» » Оладки з цвітної капусти

Оладки з цвітної капусти

Оладки з цвітної капусти
Поки на прилавках ще можна знайти цвітну капусту по доступній ціні, не пропустіть шансу випробувати рецепт цієї простої закуски. Оладки з цвітної капусти виходять дивно ніжними, нагадуючи аналоги з кабачка по своїй консистенції, можуть подаватися навіть холодними і чудово підходять для того, щоб бути з'їденими за ланчем на роботі чи навчанні.

Оладки з цвітної капусти – рецепти


Хрусткі зовні і ніжні всередині капустяні оладки виходять ще смачнішими в компанії соусів, наш буде складатися з суміші простого майонезу і соусу чилі, але його можна замінити будь-яким дипом на ваш вибір.
Інгредієнти:
Для оладок:

  • середня головка цвітної капусти - 1 шт.;

  • пшеничне борошно - 45 г;

  • кукурудзяне борошно - 35 г;

  • тертий сир - 20 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сушену цибулю і часник - по 1/2 ч. ложки;

  • зелень петрушки - 2 ст. ложки.


  • Для соусу:

  • майонез - 45 мл;

  • гострий соус чилі - 10 мл


  • Приготування
    Суцвіття капусти відваріть до м'якості. Розм'яклу капусту подрібніть за допомогою блендера або ножа. Перекладіть капустяний фарш» у будь-яку зручну ємність і з'єднайте з обома видами борошна, тертим сиром, зеленню, сушеним цибулею і часником, а слідом вбийте яйце для зв'язки. Змішайте капусту з іншими інгредієнтами до однорідності і потім розділіть суміш на рівні порції, кожну з порцій скачайте і розплющите між долонями. Обсмажте оладки з цвітної капусти з сиром до зарум'янювання, а потім перекладіть на паперові рушники.
    Швидко приготуйте соус, змішавши майонез з гострим соусом чилі, і сервіруйте блюдо.

    Оладки з кабачків і цвітної капусти


    Чому б не поєднати оладки з цвітної капусти з їх більш популярними побратимами – кабачковыми оладками? На виході вийде сама літня закуска з усіх можливих, дивно ніжна і своїм смаком нагадує про саму теплої пори року.
    Інгредієнти:

  • головка цвітної капусти (середнього розміру);

  • картопляні бульби (середнього розміру) - 2 шт.;

  • кабачок - 1 шт.;

  • шалот - 45 г;

  • зелень петрушки - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Натерти кабачок і приправте його щедрою пучкою солі. Очистіть і наріжте бульби картоплі, після чого запечіть їх до м'якості. Відваріть суцвіття капусти на пару або в підсоленій воді. Подрібніть шалот.
    За час підготовки інших інгредієнтів кабачки встигнуть виділити достатню кількість соку: відіжміть його і змішайте тертий кабачок з цибулею і зеленню. Збийте Блендером відварені суцвіття капусти і змішайте їх з іншими складовими. Пюрируйте картоплю і додати його в суміш. За рахунок крохмалю в бульбах маса повинна спокійно тримати свою форму, але якщо цього не відбувається – додайте ложку-другу борошна.
    Сформовав котлетки, обсмажте їх у великій кількості олії до рум'янцю і сервіруйте.

    Оладки з цвітної капусти з фаршем


    У звичайні оладки або котлети з фаршу овочі, як правило, додають для збільшення соковитості. В даному випадку цвітна капуста буде діяти за тим же принципом, роблячи котлети помітно більш ніжними.
    Інгредієнти:

  • головка цвітної капусти - 1/2 шт.;

  • пір'я зеленої цибулі - 3 шт.;

  • курячий фарш - 620 г;

  • рис (відварений) - 45 г;

  • борошно - 30 г;

  • молоко - 45 мл;

  • тертий пармезан - 35 г;

  • яйце - 1 шт.;
  • Оладки з цвітної капусти

  • стебла спаржі - 8 шт.;

  • часниковий зубок - 1 шт.;

  • панірувальні сухарі - 75 г;

  • зелень петрушки - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати оладки з кольорової капусти, відваріть суцвіття до м'якості. Збийте капусту блендером і з'єднайте з фаршем, рисом, борошном і молоком. Вбийте до суміші яйце і додайте тертий сир. Подрібніть зелень з часником і також з'єднайте їх з фаршем. Відваріть стебла спаржі на пару, дрібно наріжте і додайте до майбутніх оладок. Порції отриманої маси обваляйте в сухарях і обсмажте в розігрітому маслі до зарум'янювання.
    Додав: admin | 1-11-2015, 22:49
    Переглядів: 513