М'ясо для стейка
Сьогодні ми розповімо, з якого м'яса роблять стейк і розкриємо декілька секретів, які допоможуть вам вибрати найкраще м'ясо для стейку, адже запорука успіху в приготуванні будь-якої страви, безсумнівно, є правильне та якісне сировину.
В класичному варіанті для стейка використовують яловичину, але можливо також приготування страви зі свинини, баранини і птиці. Свинячі стейки краще готувати з лопаткової, стегнової і шийної частини туші, а для баранячих можна використовувати тільки шию і стегно. Стейки з м'яса птиці готують з стегон і гомілок.
Зупинимося більш докладно на виборі сировини для яловичих стейків, так як вони найбільш популярні і шалено смачні.
Щоб блюдо вийшло ідеальним, за основу беруть, як правило, кращі частини яловичої туші, і в залежності від того, яке м'ясо використовується для страви, стейк отримує свою певну назву. Перерахуємо основні види стейків, які найчастіше готують кухарі в ресторанах.
«Мармуровий стейк» або «Рибай» готують з м'яса підлопаткової частини туші, яке має безліч дрібних жирових прошарків. Чим дрібніше і тонше прошарку, тим смачніше вийде готовий стейк.
Стейк «Ти-бон» передбачає використання м'яса на Т-подібної кісточці, вирізаного на кордоні поперековій і спинний частини туші. Таке м'ясо, як правило, продається в готової нарізці, так як відразу рубається обвальщиками при обробці туш.
«Стріплойн» готують з м'яса поперекової частини туші, його тонкої частини від стоколосу до ребер. Цей стейк має найбільш насичений яловичий смак і завдяки цьому дуже популярний.
Для стейка «Тендерлойн» використовують нарізані поперек волокон округлі скибки яловичої м'якоті.
«Філе-міньйон» готують з ніжною середньої частини вирізки. Її нарізають поперек волокон скибочками в вигляді «пенечка» і трохи відбивають рукояткою ножа або рукою, але не кухонним молотком.
Визначившись з вибором м'яса для стейка і купуючи його на ринку або в магазині, неодмінно зверніть увагу на його свіжість і колір. Чим темніше продукт, тим старше було тварина і тим жорсткіше вийде блюдо. При натисканні пальцем на м'ясний продукт деякий час повинен залишатися слід і поступово зникати. Якщо м'ясо пружинить, стейк вийде жорстким. Зовсім не пропадає відбиток свідчить про несвіжості м'ясної сировини. І ще один важливий момент. Жирові прошарки повинні бути неодмінно білого кольору, а ніяк не жовтого або кремового. Такі відтінки жирової тканини можуть бути притаманні тільки баранячому м'яса.
З якого м'яса роблять стейк?
В класичному варіанті для стейка використовують яловичину, але можливо також приготування страви зі свинини, баранини і птиці. Свинячі стейки краще готувати з лопаткової, стегнової і шийної частини туші, а для баранячих можна використовувати тільки шию і стегно. Стейки з м'яса птиці готують з стегон і гомілок.
Зупинимося більш докладно на виборі сировини для яловичих стейків, так як вони найбільш популярні і шалено смачні.
Як вибрати м'ясо для стейка з яловичини?
Щоб блюдо вийшло ідеальним, за основу беруть, як правило, кращі частини яловичої туші, і в залежності від того, яке м'ясо використовується для страви, стейк отримує свою певну назву. Перерахуємо основні види стейків, які найчастіше готують кухарі в ресторанах.
Визначившись з вибором м'яса для стейка і купуючи його на ринку або в магазині, неодмінно зверніть увагу на його свіжість і колір. Чим темніше продукт, тим старше було тварина і тим жорсткіше вийде блюдо. При натисканні пальцем на м'ясний продукт деякий час повинен залишатися слід і поступово зникати. Якщо м'ясо пружинить, стейк вийде жорстким. Зовсім не пропадає відбиток свідчить про несвіжості м'ясної сировини. І ще один важливий момент. Жирові прошарки повинні бути неодмінно білого кольору, а ніяк не жовтого або кремового. Такі відтінки жирової тканини можуть бути притаманні тільки баранячому м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти
Види стейків
Сьогодні у продажу, особливо в магазинах чи на ринку можна зустріти стейки з будь-якого м'яса. Проте новачкові досить проблематично визначитися з
Як посмажити стейк свинини на сковороді?
Одним із простих і розповсюджених видів стейка є той, що приготований з свинини. Це чудове м'ясне блюдо відмінно поєднується овочевим салатом або із
Ступеня підсмажування стейка
Класифікацію приготування стейка бажано знати не тільки професійним кухарям, але і кожному, хто любить і вміє готувати. Від ступеня підсмажування
Рибай стейк
Напевно, саме чоловіче страва - це правильно просмажений стейк. Але найголовніше в приготуванні стейка - це вибір м'яса. Стейк рибай - це стейк з
Яловичий стейк
Якість стейка залежить від ступеня підсмажування м'яса, оскільки навіть купивши ніжну м'якоть, ви можете перетворити її в підошву при неправильному
Маринад для стейка з свинини
Стейк - це смачний обсмажені з двох сторін шматок м'яса. Приготувати його досить просто, головне його правильно замаринувати, тоді м'ясо вийде