Курячий паштет – рецепт
Якщо потрібно швидко спорудити бутерброди або придумати що-небудь проста, але ситна на сніданок або ланч, вас виручить паштет. Звичайно, мова йде не про магазинному продукті з жерстяної банки. До того ж обійдеться домашній паштет в рази дешевше. Самий популярний і простий – курячий паштет, рецепт цієї страви подужає кожен, адже інгредієнтів небагато.
Простий паштет
Самий смачний паштет виходить з курячої печінки, рецепт із серії «простіше не придумаєш», часу витрачається мінімум, а результат порадує навіть найвибагливіших гурманів.
Інгредієнти:
печінка куряча охолоджена – 1 кг;
цибуля ріпчаста великий – 2 шт.;
масло вершкове – 250-270 г;
лавровий лист – 2 шт.;
яйце – 4-6 шт.;
сіль – 2 щіпки;
свіжозмелену перець запашний – 12 горошин;
часник – 2-3 зубчики (за бажанням).
Приготування
Печінка вибираємо свіжу, уважно оглядаємо кожну печіночку, щоб не було патьоків жовчі, заветренных і пошкоджених шматочків. Ретельно промиваємо під проточною водою печінка, складаємо в каструлю і заливаємо водою. Додаємо лавровий лист і одну чищену цибулину. Варимо печінка 15 хвилин після закипання, даємо трохи охолонути. Тим часом варимо круто яйця, знімаємо шкаралупу і охолоджуємо. Другу цибулину шаткуємо як можна дрібніше і пасеруємо на рослинній олії до приємного апетитного світло-коричневого відтінку. Перекладаємо печінку, цибулю з маслом і яйця в блендер, солимо, перчимо і додаємо часник. Збиваємо до однорідності. Якщо паштет виходить дуже густим, дольем трохи печінкового бульйону. Як бачите, рецепт паштету з курячої печінки дуже простий.
Вишуканий паштет
Набагато цікавіший за смаком курячий паштет (рецепт дещо складніше) готується з грудки і грибів. М'ясо курки чудово поєднується за смаком з печерицями, можна побалувати себе незвичайним домашнім паштетом.
Інгредієнти:
філе (куряча грудка без шкіри, кісток і хрящів) – 07-09 кг;
цибуля ріпчаста великий – 2 шт.;
корінь петрушки – 1 шт.;
печериці – 03 кг;
олія соняшникова без запаху рафінована – 50 мл;
коньяк або бренді – 30 мл;
сіль – 1 ч. ложка;
свіжозмелену чорний і білий перець – за смаком.
Приготування
Промиваємо філе, кладемо в каструлю, наливаємо воду. Додаємо очищену цибулину і выскобленный корінь петрушки. Варимо м'ясо приблизно півгодини, охолодити в бульйоні. Залишилася цибулину ріжемо дрібними кубиками, гриби – пластинками. Прогріваємо масло до серпанок, тушкуємо цибулю з грибами, поки вся рідина не випарується. Кладемо м'ясо і гриби в блендер, додаємо сіль, коньяк або бренді, перець, пару ложок бульйону і збиваємо.
Зрозуміло, такий варіант дещо дорожче, ніж паштет з курячих потрухів, рецепт його складніше, але іноді хочеться чогось повкуснее.
Простий паштет
Самий смачний паштет виходить з курячої печінки, рецепт із серії «простіше не придумаєш», часу витрачається мінімум, а результат порадує навіть найвибагливіших гурманів.
Інгредієнти:
Приготування
Печінка вибираємо свіжу, уважно оглядаємо кожну печіночку, щоб не було патьоків жовчі, заветренных і пошкоджених шматочків. Ретельно промиваємо під проточною водою печінка, складаємо в каструлю і заливаємо водою. Додаємо лавровий лист і одну чищену цибулину. Варимо печінка 15 хвилин після закипання, даємо трохи охолонути. Тим часом варимо круто яйця, знімаємо шкаралупу і охолоджуємо. Другу цибулину шаткуємо як можна дрібніше і пасеруємо на рослинній олії до приємного апетитного світло-коричневого відтінку. Перекладаємо печінку, цибулю з маслом і яйця в блендер, солимо, перчимо і додаємо часник. Збиваємо до однорідності. Якщо паштет виходить дуже густим, дольем трохи печінкового бульйону. Як бачите, рецепт паштету з курячої печінки дуже простий.
Вишуканий паштет
Набагато цікавіший за смаком курячий паштет (рецепт дещо складніше) готується з грудки і грибів. М'ясо курки чудово поєднується за смаком з печерицями, можна побалувати себе незвичайним домашнім паштетом.
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо філе, кладемо в каструлю, наливаємо воду. Додаємо очищену цибулину і выскобленный корінь петрушки. Варимо м'ясо приблизно півгодини, охолодити в бульйоні. Залишилася цибулину ріжемо дрібними кубиками, гриби – пластинками. Прогріваємо масло до серпанок, тушкуємо цибулю з грибами, поки вся рідина не випарується. Кладемо м'ясо і гриби в блендер, додаємо сіль, коньяк або бренді, перець, пару ложок бульйону і збиваємо.
Зрозуміло, такий варіант дещо дорожче, ніж паштет з курячих потрухів, рецепт його складніше, але іноді хочеться чогось повкуснее.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паштет з курячої печінки в домашніх умовах
Будь-які страви домашнього приготування завжди виходять смачніше і, звичайно корисніше. Приготувавши паштет з курячої печінки самостійно, ви
Як приготувати печінковий паштет?
Приготувати печінковий паштет - справа зовсім не хитре. Цей прекрасний вид закуски завжди виручить, якщо потрібно оригінально заповнити святковий
Як приготувати паштет з курячої печінки?
Печінковий паштет - це прекрасний варіант досить бюджетної закуски. Процес його створення не доставляє особливого клопоту. Тому рекомендуємо зробити
Паштет з печінки індички
Паштет з печінки індички – ніжне і дуже смачне блюдо, яким можна радувати рідню хоч кожен день! Готується паштет досить швидко і просто. Головне, що
Паштет з гусячої печінки
Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і
Паштет в мультиварці
Паштет, приготований в домашніх умовах, природно, смачніше і корисніше. А щоб справа йшла швидше, рекомендуємо використовувати для створення цієї