Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Види стейків

1-11-2015, 22:08
2 644
Види стейків
Любителі м'яса, безсумнівно, зійдуться на думці, що справжнім королем будь-м'ясний вітрини буде стейк. Це не просто шматок м'яса, це особливий продукт, який повинен відповідати певним вимогам.
Не всі знають про те, які бувають види стейків і чим вони один від одного відрізняються. Спочатку це слово застосовувалося виключно до м'яса молодих бичків. Тому детальніше зупинимося на тому, які є види стейків з яловичини.

Основні види стейків


Отже, стейк – це скибочка яловичини або телятини, товщина якого не менше 25 але не більше 5 см, природно, ріжеться поперек волокон. Стейки ріжуть не з будь-якої частини туші тварини.
Стейк філе-міньйон – це найдорожчий вид стейка. Все просто – він ріжеться з єдиною круглої м'язи, яка завжди знаходиться в стані спокою, а тому м'ясо це виключно ніжне і соковите. Само собою, оскільки м'яз одна і вона невелика за розміром, коштує такий стейк дорого.
Види стейків


Стріплойн – це інший вид стейка, який ріжуть з філе зі спини тварини, так званого тонкого краю. Такий шматок м'яса має не зовсім звичайну форму – він швидше трикутний, однак у всьому іншому – це звичайний стейк. Його підвид – стейк Нью-Йорк це те ж саме філе, але з повністю видаленої жировим прошарком.
Види стейків


Стейк рибай – це філе з жировими прошарками, які в процесі приготування роблять м'ясо особливо ніжним і соковитим. Зрізається це філе з реберної частини – між 5 і 12 ребрами.
Види стейків


Стейк ти-бон – єдиний вид стейк на кісточці. Оскільки кісточка має форму, що нагадує букву «Т», стейк і отримав таку назву. Цей вид поєднує різні за якістю види м'яса: тонкий край і філе середньої частини, тому такі стейки найбільш популярні. Замовивши один стейк, ви отримуєте по суті два.
Види стейків


Про «мармурової» яловичині
Безсумнівно, найкращим видом м'яса для приготування стейків є особливий сорт яловичини – «мармурова». Це яловичина з великою кількістю тонких жирових прошарків, рівномірно розподілених в м'ясі. Види стейків з «мармурового» м'яса нарізають такі ж, як із звичайної туші, але якість їх буде принципово відрізнятися, а тому і вартість продукту різна.
Види стейків


Про прожарювання
Який би вид стейків ви не замовили, обов'язково уточніть, як страва буде готове. Види приготування стейка зазвичай вказані в меню, проте не всі знають, як вони різняться.

  • Сире м'ясо подається з позначенням raw . Воно повинно бути дуже тонко нарізано і ферментировано чимось кислим (оцет, сік лимона) або спеціями.

  • Трохи обсмажений стейк (скоринка намітилася, але температура всередині шматка майже не збільшилася) називають rare .

  • Найчастіше зустрічається вид прожарювання – верх зажарен, але всередині м'ясо тільки підігрітий – medium rare .

  • Від нього не особливо відрізняється приготування в стилі medium – середина вже не червона, а рожева, але м'ясо залишається сируватим.

  • Майже засмажене м'ясо (серцевина трохи рожева, але в основному шматок має блідий сіруватий колір) подається під назвою medium well done .

  • І, нарешті, ступінь well done – це абсолютно готове м'ясо, яке, тим не менш, замовляють рідше всього.


  • Види стейків
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'ясо для стейка
    М'ясо для стейка
    Успіх в приготуванні будь-якого стейка залежить від якості м'яса. У цій статті запропоновані рекомендації, за допомогою яких ви без труднощів зможете
    Ступеня підсмажування стейка
    Ступеня підсмажування стейка
    Класифікацію приготування стейка бажано знати не тільки професійним кухарям, але і кожному, хто любить і вміє готувати. Від ступеня підсмажування
    Стейк з яловичини на сковороді
    Стейк з яловичини на сковороді
    Приготувати стейк з яловичини дуже просто на перший погляд, але все ж є багато нюансів і тонкощів, щоб м'ясо залишилося соковитим і в теж час добре
    Рибай стейк
    Рибай стейк
    Напевно, саме чоловіче страва - це правильно просмажений стейк. Але найголовніше в приготуванні стейка - це вибір м'яса. Стейк рибай - це стейк з
    Яловичий стейк
    Яловичий стейк
    Якість стейка залежить від ступеня підсмажування м'яса, оскільки навіть купивши ніжну м'якоть, ви можете перетворити її в підошву при неправильному
    Ступеня підсмажування м'яса
    Ступеня підсмажування м'яса
    Всі люблять смажене м'ясо, але мало хто знає, що існує кілька ступенів підсмажування м'яса. Від того, наскільки ви його прожарите буде залежати