В'ялений перець в домашніх умовах
Спробуйте приготувати в'ялений перець в домашніх умовах і порадуйте своїх близьких справжніми шедеврами. Його можна додавати в салати, соуси, пироги або подавати до м'яса і риби.
Інгредієнти:
червоний болгарський перець – 1 кг;
розмарин , орегано – за смаком;
сіль, мелений перець, гвоздика – за смаком;
олія оливкова – 70 мл;
часник – 3 зубчики.
Приготування
Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо приблизно до 100 градусів. Тим часом промиваємо перці, протираємо їх рушником і видаляємо гострим ножем серцевину з насінням. Потім нарізаємо овочі великими шматочками і посипаємо кожен перчик сіллю і травами. Розкладаємо заготовки у форму і відправляємо в духовку на 5 годин, періодично перевертаючи кожен шматочок. Часник очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими смужками. В заздалегідь прогріту банку викладаємо в'ялені перці, додаємо спеції і часник. Тепер тоненькою цівкою повільно вливаємо олію, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник. Зберігаємо в'ялений в олії перець всю зиму.
Інгредієнти:
солодкий перець – 1 кг;
спеції;
олія оливкова – 50 мл
Для заливки:
чебрець, розмарин, базилік, часник – за смаком;
олія оливкова;
оцет бальзамічний.
Приготування
Перець промиваємо, насухо витираємо рушником, розрізаємо навпіл, виймаємо насіння і видаляємо зайві перегородки. Знову обполіскуємо водою і складаємо овочі в миску так, щоб вони опинилися зрізом вниз. Після того, як вся вода стече, розкладаємо перчики на деко, присипаємо кожен спеціями і збризкуємо трохи оливковим маслом. Відправляємо перець вялиться в духовку, виставивши температуру на 120 градусів приблизно на 4 години. У процесі приготування знижуємо її до 110 градусів. Після закінчення часу виймаємо деко і залишаємо овочі остигати. Тепер готуємо ароматну заливку: трави промиваємо, просушуємо на рушник, а часник дрібно рубаємо і обполіскуємо. Далі вливаємо до трав з часником оливкове масло, перемішуємо і прогріваємо суміш кілька хвилин в мікрохвильовці, але не кип'ятимо! Розкладаємо в'ялені перці чистим баночках і заливаємо пряним маслом. Додаємо трохи бальзамічного оцту, закриваємо кришками, ставимо настоюватися і дозрівати в холодильник. Для більш тривалого зберігання, можете поставити банки в духовку і стерилізувати їх приблизно 45 хвилин.
В'ялені перці на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо приблизно до 100 градусів. Тим часом промиваємо перці, протираємо їх рушником і видаляємо гострим ножем серцевину з насінням. Потім нарізаємо овочі великими шматочками і посипаємо кожен перчик сіллю і травами. Розкладаємо заготовки у форму і відправляємо в духовку на 5 годин, періодично перевертаючи кожен шматочок. Часник очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими смужками. В заздалегідь прогріту банку викладаємо в'ялені перці, додаємо спеції і часник. Тепер тоненькою цівкою повільно вливаємо олію, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник. Зберігаємо в'ялений в олії перець всю зиму.
В'ялений перець у духовці
Інгредієнти:
Для заливки:
Приготування
Перець промиваємо, насухо витираємо рушником, розрізаємо навпіл, виймаємо насіння і видаляємо зайві перегородки. Знову обполіскуємо водою і складаємо овочі в миску так, щоб вони опинилися зрізом вниз. Після того, як вся вода стече, розкладаємо перчики на деко, присипаємо кожен спеціями і збризкуємо трохи оливковим маслом. Відправляємо перець вялиться в духовку, виставивши температуру на 120 градусів приблизно на 4 години. У процесі приготування знижуємо її до 110 градусів. Після закінчення часу виймаємо деко і залишаємо овочі остигати. Тепер готуємо ароматну заливку: трави промиваємо, просушуємо на рушник, а часник дрібно рубаємо і обполіскуємо. Далі вливаємо до трав з часником оливкове масло, перемішуємо і прогріваємо суміш кілька хвилин в мікрохвильовці, але не кип'ятимо! Розкладаємо в'ялені перці чистим баночках і заливаємо пряним маслом. Додаємо трохи бальзамічного оцту, закриваємо кришками, ставимо настоюватися і дозрівати в холодильник. Для більш тривалого зберігання, можете поставити банки в духовку і стерилізувати їх приблизно 45 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
В'ялені перці на зиму
Солодкий перець у складі будь-якої страви створює особливу ароматну нотку. І сьогодні його різними способами заготовляють на зиму. Про одному з таких
В'ялені помідори в духовці на зиму
Дуже популярна сьогодні закуска - в'ялені помідори, які додають в абсолютно різноманітні страви. Багато господинь вже досить успішно заготовляють її
Як зробити в'ялені помідори в домашніх умовах?
Дуже популярною стала італійська закуска - в'ялені помідори. Їх неповторний пряний аромат чудово доповнює різні салати, пасту або піцу. Пропонуємо
В'ялені помідори на зиму в домашніх умовах
Сьогодні прилавки великих магазинів рясніють яскравими баночками з незвичайними стравами, такими як в'ялені помідори, однак коштують вони дуже
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
Рецепт в'ялених помідорів на зиму
В'ялені помідори - це прекрасний спосіб зберегти соковиті томати для різних зиязиках страв. Їх використовують в приготуванні супів, пасти, салатів і