Салат в кошичках
Наприклад, ви чекаєте в гості невелику компанію з приводу святкування якої-небудь події або з нагоди і продумуєте меню. Салат в кошичках – гарна ідея для урочистого столу. Кошики можуть бути самими різними.
Наприклад, можна купити готові або (якщо не лінь возитися) спекти кошички для салату з пісочного або листкового тіста (для цього потрібні спеціальні формочки). Слід зауважити, що кошички з пісочного тіста більше підійдуть для солодких десертних салатів, з листкового ж – для будь-яких.
Деякі салати можна подати так званих апельсинових кошичках, це буде виглядати дуже оригінально, красиво і зручно, крім того, шкірка цитрусових виділяє в простір летючі пахучі речовини і має радує привабливим кольором і виглядом, що підвищує настрій сидять за столом. «Апельсинові» кошики виконуються елементарно просто: на шкірку апельсина роблять круговий надріз впоперек по центру (на манер екватора) і акуратно знімають половинки шкірки, намагаючись не пошкодити. Можна робити надріз зигзагом, тоді по краю вийдуть зубчики. Таким чином, ви отримаєте дві ємності у формі напівкулі кожна.
«Апельсинові» кошики особливо гарні для легких десертних фруктових салатів в стилі ф'южн з ніжними візерунками з йогурту і вершкових кремоподібних соусів або для більш ситні салатів, поєднують в собі м'ясо або рибу (і/або морепродукти) з фруктами.
Інгредієнти:
свинячий бекон копчений (чи грудинка, шинка, відварене куряче біле м'ясо);
банани злегка недостиглі;
сир;
оливки молоді без кісточок;
ківі;
часник;
лайм або лимон;
гострий червоний перець свіжий;
йогурт густий натуральний несолодкий або вершки;
листочки кінзи і петрушки для оформлення.
Приготування
Спочатку готуємо заливку. В йогурт або вершки додаємо сік лайма чи лимона, продавлений часник і заправляємо гострим перцем. Нехай заливка настоїться. Коли треба буде заправляти салат, попередньо процідимо через ситечко.
Бекон нарізаємо дрібними кубиками, маслини – кружечками, банани – кружечками або дрібніше, ківі – довільно. З'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці. Додаємо заливку і перемішуємо. Заповнюємо салатом «апельсинові» кошики. Присипаємо тертим сиром і прикрашаємо листочками зелені.
За бажанням можна ускладнити рецепт, додавши в заливку суміш какао-порошку з цукровою пудрою (співвідношення 2:1 або 1:1) – так салат стане ще більш вишуканим і цікавим. До такої страви добре подати текілу з лаймом або коктейль з джина (горілки, рому) зі світлим вермутом (мартіні) і свіжим апельсиновим соком .
Як приготувати кошички для салату?
Наприклад, можна купити готові або (якщо не лінь возитися) спекти кошички для салату з пісочного або листкового тіста (для цього потрібні спеціальні формочки). Слід зауважити, що кошички з пісочного тіста більше підійдуть для солодких десертних салатів, з листкового ж – для будь-яких.
Деякі салати можна подати так званих апельсинових кошичках, це буде виглядати дуже оригінально, красиво і зручно, крім того, шкірка цитрусових виділяє в простір летючі пахучі речовини і має радує привабливим кольором і виглядом, що підвищує настрій сидять за столом. «Апельсинові» кошики виконуються елементарно просто: на шкірку апельсина роблять круговий надріз впоперек по центру (на манер екватора) і акуратно знімають половинки шкірки, намагаючись не пошкодити. Можна робити надріз зигзагом, тоді по краю вийдуть зубчики. Таким чином, ви отримаєте дві ємності у формі напівкулі кожна.
«Апельсинові» кошики особливо гарні для легких десертних фруктових салатів в стилі ф'южн з ніжними візерунками з йогурту і вершкових кремоподібних соусів або для більш ситні салатів, поєднують в собі м'ясо або рибу (і/або морепродукти) з фруктами.
Рецепт салату в апельсинових кошичках
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо заливку. В йогурт або вершки додаємо сік лайма чи лимона, продавлений часник і заправляємо гострим перцем. Нехай заливка настоїться. Коли треба буде заправляти салат, попередньо процідимо через ситечко.
Бекон нарізаємо дрібними кубиками, маслини – кружечками, банани – кружечками або дрібніше, ківі – довільно. З'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці. Додаємо заливку і перемішуємо. Заповнюємо салатом «апельсинові» кошики. Присипаємо тертим сиром і прикрашаємо листочками зелені.
За бажанням можна ускладнити рецепт, додавши в заливку суміш какао-порошку з цукровою пудрою (співвідношення 2:1 або 1:1) – так салат стане ще більш вишуканим і цікавим. До такої страви добре подати текілу з лаймом або коктейль з джина (горілки, рому) зі світлим вермутом (мартіні) і свіжим апельсиновим соком .
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирні кошики
Сирні кошики – це чудова основа для подачі салатів та інших закусок на святковий стіл. У нашій статті ми розберемося, як їх приготувати в духовці,
Кошики з начинкою
Кошики з начинкою – чудовий варіант для шведського столу і фуршетних вечірок. Їх готують із здобного, пісочного і прісного тіста. А начинка може бути
Салат з креветками і печерицями
Вишуканий салат з креветками і печерицями - прекрасне рішення для фуршетної вечірки або святкового столу. І головне приготувати його досить просто. І
Салат з шинкою і яблуками
Смачні і досить гармонійно збалансовані салати можна готувати, використовуючи шинку і яблука в якості основних інгредієнтів. Такі страви гарні в
Салат з йогуртом
Салати готують з різними заправками: майонезом, сметаною, і оливковою олією, соєвим соусом. Але сьогодні мова піде про ситних салатиках з йогуртом.
Картопляні кошики з грибами
Картопляні кошики з грибами - це смачне і оригінальне блюдо для фуршетного або святкового столу. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих