Оладки з цвітної капусти
Поки на прилавках ще можна знайти цвітну капусту по доступній ціні, не пропустіть шансу випробувати рецепт цієї простої закуски. Оладки з цвітної капусти виходять дивно ніжними, нагадуючи аналоги з кабачка по своїй консистенції, можуть подаватися навіть холодними і чудово підходять для того, щоб бути з'їденими за ланчем на роботі чи навчанні.
Хрусткі зовні і ніжні всередині капустяні оладки виходять ще смачнішими в компанії соусів, наш буде складатися з суміші простого майонезу і соусу чилі, але його можна замінити будь-яким дипом на ваш вибір.
Інгредієнти:
Для оладок:
середня головка цвітної капусти - 1 шт.;
пшеничне борошно - 45 г;
кукурудзяне борошно - 35 г;
тертий сир - 20 г;
яйце - 1 шт.;
сушену цибулю і часник - по 1/2 ч. ложки;
зелень петрушки - 2 ст. ложки.
Для соусу:
майонез - 45 мл;
гострий соус чилі - 10 мл
Приготування
Суцвіття капусти відваріть до м'якості. Розм'яклу капусту подрібніть за допомогою блендера або ножа. Перекладіть капустяний фарш» у будь-яку зручну ємність і з'єднайте з обома видами борошна, тертим сиром, зеленню, сушеним цибулею і часником, а слідом вбийте яйце для зв'язки. Змішайте капусту з іншими інгредієнтами до однорідності і потім розділіть суміш на рівні порції, кожну з порцій скачайте і розплющите між долонями. Обсмажте оладки з цвітної капусти з сиром до зарум'янювання, а потім перекладіть на паперові рушники.
Швидко приготуйте соус, змішавши майонез з гострим соусом чилі, і сервіруйте блюдо.
Чому б не поєднати оладки з цвітної капусти з їх більш популярними побратимами – кабачковыми оладками? На виході вийде сама літня закуска з усіх можливих, дивно ніжна і своїм смаком нагадує про саму теплої пори року.
Інгредієнти:
головка цвітної капусти (середнього розміру);
картопляні бульби (середнього розміру) - 2 шт.;
кабачок - 1 шт.;
шалот - 45 г;
зелень петрушки - 1 ст. ложка.
Приготування
Натерти кабачок і приправте його щедрою пучкою солі. Очистіть і наріжте бульби картоплі, після чого запечіть їх до м'якості. Відваріть суцвіття капусти на пару або в підсоленій воді. Подрібніть шалот.
За час підготовки інших інгредієнтів кабачки встигнуть виділити достатню кількість соку: відіжміть його і змішайте тертий кабачок з цибулею і зеленню. Збийте Блендером відварені суцвіття капусти і змішайте їх з іншими складовими. Пюрируйте картоплю і додати його в суміш. За рахунок крохмалю в бульбах маса повинна спокійно тримати свою форму, але якщо цього не відбувається – додайте ложку-другу борошна.
Сформовав котлетки, обсмажте їх у великій кількості олії до рум'янцю і сервіруйте.
У звичайні оладки або котлети з фаршу овочі, як правило, додають для збільшення соковитості. В даному випадку цвітна капуста буде діяти за тим же принципом, роблячи котлети помітно більш ніжними.
Інгредієнти:
головка цвітної капусти - 1/2 шт.;
пір'я зеленої цибулі - 3 шт.;
курячий фарш - 620 г;
рис (відварений) - 45 г;
борошно - 30 г;
молоко - 45 мл;
тертий пармезан - 35 г;
яйце - 1 шт.;
стебла спаржі - 8 шт.;
часниковий зубок - 1 шт.;
панірувальні сухарі - 75 г;
зелень петрушки - 2 ст. ложки.
Приготування
Перед тим, як приготувати оладки з кольорової капусти, відваріть суцвіття до м'якості. Збийте капусту блендером і з'єднайте з фаршем, рисом, борошном і молоком. Вбийте до суміші яйце і додайте тертий сир. Подрібніть зелень з часником і також з'єднайте їх з фаршем. Відваріть стебла спаржі на пару, дрібно наріжте і додайте до майбутніх оладок. Порції отриманої маси обваляйте в сухарях і обсмажте в розігрітому маслі до зарум'янювання.
Оладки з цвітної капусти – рецепти
Хрусткі зовні і ніжні всередині капустяні оладки виходять ще смачнішими в компанії соусів, наш буде складатися з суміші простого майонезу і соусу чилі, але його можна замінити будь-яким дипом на ваш вибір.
Інгредієнти:
Для оладок:
Для соусу:
Приготування
Суцвіття капусти відваріть до м'якості. Розм'яклу капусту подрібніть за допомогою блендера або ножа. Перекладіть капустяний фарш» у будь-яку зручну ємність і з'єднайте з обома видами борошна, тертим сиром, зеленню, сушеним цибулею і часником, а слідом вбийте яйце для зв'язки. Змішайте капусту з іншими інгредієнтами до однорідності і потім розділіть суміш на рівні порції, кожну з порцій скачайте і розплющите між долонями. Обсмажте оладки з цвітної капусти з сиром до зарум'янювання, а потім перекладіть на паперові рушники.
Швидко приготуйте соус, змішавши майонез з гострим соусом чилі, і сервіруйте блюдо.
Оладки з кабачків і цвітної капусти
Чому б не поєднати оладки з цвітної капусти з їх більш популярними побратимами – кабачковыми оладками? На виході вийде сама літня закуска з усіх можливих, дивно ніжна і своїм смаком нагадує про саму теплої пори року.
Інгредієнти:
Приготування
Натерти кабачок і приправте його щедрою пучкою солі. Очистіть і наріжте бульби картоплі, після чого запечіть їх до м'якості. Відваріть суцвіття капусти на пару або в підсоленій воді. Подрібніть шалот.
За час підготовки інших інгредієнтів кабачки встигнуть виділити достатню кількість соку: відіжміть його і змішайте тертий кабачок з цибулею і зеленню. Збийте Блендером відварені суцвіття капусти і змішайте їх з іншими складовими. Пюрируйте картоплю і додати його в суміш. За рахунок крохмалю в бульбах маса повинна спокійно тримати свою форму, але якщо цього не відбувається – додайте ложку-другу борошна.
Сформовав котлетки, обсмажте їх у великій кількості олії до рум'янцю і сервіруйте.
Оладки з цвітної капусти з фаршем
У звичайні оладки або котлети з фаршу овочі, як правило, додають для збільшення соковитості. В даному випадку цвітна капуста буде діяти за тим же принципом, роблячи котлети помітно більш ніжними.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати оладки з кольорової капусти, відваріть суцвіття до м'якості. Збийте капусту блендером і з'єднайте з фаршем, рисом, борошном і молоком. Вбийте до суміші яйце і додайте тертий сир. Подрібніть зелень з часником і також з'єднайте їх з фаршем. Відваріть стебла спаржі на пару, дрібно наріжте і додайте до майбутніх оладок. Порції отриманої маси обваляйте в сухарях і обсмажте в розігрітому маслі до зарум'янювання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Капуста в клярі
Любителям капусти пропонуємо кілька рецептів її приготування в клярі. Розповімо, як урізноманітнити це досить неабияке страву, щоб воно сподобалося
Запіканка з брокколі та цвітної капусти
Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
Рецепт цвітної капусти в клярі
Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
Кольорова капуста, запечена з сиром
Цвітна капуста - універсальний овоч, який додають практично в усі страви. І сьогодні ми з вами поговоримо про такому чудовому варіанті її
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде