Як варити креветки?
Якщо у ваших краях немає прямого доступу до моря, заморожені креветки – єдиний спосіб поласувати ракоподібними в будь-який час і за розумну ціну. Правда, купуючи креветки, слід бути готовим до того, що для отримання максимальної користі і задоволення від поїдання необхідно буде зварити їх, слідуючи всім тонкощам. Про це ми детально поговоримо в рекомендаціях далі.
Правильно зварити вдасться лише якісні креветки, панцир яких не має сколів і порушень пігментації. Крім самих ракоподібних в пакеті не повинно бути нічого, оскільки домішки з снігу і льоду свідчать про порушення технології виробництва, що може бути небезпечно для вашого здоров'я.
Як правило, більшість виробників вже відварює креветки перед заморожуванням, панцирі таких морських мешканців мають блідо-рожеве забарвлення. Попереднього розморожування в даному випадку не потрібно, а тому відразу після вилучення пакета з морозильної камери, ставте на вогонь каструлю з 400 мл води і чекайте закипання рідини. Різні ароматичні і смакові добавки, начебто трав і спецій, вітаються, але цілком спокійно можна обійтися і стандартним набором з солі і горошин запашного перцю – по чайній ложці і того, і іншого. Не зайвою буде і чайна ложка лимонного соку – кращого друга для більшості морепродуктів.
Якщо ви цікавитеся тим, як варити креветки зі свіжим лимоном, то для цього досить просто кинути в окріп велику часточку цитруса, попередньо вичавивши з неї сік. Багата ефірними маслами лимонна кірка допоможе заглушити характерний для морепродуктів запах. Після занурення креветок у окріп, накрийте ємність та тривалість 3 хвилини для ракоподібних стандартного калібру 90х120.
Якщо ви не знаєте, як варити креветки до пива, не варто думати, що технологічна частина процесу хоч скільки-небудь відрізняється від вищеописаної. Просто асортимент спецій допоможе створити прекрасну компанію для пінного напою. У воду для креветок під пиво можна покласти стебла кропу або зеленого базиліка, додати соєвого соусу, лавра або нарізаного чилі.
З очищеними креветками і того простіше. Вони теж, як правило, продаються вже відвареними в оболонці з льодяної глазурі. Нашим головним завданням стає позбавлення від цієї самої глазурі шляхом бланшування. Опустіть брикет з ракоподібними в окріп і дочекайтеся моменту, коли лід повністю розтане, а м'ясо прогріється всередині. Звичайно, на цю процедуру йде не більше 3-4 хвилин.
Серед своїх побратимів королівські креветки виділяються розміром і кольором в готовому вигляді – відварна королівська креветка куди рожевий, а часом навіть віддає червоністю. Враховуючи габарити таких креветок, варити їх також доведеться довше. Як правило, весь процес мало чим відрізняється від стандартної процедури варіння: воду довели до кипіння, приправили і опустили в неї креветки, ось тільки королівську різновид доведеться попередньо повністю розморозити. Скільки потрібно варити заморожені креветки зазвичай вказує на упаковці сам виробник, оскільки час повністю визначається розміром ракоподібних. В середньому, за 10 хвилин варіння королівські креветки досягають того ступеня готовності, коли їх м'ясо ще залишається ніжним.
Готові креветки відразу ж відкидають на друшляк, поливають лимонним соком і подають. В якості гарного доповнення також виступають вершкове масло і зелень кропу.
Як правильно варити креветки заморожені неочищені?
Правильно зварити вдасться лише якісні креветки, панцир яких не має сколів і порушень пігментації. Крім самих ракоподібних в пакеті не повинно бути нічого, оскільки домішки з снігу і льоду свідчать про порушення технології виробництва, що може бути небезпечно для вашого здоров'я.
Як правило, більшість виробників вже відварює креветки перед заморожуванням, панцирі таких морських мешканців мають блідо-рожеве забарвлення. Попереднього розморожування в даному випадку не потрібно, а тому відразу після вилучення пакета з морозильної камери, ставте на вогонь каструлю з 400 мл води і чекайте закипання рідини. Різні ароматичні і смакові добавки, начебто трав і спецій, вітаються, але цілком спокійно можна обійтися і стандартним набором з солі і горошин запашного перцю – по чайній ложці і того, і іншого. Не зайвою буде і чайна ложка лимонного соку – кращого друга для більшості морепродуктів.
Якщо ви цікавитеся тим, як варити креветки зі свіжим лимоном, то для цього досить просто кинути в окріп велику часточку цитруса, попередньо вичавивши з неї сік. Багата ефірними маслами лимонна кірка допоможе заглушити характерний для морепродуктів запах. Після занурення креветок у окріп, накрийте ємність та тривалість 3 хвилини для ракоподібних стандартного калібру 90х120.
Якщо ви не знаєте, як варити креветки до пива, не варто думати, що технологічна частина процесу хоч скільки-небудь відрізняється від вищеописаної. Просто асортимент спецій допоможе створити прекрасну компанію для пінного напою. У воду для креветок під пиво можна покласти стебла кропу або зеленого базиліка, додати соєвого соусу, лавра або нарізаного чилі.
Як варити очищені креветки?
З очищеними креветками і того простіше. Вони теж, як правило, продаються вже відвареними в оболонці з льодяної глазурі. Нашим головним завданням стає позбавлення від цієї самої глазурі шляхом бланшування. Опустіть брикет з ракоподібними в окріп і дочекайтеся моменту, коли лід повністю розтане, а м'ясо прогріється всередині. Звичайно, на цю процедуру йде не більше 3-4 хвилин.
Як правильно варити заморожені королівські креветки?
Серед своїх побратимів королівські креветки виділяються розміром і кольором в готовому вигляді – відварна королівська креветка куди рожевий, а часом навіть віддає червоністю. Враховуючи габарити таких креветок, варити їх також доведеться довше. Як правило, весь процес мало чим відрізняється від стандартної процедури варіння: воду довели до кипіння, приправили і опустили в неї креветки, ось тільки королівську різновид доведеться попередньо повністю розморозити. Скільки потрібно варити заморожені креветки зазвичай вказує на упаковці сам виробник, оскільки час повністю визначається розміром ракоподібних. В середньому, за 10 хвилин варіння королівські креветки досягають того ступеня готовності, коли їх м'ясо ще залишається ніжним.
Готові креветки відразу ж відкидають на друшляк, поливають лимонним соком і подають. В якості гарного доповнення також виступають вершкове масло і зелень кропу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Креветки у фритюрі
Креветки у фритюрі - це швидка і смачна закуска до прохолодних напоїв і снек, який зуміє приготувати будь-яка господиня. Любителям морепродуктів
Варені креветки - рецепти
Креветки - це ракоподібні, в яких міститься багато протеїну, що дуже корисно. Вони є чудовою закускою до пива. Їх смажать, використовують у
Креветки під соусом
Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися
Як готувати королівські креветки?
Креветки - це делікатесний морепродукт, який широко відомий і застосовується в кулінарних традиціях багатьох народів. У ньому міститься багато
Як приготувати тигрові креветки?
Тигрові креветки стали цілком доступними делікатесом в нашій країні. Але враховуючи їх чималу ціну, хочеться щоб страва з таких креветок було гідним.
Як правильно варити креветки?
Здавалося б, нічого складного в тому, щоб кинути креветки в киплячу воду і проварити кілька хвилин немає. Тим не менше, питання про те, як правильно