Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити заморожені королівські креветки?

Як варити заморожені королівські креветки?

22-07-2015, 21:18
1 099
Як варити заморожені королівські креветки?
Королівські креветки мають більш насиченим ароматом і смаком, прекрасними поживними властивостями і, звичайно ж, великими розмірами, по порівнянні з звичайними креветками. Це прекрасний варіант поєднання в одному продукті дієтичних властивостей, легкозасвоюваного білка, поживності, а також незамінних амінокислот.
Як правило, в нашому регіоні доступні у продажу в торгових мережах заморожені королівські креветки. Давайте розберемося, що ж нам робити з ними далі після покупки, скільки і як правильно варити королівські креветки заморожені, а також розкриємо декілька секретів їх приготування.

Як правильно варити неочищені заморожені королівські креветки?


Першим ділом креветки розморожуємо при кімнатній температурі або під струменем холодної води. Потім в будь-яку каструлю наливаємо воду з розрахунку чотири літри на один кілограм креветок, підігріваємо до кипіння і кидаємо на це кількість дві столові ложки солі. Тепер занурюємо в киплячу воду неочищені заморожені королівські креветки, чекаємо, поки знову закиплять, і варимо шість-сім хвилин. Відкидаємо креветки на друшляк і обдаємо холодною водою. Подібна шокова процедура дозволить легко очистити їх від панцира для подальшого застосування.
Зауважимо, що такий процес варіння призначений для сирих креветок. Вони як у свіжому вигляді, так і в замороженому, мають сірий колір. Якщо ж ви придбали неочищені креветки рожевого кольору, то це означає, що вони перед заморожуванням були вже відварені, і тому вимагають меншого часу приготування. Досить такі, попередньо розморожені, креветки потримати в киплячій воді одну хвилину, і вони вже готові.

Як правильно варити заморожені очищені королівські креветки?


Якщо куплені вами заморожені королівські креветки вже очищені, то швидше за все вони були відварені перед заморожуванням і мають рожевий колір. Для приготування спочатку розморожуємо їх при кімнатній температурі, виклавши на друшляк, встановлений на будь-яку ємність для збору рідини. У гарячу воду занурювати їх відразу не варто, так як високий ризик втрати смакових якостей готового страви. З цієї ж причини не рекомендується використовувати для розморожування мікрохвильову піч.
Наливаємо в каструлю воду в об'ємі в два рази перевищує обсяг креветок, які необхідно відварити, нагріваємо до кипіння, підсолюємо з розрахунку 30 грам солі на один літр води і занурюємо туди наші вже розморожені, очищені королівські креветки на одну-дві хвилини, в залежності від розміру молюсків. Зручніше це робити в тому ж друшляку, в якому вони размораживались, тому вибирайте каструлю для варива відповідного розміру.
При варінні будь-яких креветок, як очищених, так і в панцирі важливо не перетримати їх в окропі, так як після тривалої термічної обробки вони стають твердими (гумовими).
Якщо ви любите натуральний смак креветок, то додавати в воду спеції при приготуванні не варто.
Як варити заморожені королівські креветки?
Хоча при необхідності і за бажанням можна приправити воду пучком кропу, горохи або чорного запашного перцю, лавровими листками, а також самими різноманітними прянощами і пряними травами. Все залежить від ваших смакових уподобань і, можливо, від вимог рецептури для подальшого використання відварених креветок.
Ну ось, королівські креветки куплені, розморожені і правильно відварені. Залишилася справа за малим, - визначитися зі способом подальшого їх застосування. А саме, додати креветки в салат , суп або насолодитися їх прекрасним натуральним смаком, приготувавши до них який-небудь оригінальний соус.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як правильно варити заморожені неочищені креветки?
Як правильно варити заморожені неочищені креветки?
Головна особливість морепродуктів-це їх ні з чим не порівнянний смак. І добитися його можна тільки, якщо ви їх правильно приготуєте. Креветки в цьому
Як варити креветки?
Як варити креветки?
Правильно зварене м'ясо креветок виходить таким ніжним, що здатне буквально танути в роті. Вони готуються буквально за пару хвилин і не вимагають
Варені креветки - рецепти
Варені креветки - рецепти
Креветки - це ракоподібні, в яких міститься багато протеїну, що дуже корисно. Вони є чудовою закускою до пива. Їх смажать, використовують у
Креветки під соусом
Креветки під соусом
Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися
Як готувати королівські креветки?
Як готувати королівські креветки?
Креветки - це делікатесний морепродукт, який широко відомий і застосовується в кулінарних традиціях багатьох народів. У ньому міститься багато
Як правильно варити креветки?
Як правильно варити креветки?
Здавалося б, нічого складного в тому, щоб кинути креветки в киплячу воду і проварити кілька хвилин немає. Тим не менше, питання про те, як правильно