Рибай стейк
Стейк з яловичини – популярне блюдо в усіх любителів м'яса, особливо у чоловіків.
Рибай стейк деякі гурмани вважають кращим початковим продуктом, з якого виходять найсмачніші яловичі стейки.
У світовій ресторанній практиці рибай стейки вирізують з товстого краю туш молодих бичків спеціальної породи, що вирощуються переважно в Японії, Австралії та Нової Зеландії. Бичков годують спеціальними кормами і вирощують, дотримуючись певної системи, завдяки чому отримують «мармурове» м'ясо. Слід зауважити, що тварин під отримання «мармурової» яловичини цілком успішно вирощують в Калмикії та інших регіонах РФ.
Розповімо, як приготувати рибай стейк з яловичини будинку.
Про виборі м'яса для рибай стейків
Саме по собі назву «рибай» жодним чином не пов'язане з «мармуровістю» яловичини, а лише вказує на місце вирізу з туші. А тому, якщо вам не вдалося знайти м'ясо для так званих «ідеальних мармурових» стейків, просто знайдіть гарне незаморожене м'ясо, вирізане з товстого краю туші молодого бичка. Дієтологи вважають м'ясо таких тварин, вирощених на вільних вигонах, більш корисним, ніж «мармурове», до речі, у звичній нам яловичини більш природний запах, декому вона навіть здається смачнішою. Прожилки і жир повинні бути білого кольору, м'ясо повинно мати свіжий запах і не бути обвітреним. Наявність тонкої скоринки на туше свідчить про те, що її зберігали в охолоджувальному приміщенні протягом декількох днів, що нормально для стейків, їх можна вирізати з туші, що зберігається охолодженої в підвішеному стані до 3-4 тижнів. Парне м'ясо для стейка не підходить, туше треба повисіти на гаку в прохолоді хоча б три дні.
Як готувати рибай стейк?
Готувати рибай стейк можна 2 способами: класичним, тобто, смажити на сковороді, і дієтичним – запікати в духовці.
Як смажити рибай стейк?
Рецепт приготування рибай стейка може варіювати лише в способах додавання приправ і ступеня підсмажування м'яса. Деякі воліють посипати меленим перцем і сіллю всю поверхню стейка, інші лише «припудрюють» краю. Ступінь прожарювання залежить від смакових уподобань того, хто буде їсти рибай стейк.
Професіонали виділяють 7 ступенів підсмажування стейків, але в умовах домашнього приготування, щоб не забивати собі голову, достатньо розрізняти 3 ступеня: слабку, середню і повну. Середня ступінь прожарювання вважається кращою.
Час прожарювання стейка з кожної зі сторін може становити від 2-3 до 8 хвилин. Можна смажити на звичайній сковороді або на спеціальній – з рифленим дном.
Інгредієнти:
стейки охолоджені з товстого краю яловичої туші – наприклад, 3-5 шт.;
сіль кухонна велика;
мелений чорний перець;
олія оливкова, або топлене вершкове або свинячий жир перетоплений;
зелень, цибуля, часник.
Приготування
Добре розігріваємо масло або жир на сковороді, поки це відбувається, трохи відбиваємо стейк з обох сторін.
Злегка додаємо сіль стейк (в альтернативному варіанті можна посолити вже готовий стейк) і смажимо з переворотом до потрібної міри. Готовий рибай стейк викладаємо на тарілку, злегка перчимо і оформляємо зеленню. Трохи підсушений скибочку хліба натираємо часником. До стейку подаємо з келихом червоного столового вина, свіжого гранатового або вишневого соку, розведеного навпіл з водою.
Інгредієнти:
яловичі стейки охолоджені – 4 шт.;
сало свиняче;
зелень.
Приготування
Трохи нагріваємо деко і змащуємо його салом. Викладаємо стейки і запікаємо в духовій шафі протягом 40-50 хвилин. Можна запікати у фользі, м'ясо буде більш соковитим. Подавайте з зеленню, соусами і свіжими овочами. Можна подати як гарнір зелений горошок (консервований), відварну стручкову квасолю і/або картоплю.
Рибай стейк деякі гурмани вважають кращим початковим продуктом, з якого виходять найсмачніші яловичі стейки.
У світовій ресторанній практиці рибай стейки вирізують з товстого краю туш молодих бичків спеціальної породи, що вирощуються переважно в Японії, Австралії та Нової Зеландії. Бичков годують спеціальними кормами і вирощують, дотримуючись певної системи, завдяки чому отримують «мармурове» м'ясо. Слід зауважити, що тварин під отримання «мармурової» яловичини цілком успішно вирощують в Калмикії та інших регіонах РФ.
