Як приготувати стейк зі свинини?

Вибираємо стейк
Почнемо з того, що смачний стейк вийде тільки в тому випадку, якщо правильно вибране м'ясо .
Перша умова – свинина повинна бути свіжою, у крайньому випадку – охолодженою. Із замороженого м'яса ніжного, що тане в роті страви не вийде.
Друге – вік тварини. Прожилки жиру повинні бути білими. Жовтуватий колір повідомить про те, що свинка дожила до похилого віку, а рожевий – що з туші неправильно зцідили кров. М'якоть вибираємо рожеву, а не червону, пружну і смачно пахне, не заветренную по краях. Попросіть м'ясника нарізати вподобаний вам шматок на порції – ножі у професіоналів гостріше, ніж удома, так і навички дозволяють зробити це досить якісно.
Готуємо правильно
Коли якісне м'ясо вибрано, виникають різні думки, як правильно приготувати стейк зі свинини. Є думка, що м'ясо обов'язково треба маринувати, інші вважають, що смажити стейки потрібно виключно на відкритому вогні – на грилі, мангалі або гратаре. Треті сперечаються про те, до якої міри має бути просмажений стейк, щоб це було і смачно, і безпечно. Загалом, скільки кухарів, стільки можна знайти і рецептів, як приготувати стейк зі свинини. Хочете, щоб м'ясо було м'якше – маринуйте. Бажаєте зменшити кількість канцерогенів – запікайте в духовій шафі. Єдине, чого робити не варто, не вживайте в їжу м'ясо з кров'ю. Свинина повинна бути готова, в іншому випадку, можна отримати шлунковий розлад або заразитися гельмінтами.
Смажимо ніжний стейк
Якщо ви хочете засмажити м'ясо будинку досить швидко, використовуйте найпростіший рецепт. Розповімо, як приготувати стейк зі свинини на сковороді легко.
Інгредієнти:
Приготування
Свинячі стейки моєму, промаківающімі серветками насухо, злегка відбиваємо поверхню ребром ложки або не заточеною стороною ножа, солимо, натираємо перцем і залишаємо приблизно на годину, потім заливаємо пивом. Залишаємо свинину години хоча б на 2 а краще – на ніч. Розігріваємо до легкого димку масло і на швидкому вогні обсмажуємо наші стейки до рівномірно рум'яної поверхні. Довести стейки до готовності можна двома способами: тушкувати на сковороді під кришкою близько 7 хвилин або відправити на 15 хвилин в прогрітий духова шафа.
З ароматом димку
Багато воліють готувати м'ясо на природі, щоб воно набувало неповторний аромат багаття. Є чимало варіантів, як приготувати стейк зі свинини на мангалі так, щоб він вийшов ароматним і ніжним.
Інгредієнти:
Приготування

Свинину нарізаємо впоперек волокон скибочками не більше 2 см завтовшки, викладаємо в емальований посуд, пересипаючи сіллю, травами і перцем. Заливаємо газованою водою (краще брати сильногазований воду) і залишаємо на пару годин, щоб волокна стали м'якшими. Тим часом готуємо вугілля в мангалі або грилі, ну, або просто розвести багаття в викопаної ямки і чекаємо, поки прогорять угольки. Стейки викладаємо на решітку і смажимо над вугіллям, стежимо, щоб не було відкритого полум'я, щоб жар був помірним. Періодично збризкуємо м'ясо вином.
Способів, як приготувати стейк зі свинини в духовці, теж чимало. Можна просто запекти м'ясо в деко, а можна приготувати його з соусом, наприклад, томатним або вершковим маслом.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як посмажити стейк свинини на сковороді?
Одним із простих і розповсюджених видів стейка є той, що приготований з свинини. Це чудове м'ясне блюдо відмінно поєднується овочевим салатом або із

Стейк – рецепт
Стейк - чудове м'ясне блюдо, яке гармонійно вписується в повсякденне меню сімейного вечері і займає почесне місце на святковому столі. Докладно

Яловичий стейк
Якість стейка залежить від ступеня підсмажування м'яса, оскільки навіть купивши ніжну м'якоть, ви можете перетворити її в підошву при неправильному

Маринад для стейка з свинини
Стейк - це смачний обсмажені з двох сторін шматок м'яса. Приготувати його досить просто, головне його правильно замаринувати, тоді м'ясо вийде

Стейк на грилі
Стейк - це обсмажений зі спеціями шматок м'яса або риби. Його можна посмажити на сковороді в духовці, а також на грилі. Ось рецепти останнього

Стейк в мультиварці
Стейк - це обсмажений з 2-х сторін шматок м'яса або риби. Найчастіше їх готують на сковороді або в духовці. Але сьогодні ми з вами поговоримо про те,