Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт люля-кебаб з свинини на мангалі

Рецепт люля-кебаб з свинини на мангалі

28-07-2015, 20:06
669
Рецепт люля-кебаб з свинини на мангалі
Люля-кебаб – страва, що широко поширена в Азії і на Кавказі. Це, по суті, довгасті котлети з рубленого м'яса і обов'язково з додаванням цибулі. Смажать їх на вугіллі. Як приготувати люля-кебаб з свинини, читайте нижче.

Люля-кебаб з свинини на шампурах


Інгредієнти:
Для фаршу:

  • свинина нежирна – 1 кг;

  • сало – 300 г;

  • цибуля – 300 г;

  • оливкова олія – 5 мл;

  • часник – 4 зубчики;

  • лимонний сік – 5 мл;

  • коньяк – 50 мл;

  • суміш 5 перців – 1 ч. ложка;

  • базилік.


  • Для соусу:

  • лимонний сік – 15 мл;

  • помідори – 2 шт.;

  • кріп – 1 пучок;

  • базилік – 1 пучок;

  • оливкова олія – 55 мл


  • Приготування
    М'ясо миємо й нарізаємо порційними шматочками. Складаємо його в миску, додаємо оливкову олію, коньяк, лимонний сік, базилік, сіль і суміш 5 перців. Добре перемішуємо і залишаємо на 2 години.
    Тепер готуємо фарш для люля-кебаб з свинини: мариноване м'ясо, цибулю, сало і зубчики часнику пропускаємо через м'ясорубку, використовуючи обов'язково грати з дрібними отворами. Кладемо в отриманий фарш базилік і вимішуємо і годинку даємо йому постояти. Тепер набираємо жменю свинячого фаршу, формуємо з нього довгасту котлетку і нанизуємо на шампур. А щоб маса до рук не липла, їх можна змочити в гарячій воді. Найкращі вугілля для смаження люля-кебаб вийдуть з вишні, дуба або бука.
    Отже, викладаємо шампура над розжареним вугіллям і смажимо до готовності, постійно перевертаючи. Готуємо соус для люля-кебаб з свинини: помідори нарізаємо невеликими кубиками, зелень дрібненько рубаємо. Викладаємо підготовлені інгредієнти в соусник, вливаємо оливкова олія, сік лимона і перемішуємо. Якщо соус виходить густуватим, можна влити трохи води. Люля-кебаб з свинини подаємо до столу разом з соусом і свіжими овочами.

    Рецепт люля-кебаб з свинини і яловичини


    Інгредієнти:

  • яловичий фарш – 500 г;

  • свинячий фарш – 500 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • цибуля – 5 шт.;

  • сіль;

  • спеції.
  • Рецепт люля-кебаб з свинини на мангалі


    Приготування
    Фарш кладемо у велику миску, солимо, додаємо за смаком спеції. Цибулю і часник подрібнюємо. При цьому цибуля краще пропустити через м'ясорубку або потерти на крупній тертці, а ось зубчики часнику бажано пропустити через спеціальний прес. Солимо, додаємо спеції і гарненько перемішуємо. Вимішувати фарш потрібно довго, його можна навіть трохи відбити. Завдяки цьому з м'яса виділиться білок, і маса стане в'язкою. Формуємо з неї довгасті котлети і розміщуємо їх на решітку для барбекю. Встановлюємо її над вугіллям. Смажимо люля-кебаб до готовності, яку перевіряємо за кольором виділяється соку – якщо він прозорий, значить, страва готова!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус для люля кебаб - рецепт
    Соус для люля кебаб - рецепт
    Люля-кебаб - це популярна страва народів Азії з м'ясного фаршу. Подають його традиційно з зеленню і лавашем, але не зайвим буде зробити до нього
    Люля-кебаб в мультиварці
    Люля-кебаб в мультиварці
    Люля-кебаб традиційно готують на вогнищі, також як і шашлик. Але його цілком можна зробити і в мультиварці - нашої кухонних помічниці. І зараз ми
    Люля-кебаб з яловичини
    Люля-кебаб з яловичини
    Люля-кебаб - це смачне м'ясне блюдо народів Кавказу та Азії. Традиційно воно готується на мангалі з баранини. Але його цілком можна зробити і з
    Рецепт люля-кебаб в духовці
    Рецепт люля-кебаб в духовці
    Люля-кебаб - це популярне і смачне блюдо народів Азії та Кавказу. Традиційно його готують на мангалі. Але насправді способів його створення безліч. І
    Люля-кебаб на сковороді
    Люля-кебаб на сковороді
    Люля-кебаб - це східне блюдо, прекрасна альтернатива традиційному шашлику. В класичному варіанті, його готують на вугіллі. Але сьогодні ми вам
    Фарш для люля-кебаб
    Фарш для люля-кебаб
    Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і