Стейк з яловичини на сковороді
Горде звання стейка може носити далеко не будь-яка частина яловичої туші, а лише ті її ділянки, які не задіяні в русі і зберегли свою м'якість і жировий прошарок. Рецептів приготування яловичого стейка не просто дуже багато, їх тисячі, але ми, як зазвичай, відібрали лише найсмачніші варіації.
Приготувати стейк з яловичини будинку дуже просто, необхідна лише важка сковорода, здатна довго утримувати тепло, і хороший шматок м'яса, начебто філе.
Інгредієнти:
яловиче філе - 2 шт.;
какао-порошок - 30 г;
цукор - 12 г;
копчена паприка - 7 г;
оливкова олія.
Приготування
Перед тим, як посмажити стейк з яловичини, переконайтеся, що м'ясо кімнатної температури, інакше під час смаження воно може пересушиться зовні і залишитися сирими всередині. Підготовлене філе натираємо сухою сумішшю з какао, цукру і паприки, не забувши і про гарну щіпці солі, зрозуміло. Приправлене м'ясо тепер залишається лише обсмажити. Перед обсмаженням добре розжарте сковороду на сильному вогні, лише в цьому випадку стейк схопиться скоринкою. Далі налийте трохи оливкової олії, а якщо у вас залишився розтоплений жир після смаження бекону, то замініть масло їм. Коли масло почне диміти, кладіть стейк на сковороду і смажте по 4 хвилини з кожного боку, не забуваючи про боках. З допомогою термометра виміряйте температуру всередині шматка – 60°З шматка medium rare. Після приготування дайте стейку відпочити хвилин 7-10 щоб він не втратив весь сік при розрізанні, і приступайте до трапези.
Інгредієнти:
оливкова олія - 35 мл;
яловиче філе - 4 шт. по 240 г;
вершкове масло - 60 г;
сир з блакитною цвіллю - 45 р.
Приготування
Довівши стейк до кімнатної температури, полийте його маслом і приправити за смаком. Можна приправити холодну яловичину і тоді за той час, який вона буде підігріватися поза холодильника, вона злегка замаринується.
Так як стейки отже покриті олією, вливати масло на сковороду, тим більше якщо вона антипригарна, немає ніякої потреби. Відразу розжарюємо поверхню на сильному вогні і кладемо м'ясо. Скільки смажити стейк з яловичини слід визначати індивідуально, виходячи зі смакових уподобань, сили спека і товщини самого шматка. Так стейк з яловичини середньої прожарки товщиною близько 4-45 см слід тримати на вогні по 7 хвилин з кожного боку.
Готове м'ясо накрийте листом фольги, щоб зберегти тепло в той час, поки стейк буде доходити, а поки можна зайнятися ароматним маслом. Для масла змішайте саме м'яке вершкове масло з блакитним сиром до утворення суміші однорідної консистенції. Додайте трохи шніт-цибулі, або відразу ж оберніть масло плівкою і поставте в морозильну камеру. Подавайте поверх ще теплого м'яса.
Інгредієнти:
Для маринаду:
кумин - 6 г;
паприка - 6 г;
сушений часник - 6 г;
червоний перець - 2 р;
сіль - 5 р.
Для м'яса:
стейк - 15 кг;
білий цибулю - 95 г;
рослинне масло - 32 мл
Для соусу:
пучок кінзи і петрушки;
часникові зубчики - 3 шт.;
масло авокадо - 240 мл;
яблучний оцет - 15 мл;
вода - 30 мл
Приготування
За півгодини до приготування дістаємо стейк з холодильника і ледь надрізаємо його ножем вздовж волокон, щоб краще добре просочилося і рівномірніше просмажене. З'єднуємо кумін з паприкою, сіллю, часником і перцем, натираємо сухою сумішшю м'ясо і ставимо сковороду на вогонь.
На розпечену сковороду наливаємо масло і кладемо яловичину. Час приготування стейка з яловичини можна визначити лише ви самі. Так чи інакше, спершу смажте стейк 4 хвилини з одного боку, потім переверніть і готуйте ще як мінімум 3-4 хвилини. На выделившемся соку спасеруйте цибулю. Збийте всі інгредієнти для соусу і полийте їм м'ясо і цибулю перед подачею.
