Якщо потрібно швидко спорудити бутерброди або придумати що-небудь проста, але ситна на сніданок або ланч, вас виручить паштет. Звичайно, мова йде не про магазинному продукті з жерстяної банки. До того ж обійдеться домашній паштет в рази дешевше. Самий популярний і простий – курячий паштет, рецепт цієї страви подужає кожен, адже інгредієнтів небагато.
Простий паштет Самий смачний паштет виходить з курячої печінки, рецепт із серії «простіше не придумаєш», часу витрачається мінімум, а результат порадує навіть найвибагливіших гурманів.
Інгредієнти: печінка куряча охолоджена – 1 кг; цибуля ріпчаста великий – 2 шт.; масло вершкове – 250-270 г; лавровий лист – 2 шт.; яйце – 4-6 шт.; сіль – 2 щіпки; свіжозмелену перець запашний – 12 горошин; часник – 2-3 зубчики (за бажанням). Приготування Печінка вибираємо свіжу, уважно оглядаємо кожну печіночку, щоб не було патьоків жовчі, заветренных і пошкоджених шматочків. Ретельно промиваємо під проточною водою печінка, складаємо в каструлю і заливаємо водою. Додаємо лавровий лист і одну чищену цибулину. Варимо печінка 15 хвилин після закипання, даємо трохи охолонути. Тим часом варимо круто яйця, знімаємо шкаралупу і охолоджуємо. Другу цибулину шаткуємо як можна дрібніше і пасеруємо на рослинній олії до приємного апетитного світло-коричневого відтінку. Перекладаємо печінку, цибулю з маслом і яйця в блендер, солимо, перчимо і додаємо часник. Збиваємо до однорідності. Якщо паштет виходить дуже густим, дольем трохи печінкового бульйону. Як бачите, рецепт паштету з курячої печінки дуже простий.
Вишуканий паштет Набагато цікавіший за смаком курячий паштет (рецепт дещо складніше) готується з грудки і грибів. М'ясо курки чудово поєднується за смаком з печерицями, можна побалувати себе незвичайним домашнім паштетом.
Інгредієнти: філе (куряча грудка без шкіри, кісток і хрящів) – 07-09 кг; цибуля ріпчаста великий – 2 шт.; корінь петрушки – 1 шт.; печериці – 03 кг; олія соняшникова без запаху рафінована – 50 мл; коньяк або бренді – 30 мл; сіль – 1 ч. ложка; свіжозмелену чорний і білий перець – за смаком. Приготування Промиваємо філе, кладемо в каструлю, наливаємо воду. Додаємо очищену цибулину і выскобленный корінь петрушки. Варимо м'ясо приблизно півгодини, охолодити в бульйоні. Залишилася цибулину ріжемо дрібними кубиками, гриби – пластинками. Прогріваємо масло до серпанок, тушкуємо цибулю з грибами, поки вся рідина не випарується. Кладемо м'ясо і гриби в блендер, додаємо сіль, коньяк або бренді, перець, пару ложок бульйону і збиваємо.
Зрозуміло, такий варіант дещо дорожче, ніж паштет з курячих потрухів, рецепт його складніше, але іноді хочеться чогось повкуснее.