Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати стейк зі свинини?

Як приготувати стейк зі свинини?

14-10-2015, 18:18
1 176
Як приготувати стейк зі свинини?
Якщо ви хочете приготувати смачне м'ясо, вибирайте стейк. Це плоский шматок вирізки товщиною 2-3 см, відрізаний впоперек волокон з тонкого краю, міжреберної частини, іноді – з кісточкою. Класичні стейки готують з яловичини однак сьогодні у продажу можна знайти і свинячі – тобто пласти м'яса, зрізані таким же чином з приблизно такої ж частини туші тварини. Оскільки це м'ясо готується інакше, виникає питання, як приготувати стейк зі свинини. Зрозуміло, що рецепт буде відрізнятися.
Вибираємо стейк
Почнемо з того, що смачний стейк вийде тільки в тому випадку, якщо правильно вибране м'ясо .
Перша умова – свинина повинна бути свіжою, у крайньому випадку – охолодженою. Із замороженого м'яса ніжного, що тане в роті страви не вийде.
Друге – вік тварини. Прожилки жиру повинні бути білими. Жовтуватий колір повідомить про те, що свинка дожила до похилого віку, а рожевий – що з туші неправильно зцідили кров. М'якоть вибираємо рожеву, а не червону, пружну і смачно пахне, не заветренную по краях. Попросіть м'ясника нарізати вподобаний вам шматок на порції – ножі у професіоналів гостріше, ніж удома, так і навички дозволяють зробити це досить якісно.
Готуємо правильно
Коли якісне м'ясо вибрано, виникають різні думки, як правильно приготувати стейк зі свинини. Є думка, що м'ясо обов'язково треба маринувати, інші вважають, що смажити стейки потрібно виключно на відкритому вогні – на грилі, мангалі або гратаре. Треті сперечаються про те, до якої міри має бути просмажений стейк, щоб це було і смачно, і безпечно. Загалом, скільки кухарів, стільки можна знайти і рецептів, як приготувати стейк зі свинини. Хочете, щоб м'ясо було м'якше – маринуйте. Бажаєте зменшити кількість канцерогенів – запікайте в духовій шафі. Єдине, чого робити не варто, не вживайте в їжу м'ясо з кров'ю. Свинина повинна бути готова, в іншому випадку, можна отримати шлунковий розлад або заразитися гельмінтами.
Смажимо ніжний стейк
Якщо ви хочете засмажити м'ясо будинку досить швидко, використовуйте найпростіший рецепт. Розповімо, як приготувати стейк зі свинини на сковороді легко.
Інгредієнти:

  • свинина, нарізана стейками – 1 кг;

  • світле пиво без консервантів – 1 склянка;

  • сіль йодована – 2 щіпки;

  • сушені трави (хмелі-сунелі або суміш «Для свинини») – 1 ч. ложка;

  • олія рафінована соняшникова без запаху – 30 мл;

  • перець свіжозмелену білий – на кінчику ножа.


  • Приготування
    Свинячі стейки моєму, промаківающімі серветками насухо, злегка відбиваємо поверхню ребром ложки або не заточеною стороною ножа, солимо, натираємо перцем і залишаємо приблизно на годину, потім заливаємо пивом. Залишаємо свинину години хоча б на 2 а краще – на ніч. Розігріваємо до легкого димку масло і на швидкому вогні обсмажуємо наші стейки до рівномірно рум'яної поверхні. Довести стейки до готовності можна двома способами: тушкувати на сковороді під кришкою близько 7 хвилин або відправити на 15 хвилин в прогрітий духова шафа.
    З ароматом димку
    Багато воліють готувати м'ясо на природі, щоб воно набувало неповторний аромат багаття. Є чимало варіантів, як приготувати стейк зі свинини на мангалі так, щоб він вийшов ароматним і ніжним.
    Інгредієнти:

  • свинина (вирізка, тонкий край або костица) – 15 кг;

  • газована мінеральна вода – 1 л;

  • чебрець, орегано, розмарин – 1 ст. ложка;

  • йодована сіль – 1 ст. ложка;

  • перець свіжозмелену запашний – 10-12 горошин;

  • столове біле вино не сульфитированное – 50 мл


  • Приготування
    Як приготувати стейк зі свинини?

    Свинину нарізаємо впоперек волокон скибочками не більше 2 см завтовшки, викладаємо в емальований посуд, пересипаючи сіллю, травами і перцем. Заливаємо газованою водою (краще брати сильногазований воду) і залишаємо на пару годин, щоб волокна стали м'якшими. Тим часом готуємо вугілля в мангалі або грилі, ну, або просто розвести багаття в викопаної ямки і чекаємо, поки прогорять угольки. Стейки викладаємо на решітку і смажимо над вугіллям, стежимо, щоб не було відкритого полум'я, щоб жар був помірним. Періодично збризкуємо м'ясо вином.
    Способів, як приготувати стейк зі свинини в духовці, теж чимало. Можна просто запекти м'ясо в деко, а можна приготувати його з соусом, наприклад, томатним або вершковим маслом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як посмажити стейк свинини на сковороді?
    Як посмажити стейк свинини на сковороді?
    Одним із простих і розповсюджених видів стейка є той, що приготований з свинини. Це чудове м'ясне блюдо відмінно поєднується овочевим салатом або із
    Стейк – рецепт
    Стейк – рецепт
    Стейк - чудове м'ясне блюдо, яке гармонійно вписується в повсякденне меню сімейного вечері і займає почесне місце на святковому столі. Докладно
    Яловичий стейк
    Яловичий стейк
    Якість стейка залежить від ступеня підсмажування м'яса, оскільки навіть купивши ніжну м'якоть, ви можете перетворити її в підошву при неправильному
    Маринад для стейка з свинини
    Маринад для стейка з свинини
    Стейк - це смачний обсмажені з двох сторін шматок м'яса. Приготувати його досить просто, головне його правильно замаринувати, тоді м'ясо вийде
    Стейк на грилі
    Стейк на грилі
    Стейк - це обсмажений зі спеціями шматок м'яса або риби. Його можна посмажити на сковороді в духовці, а також на грилі. Ось рецепти останнього
    Стейк в мультиварці
    Стейк в мультиварці
    Стейк - це обсмажений з 2-х сторін шматок м'яса або риби. Найчастіше їх готують на сковороді або в духовці. Але сьогодні ми з вами поговоримо про те,