Як приготувати люля-кебаб на мангалі?

Люля-кебаб з баранини на мангалі з соусом цацики
Як і для звичайного кебаба або шашлику, для люля необхідно підібрати правильне співвідношення жиру і м'яса, щоб готова страва зберегло свою соковитість. І якщо знайти хороший шматок яловичини з жирком вам не вдалося заповнити недолік можна за допомогою звичайного сала.
Інгредієнти:
Для кебаба:
Для соусу:
Приготування
Нарубаєте свиняче сало вручну або подрібніть його блендром або м'ясорубкою разом з фаршем. Додайте до м'ясної суміші жменю свіжої зелені, нарізаний ріпчаста цибулю і часниковий зубок. В ступі розітріть добру пучку солі з кумином і коріандром, і додайте ароматну суміш до м'яса.
Поділяємо фарш на 4 рівні порції і скачуємо кожну кулю. Порції м'яса кладемо в холодильник і залишаємо на пару годин – це ключовий момент, який допоможе м'яса і сала міцно утримуватися на шампурі.
Перед тим, як приготувати люля-кебаб на мангалі, руками розподіліть порцію фаршу по всьому шампуру в ковбаску рівної товщини. Обсмажуйте кебаби на грилі по 3 хвилини з кожного боку. Потім приготуйте елементарно простий соус цацики, змішавши сметану з тертим огірком, подрібненим часником, йогуртом, цитрусовим соком і зеленню.
Рецепт люля-кебаб з свинини на мангалі
В рецепті цього кебаба свинина не змішується з салом, а залишається жирної і соковитою завдяки шару бекону, яким кебаби обертаються перед розміщенням на грилі.
Інгредієнти:
Приготування
Перетворіть свинину в фарш. Окремо подрібніть цибулю з кінзою і часниковими зубками. Як можна більш ретельно з'єднайте свинину з ароматною цибулевої сумішшю і спеціями між собою. Не забувайте і про сіль. Готову суміш для кебабів відбийте про стіл або про посуд, у якій вона готувалися так, щоб м'ясні волокна розм'якшилися і буквально почали скріплюватися разом, роблячи фарш пластичним. Відбиту свинину розділіть на 4 порції і помістіть в холодильник на пару годин. Сформуйте кебаби, оберніть їх смужками підкопченого бекону і тримайте на вугіллі по 4-5 хвилин з кожного боку.
Люля-кебаб з яловичини на мангалі – рецепт
В даному випадку соковитість м'яса

Інгредієнти:
Приготування
У чашу блендера киньте цибулину з невеликою кількістю перцю чилі і перетворіть все в пюре. Змішайте цибульне пюре з м'ясним фаршем, пастою з часнику, нарізаними горіхами і спеціями. Готовий фарш відразу розділіть на порції і залиште в холодильнику на кілька годин. Розподіліть яловичину шампуру змазаними маслом руками. Люля-кебаб з яловичого фаршу на мангалі готується по 4-5 хвилин з кожної зі сторін.
Рекомендуємо добрі рецепти

Рецепт люля-кебаб з свинини на мангалі
Люля-кебаб – це смачні соковиті котлетки довгастої форми, які не залишать байдужим жодного любителя м'ясних страв. Вони відмінно підходять для

Люля-кебаб в мультиварці
Люля-кебаб традиційно готують на вогнищі, також як і шашлик. Але його цілком можна зробити і в мультиварці - нашої кухонних помічниці. І зараз ми

Рецепт люля-кебаб на мангалі
Блюдо люля-кебаб поширене в кулінарних традиціях народів Азії. Воно є прекрасною альтернативою нашим шашликів. І традиційно його готують, звичайно ж,

Люля-кебаб з курки
Люля-кебаб - це ароматне і ніжне блюдо, яке прийшло до нас зі Сходу. Традиційно його готують з яловичини або баранини. Але ми вам хочемо

Рецепт люля-кебаб в духовці
Люля-кебаб - це популярне і смачне блюдо народів Азії та Кавказу. Традиційно його готують на мангалі. Але насправді способів його створення безліч. І

Фарш для люля-кебаб
Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і