Розповімо, як приготувати рибай стейк з яловичини будинку.
Про виборі м'яса для рибай стейків
Саме по собі назву «рибай» жодним чином не пов'язане з «мармуровістю» яловичини, а лише вказує на місце вирізу з туші. А тому, якщо вам не вдалося знайти м'ясо для так званих «ідеальних мармурових» стейків, просто знайдіть гарне незаморожене м'ясо, вирізане з товстого краю туші молодого бичка. Дієтологи вважають м'ясо таких тварин, вирощених на вільних вигонах, більш корисним, ніж «мармурове», до речі, у звичній нам яловичини більш природний запах, декому вона навіть здається смачнішою. Прожилки і жир повинні бути білого кольору, м'ясо повинно мати свіжий запах і не бути обвітреним. Наявність тонкої скоринки на туше свідчить про те, що її зберігали в охолоджувальному приміщенні протягом декількох днів, що нормально для стейків, їх можна вирізати з туші, що зберігається охолодженої в підвішеному стані до 3-4 тижнів. Парне м'ясо для стейка не підходить, туше треба повисіти на гаку в прохолоді хоча б три дні.
Як готувати рибай стейк?
Готувати рибай стейк можна 2 способами: класичним, тобто, смажити на сковороді, і дієтичним – запікати в духовці.
Як смажити рибай стейк?
Рецепт приготування рибай стейка може варіювати лише в способах додавання приправ і ступеня підсмажування м'яса. Деякі воліють посипати меленим перцем і сіллю всю поверхню стейка, інші лише «припудрюють» краю. Ступінь прожарювання залежить від смакових уподобань того, хто буде їсти рибай стейк.
Рибай стейк – рецепт
Професіонали виділяють 7 ступенів підсмажування стейків, але в умовах домашнього приготування, щоб не забивати собі голову, достатньо розрізняти 3 ступеня: слабку, середню і повну. Середня ступінь прожарювання вважається кращою.
Час прожарювання стейка з кожної зі сторін може становити від 2-3 до 8 хвилин. Можна смажити на звичайній сковороді або на спеціальній – з рифленим дном.
Інгредієнти:
Приготування
Добре розігріваємо масло або жир на сковороді, поки це відбувається, трохи відбиваємо стейк з обох сторін.
Злегка додаємо сіль стейк (в альтернативному варіанті можна посолити вже готовий стейк) і смажимо з переворотом до потрібної міри. Готовий рибай стейк викладаємо на тарілку, злегка перчимо і оформляємо зеленню. Трохи підсушений скибочку хліба натираємо часником. До стейку подаємо з келихом червоного столового вина, свіжого гранатового або вишневого соку, розведеного навпіл з водою.
Стейк рибай в духовці – дієтичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Трохи нагріваємо деко і змащуємо його салом. Викладаємо стейки і запікаємо в духовій шафі протягом 40-50 хвилин. Можна запікати у фользі, м'ясо буде більш соковитим. Подавайте з зеленню, соусами і свіжими овочами. Можна подати як гарнір зелений горошок (консервований), відварну стручкову квасолю і/або картоплю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ступеня підсмажування стейка
Класифікацію приготування стейка бажано знати не тільки професійним кухарям, але і кожному, хто любить і вміє готувати. Від ступеня підсмажування
Стейк з яловичини на сковороді
Приготувати стейк з яловичини дуже просто на перший погляд, але все ж є багато нюансів і тонкощів, щоб м'ясо залишилося соковитим і в теж час добре
Яловичий стейк
Якість стейка залежить від ступеня підсмажування м'яса, оскільки навіть купивши ніжну м'якоть, ви можете перетворити її в підошву при неправильному
Свинячий стейк
Стейк - це багатьма з нас улюблене блюдо. Найчастіше його смажать, звичайно ж, із яловичини. Але сьогодні ми відійдемо від традиції, і розповімо вам
Стейк з телятини
Стейк - це смачне блюдо для справжніх чоловіків і не тільки. Його зазвичай готують з яловичини або свинини. Але сьогодні ми пропонуємо більш ніжний
Стейк на грилі
Стейк - це обсмажений зі спеціями шматок м'яса або риби. Його можна посмажити на сковороді в духовці, а також на грилі. Ось рецепти останнього