Вернуться назад Распечатать

Курячий паштет – рецепт

Курячий паштет – рецепт
Якщо потрібно швидко спорудити бутерброди або придумати що-небудь проста, але ситна на сніданок або ланч, вас виручить паштет. Звичайно, мова йде не про магазинному продукті з жерстяної банки. До того ж обійдеться домашній паштет в рази дешевше. Самий популярний і простий – курячий паштет, рецепт цієї страви подужає кожен, адже інгредієнтів небагато.
Простий паштет
Самий смачний паштет виходить з курячої печінки, рецепт із серії «простіше не придумаєш», часу витрачається мінімум, а результат порадує навіть найвибагливіших гурманів.
Інгредієнти:

  • печінка куряча охолоджена – 1 кг;

  • цибуля ріпчаста великий – 2 шт.;

  • масло вершкове – 250-270 г;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • яйце – 4-6 шт.;

  • сіль – 2 щіпки;

  • свіжозмелену перець запашний – 12 горошин;

  • часник – 2-3 зубчики (за бажанням).


  • Приготування
    Печінка вибираємо свіжу, уважно оглядаємо кожну печіночку, щоб не було патьоків жовчі, заветренных і пошкоджених шматочків. Ретельно промиваємо під проточною водою печінка, складаємо в каструлю і заливаємо водою. Додаємо лавровий лист і одну чищену цибулину. Варимо печінка 15 хвилин після закипання, даємо трохи охолонути. Тим часом варимо круто яйця, знімаємо шкаралупу і охолоджуємо. Другу цибулину шаткуємо як можна дрібніше і пасеруємо на рослинній олії до приємного апетитного світло-коричневого відтінку. Перекладаємо печінку, цибулю з маслом і яйця в блендер, солимо, перчимо і додаємо часник. Збиваємо до однорідності. Якщо паштет виходить дуже густим, дольем трохи печінкового бульйону. Як бачите, рецепт паштету з курячої печінки дуже простий.
    Вишуканий паштет
    Набагато цікавіший за смаком курячий паштет (рецепт дещо складніше) готується з грудки і грибів. М'ясо курки чудово поєднується за смаком з печерицями, можна побалувати себе незвичайним домашнім паштетом.
    Інгредієнти:

  • філе (куряча грудка без шкіри, кісток і хрящів) – 07-09 кг;

  • цибуля ріпчаста великий – 2 шт.;

  • корінь петрушки – 1 шт.;

  • печериці – 03 кг;

  • олія соняшникова без запаху рафінована – 50 мл;

  • коньяк або бренді – 30 мл;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • свіжозмелену чорний і білий перець – за смаком.
  • Курячий паштет – рецепт


    Приготування
    Промиваємо філе, кладемо в каструлю, наливаємо воду. Додаємо очищену цибулину і выскобленный корінь петрушки. Варимо м'ясо приблизно півгодини, охолодити в бульйоні. Залишилася цибулину ріжемо дрібними кубиками, гриби – пластинками. Прогріваємо масло до серпанок, тушкуємо цибулю з грибами, поки вся рідина не випарується. Кладемо м'ясо і гриби в блендер, додаємо сіль, коньяк або бренді, перець, пару ложок бульйону і збиваємо.
    Зрозуміло, такий варіант дещо дорожче, ніж паштет з курячих потрухів, рецепт його складніше, але іноді хочеться чогось повкуснее.