Восени у продажу знову з'являються молоді кабачки – джерело клітковини, калію і вітамінів для організму. Готуються вони швидко, так що після трудового дня можна витратити зовсім небагато часу і порадувати себе смачним блюдом. Є кілька способів, як тушкувати кабачки з помідорами і часником.
Ікра кабачкова Така ікра готується просто, особливо якщо є мультиварка. Можна подати її окремо – з грінками, лавашем, хлібцями, або на гарнір до м'яса, або з рисом або з пастою.
Інгредієнти: великий ріпчаста цибуля – 1 шт.; кабачки молоді – 3 шт. вагою близько 800 г; олія рослинна, не має вираженого запаху – 30 мл; морква – 1 шт.; стиглі помідори – 4-5 шт.; сіль – 1 ч. ложка; часник – 2 зубчики; свіжозмелену перець запашний і чорний – на кінчику ножа; петрушка – 1 маленький пучок. Приготування Чистимо цибулину і моркву, моєму помідори і кабачки. Шаткуємо цибулю подрібніше, моркву і кабачок подрібнюємо або за допомогою кухонного комбайна або тремо на тертці. У каструлю вливаємо олію, кладемо цибулю і моркву і тушкуємо, виставивши на таймері 15 хвилин. Додаємо кабачки і продовжуємо готувати в тому ж режимі півгодини або трохи довше – залежить від моделі. Томати пропускаємо через м'ясорубку, часник подрібнюємо за допомогою преса. Додаємо томати, солимо, перчимо, кладемо часник і петрушку дрібно нашатковану. Тушкуємо ще 15 хвилин.
Як бачите, тушкувати кабачки з баклажанами і помідорами в мультиварці дуже просто. У казані готується ікра трохи швидше, але не вийде відійти від плити – необхідно періодично помішувати, щоб не пригоріло.
Тушковані кабачки з баклажанами Можна приготувати більш насичене за смаком страва – воно теж чудово поєднується з макаронами, кашами та й просто в якості легкого овочевого страви всім сподобається. Приготуємо кабачки, тушковані з баклажанами часником і помідорами.
Інгредієнти: молоді кабачки – 2 шт.; баклажани – 2 шт. (краще вибрати білі); цибуля ріпчаста великий – 2 шт.; морква – 2 шт.; петрушка – 1 маленький пучок; томати щільні – 04 кг; сіль йодована – 1 ч. ложка; суміш спецій для овочів – за смаком. Приготування Цибулю і моркву чистимо, кабачки, помідори і баклажани миємо, нарізаємо всі: цибуля – чверть кільцями,
моркву – дрібними кубиками, кабачки, баклажани і помідори – шматочками однакового розміру. У сковороді в прогрітому олії починаємо тушкувати цибулю і морквину, а баклажани тим часом вимочуємо в холодній воді. Через хвилин 7 опускаємо в сковороду баклажани, перемішуємо і накриваємо кришкою. Через 3 хвилини додаємо кабачки, повторюємо процедуру. Хвилин через 10 кладемо помідори і дрібно нарізану зелень, солимо і приправляємо. Тушкуємо нашу страву ще хвилин 5. Як бачите, тушкувати кабачки і баклажани на сковороді з помідорами просто і швидко. Так що, навіть якщо ви втомилися або поспішайте, можна на швидку руку зміркувати подібне блюдо.