кабачки і баклажани, тушковані з овочами
Легкі страви завжди були популярні. Широка сполучуваність овочів дозволяє майже до нескінченності урізноманітнити щоденне меню. Найбільш популярним
Кабачки з часником
Кабачки з часником можуть бути приготовлені у вигляді основного блюда, закуски або бутербродів, в будь-якому випадку вони стануть прикрасою столу і
Тушковані баклажани з помідорами
Приготувати швидко смачне блюдо цілком можливо, особливо влітку, коли навколо безліч свіжих овочів. Сьогодні ми пропонуємо приготувати тушковані
Кабачки, смажені з часником і помідорами
З появою перших молоденьких кабачків, вони так і просяться, щоб їх засмажили з помідорами і подали з часниковим соусом. Ці надзвичайно смачні та
Тушковані кабачки з помідорами
Якщо ви віддаєте перевагу страви з овочів зверніть увагу на наші рецепти. Сьогодні ми розповімо про те, як готувати тушковані кабачки з помідорами.