» » Курячі нагетси в домашніх умовах

Курячі нагетси в домашніх умовах

Курячі нагетси в домашніх умовах
Невеликі шматочки курятини, обвалені в хрусткій паніровці і доповнені соусом – вже давно перетворилися з традиційно американського снека в широко улюблений російський. Нагетси з курки – відмінна закуска під пиво чи просто так, а також м'ясне доповнення до гарніру, яке із задоволенням поглинають діти. Про те, як приготувати курячі нагетси ми розповімо в цьому матеріалі.

Нагетси з курячого філе


Закупивши куряче філе і приготувавши нагетси за цим рецептом, ви можете заморозити їх, а потім, при необхідності, обсмажувати у фритюрі або запікати. Так з домашнього напівфабрикату вийде апетитний перекус, приготування якого займе лічені хвилини.
Інгредієнти:

  • куряче філе - 480 м;

  • часник сушений - 1 ст. ложка;

  • сушений чилі і орегано - 1 ч. ложці;

  • цедра і сік одного лимона;

  • вершкове масло - 35 г;

  • борошно і хлібна крихта - для панірування;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Наріжте куряче філе довільно, але досить крупно. Покладіть шматочки м'яса в чашу блендера і збийте з сушеним часником, чилі, орегано, цитрусовим соком і цедрою. М'ясо повинно бути подрібнене, але не повинно перетворитися в однорідний фарш, нехай у нього залишиться текстура. Доповніть курятину розтопленим вершковим маслом і сформуйте з неї невеликі котлетки-нагетси. Обваляйте кожен у борошні, занурте у збите яйце і обсипте хлібної крихтою.
    Розігрійте масло у фритюрі і підрум'яньте в ньому нагетси. Подавайте гарячими в компанії улюблених соусів.

    Курячі нагетси в духовці


    Незважаючи на те, що класичний рецепт нагетсів передбачає смаження у фритюрі, як разюче більш корисною альтернативи пропонуємо запекти їх в духовці. Хрустка скоринка і соковитість м'яса від цього не страждає, зате калорій в готовому продукті помітно менше.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 440 г;

  • борошно - 35 г;

  • сушені італійські трави, цибулю - по 1 ч. ложці;

  • хлібна крихта - 75 г;

  • яєчні білки - 4 шт.


  • Приготування
    Куряче філе наріжте на шматочки приблизно однакового розміру і форми. Кожен з скибочок курятини приправити морською сіллю і обваляйте в борошні. Окремо збийте яєчні білки і занурте в них філе відразу після обсипання борошном. Перед розміщенням на деку, обваляйте курку в хлібній паніровці. Готуйте курячі нагетси в домашніх умовах в розігрітій до 215 градусів духовці 12-15 хвилин.

    Курячі нагетси з сиром


    Одним з улюблених наповнювачів для курячих снеків є сир, який ми вирішили обернути шматочком шинки, а потім помісити всередину нагетсів.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 13 кг;

  • борошно - 55 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • хлібна крихта - 90 г;

  • вода - 55 мл;

  • шинка - 60 г;

  • твердий сир - 75 р.


  • Приготування
    Куряче філе розділіть на 24 приблизно рівних за розміром і вагою шматки. Кожен зі шматків
    Курячі нагетси в домашніх умовах
    надріжте навпіл, але не до кінця. Розділіть на шматочки шинки і твердий сир, а потім помістіть їх в пройдений розріз, зафіксувавши все зубочистками. Таким чином, у вас вийде подобу сендвіча, в рамках якого, між шматочками птиці буде розміщуватися сир і шинка.
    Приправте борошно сіллю і свіжомеленим перцем. Окремо збийте воду і яйце. Обваляйте нагетси спочатку в борошні, занурте в яйце і посипте хлібної крихтою. Тепер страву можна заморожувати, а можна відправляти запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин. Вийміть зубочистки і подавайте закуску прямо з духовки, супроводивши порцією улюбленого соусу.
    Додав: admin | 1-11-2015, 23:38
    Переглядів: 404