Рецепт приготування стейка з яловичини
Приготувати стейк з яловичини будинку дуже просто, необхідна лише важка сковорода, здатна довго утримувати тепло, і хороший шматок м'яса, начебто філе.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як посмажити стейк з яловичини, переконайтеся, що м'ясо кімнатної температури, інакше під час смаження воно може пересушиться зовні і залишитися сирими всередині. Підготовлене філе натираємо сухою сумішшю з какао, цукру і паприки, не забувши і про гарну щіпці солі, зрозуміло. Приправлене м'ясо тепер залишається лише обсмажити. Перед обсмаженням добре розжарте сковороду на сильному вогні, лише в цьому випадку стейк схопиться скоринкою. Далі налийте трохи оливкової олії, а якщо у вас залишився розтоплений жир після смаження бекону, то замініть масло їм. Коли масло почне диміти, кладіть стейк на сковороду і смажте по 4 хвилини з кожного боку, не забуваючи про боках. З допомогою термометра виміряйте температуру всередині шматка – 60°З шматка medium rare. Після приготування дайте стейку відпочити хвилин 7-10 щоб він не втратив весь сік при розрізанні, і приступайте до трапези.
Стейк з яловичини з ароматним маслом на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Довівши стейк до кімнатної температури, полийте його маслом і приправити за смаком. Можна приправити холодну яловичину і тоді за той час, який вона буде підігріватися поза холодильника, вона злегка замаринується.
Так як стейки отже покриті олією, вливати масло на сковороду, тим більше якщо вона антипригарна, немає ніякої потреби. Відразу розжарюємо поверхню на сильному вогні і кладемо м'ясо. Скільки смажити стейк з яловичини слід визначати індивідуально, виходячи зі смакових уподобань, сили спека і товщини самого шматка. Так стейк з яловичини середньої прожарки товщиною близько 4-45 см слід тримати на вогні по 7 хвилин з кожного боку.
Готове м'ясо накрийте листом фольги, щоб зберегти тепло в той час, поки стейк буде доходити, а поки можна зайнятися ароматним маслом. Для масла змішайте саме м'яке вершкове масло з блакитним сиром до утворення суміші однорідної консистенції. Додайте трохи шніт-цибулі, або відразу ж оберніть масло плівкою і поставте в морозильну камеру. Подавайте поверх ще теплого м'яса.
Смажимо пряний стейк з яловичини
Інгредієнти:
Для маринаду:
Для м'яса:
Для соусу:
Приготування
За півгодини до приготування дістаємо стейк з холодильника і ледь надрізаємо його ножем вздовж волокон, щоб краще добре просочилося і рівномірніше просмажене. З'єднуємо кумін з паприкою, сіллю, часником і перцем, натираємо сухою сумішшю м'ясо і ставимо сковороду на вогонь.
На розпечену сковороду наливаємо масло і кладемо яловичину. Час приготування стейка з яловичини можна визначити лише ви самі. Так чи інакше, спершу смажте стейк 4 хвилини з одного боку, потім переверніть і готуйте ще як мінімум 3-4 хвилини. На выделившемся соку спасеруйте цибулю. Збийте всі інгредієнти для соусу і полийте їм м'ясо і цибулю перед подачею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ступеня підсмажування стейка
Класифікацію приготування стейка бажано знати не тільки професійним кухарям, але і кожному, хто любить і вміє готувати. Від ступеня підсмажування
Рибай стейк
Напевно, саме чоловіче страва - це правильно просмажений стейк. Але найголовніше в приготуванні стейка - це вибір м'яса. Стейк рибай - це стейк з
Яловичий стейк
Якість стейка залежить від ступеня підсмажування м'яса, оскільки навіть купивши ніжну м'якоть, ви можете перетворити її в підошву при неправильному
Стейк з телятини
Стейк - це смачне блюдо для справжніх чоловіків і не тільки. Його зазвичай готують з яловичини або свинини. Але сьогодні ми пропонуємо більш ніжний
Стейк на грилі
Стейк - це обсмажений зі спеціями шматок м'яса або риби. Його можна посмажити на сковороді в духовці, а також на грилі. Ось рецепти останнього
Біфштекс з яловичини
Біфштекс з яловичини - ще один різновид популярного страви. Якщо ви не любите свинину і вважаєте, що біфштекс повинен складатися не з фаршу або