Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити креветки?

Як варити креветки?

5-07-2015, 22:54
721
Як варити креветки?
Якщо у ваших краях немає прямого доступу до моря, заморожені креветки – єдиний спосіб поласувати ракоподібними в будь-який час і за розумну ціну. Правда, купуючи креветки, слід бути готовим до того, що для отримання максимальної користі і задоволення від поїдання необхідно буде зварити їх, слідуючи всім тонкощам. Про це ми детально поговоримо в рекомендаціях далі.

Як правильно варити креветки заморожені неочищені?


Правильно зварити вдасться лише якісні креветки, панцир яких не має сколів і порушень пігментації. Крім самих ракоподібних в пакеті не повинно бути нічого, оскільки домішки з снігу і льоду свідчать про порушення технології виробництва, що може бути небезпечно для вашого здоров'я.
Як правило, більшість виробників вже відварює креветки перед заморожуванням, панцирі таких морських мешканців мають блідо-рожеве забарвлення. Попереднього розморожування в даному випадку не потрібно, а тому відразу після вилучення пакета з морозильної камери, ставте на вогонь каструлю з 400 мл води і чекайте закипання рідини. Різні ароматичні і смакові добавки, начебто трав і спецій, вітаються, але цілком спокійно можна обійтися і стандартним набором з солі і горошин запашного перцю – по чайній ложці і того, і іншого. Не зайвою буде і чайна ложка лимонного соку – кращого друга для більшості морепродуктів.
Якщо ви цікавитеся тим, як варити креветки зі свіжим лимоном, то для цього досить просто кинути в окріп велику часточку цитруса, попередньо вичавивши з неї сік. Багата ефірними маслами лимонна кірка допоможе заглушити характерний для морепродуктів запах. Після занурення креветок у окріп, накрийте ємність та тривалість 3 хвилини для ракоподібних стандартного калібру 90х120.
Якщо ви не знаєте, як варити креветки до пива, не варто думати, що технологічна частина процесу хоч скільки-небудь відрізняється від вищеописаної. Просто асортимент спецій допоможе створити прекрасну компанію для пінного напою. У воду для креветок під пиво можна покласти стебла кропу або зеленого базиліка, додати соєвого соусу, лавра або нарізаного чилі.

Як варити очищені креветки?


З очищеними креветками і того простіше. Вони теж, як правило, продаються вже відвареними в оболонці з льодяної глазурі. Нашим головним завданням стає позбавлення від цієї самої глазурі шляхом бланшування. Опустіть брикет з ракоподібними в окріп і дочекайтеся моменту, коли лід повністю розтане, а м'ясо прогріється всередині. Звичайно, на цю процедуру йде не більше 3-4 хвилин.

Як правильно варити заморожені королівські креветки?


Серед своїх побратимів королівські креветки виділяються розміром і кольором в готовому вигляді – відварна королівська креветка куди рожевий, а часом навіть віддає червоністю. Враховуючи габарити таких креветок, варити їх також доведеться довше. Як правило, весь процес мало чим
Як варити креветки?
відрізняється від стандартної процедури варіння: воду довели до кипіння, приправили і опустили в неї креветки, ось тільки королівську різновид доведеться попередньо повністю розморозити. Скільки потрібно варити заморожені креветки зазвичай вказує на упаковці сам виробник, оскільки час повністю визначається розміром ракоподібних. В середньому, за 10 хвилин варіння королівські креветки досягають того ступеня готовності, коли їх м'ясо ще залишається ніжним.
Готові креветки відразу ж відкидають на друшляк, поливають лимонним соком і подають. В якості гарного доповнення також виступають вершкове масло і зелень кропу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Креветки у фритюрі
Креветки у фритюрі
Креветки у фритюрі - це швидка і смачна закуска до прохолодних напоїв і снек, який зуміє приготувати будь-яка господиня. Любителям морепродуктів
Варені креветки - рецепти
Варені креветки - рецепти
Креветки - це ракоподібні, в яких міститься багато протеїну, що дуже корисно. Вони є чудовою закускою до пива. Їх смажать, використовують у
Креветки під соусом
Креветки під соусом
Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися
Як готувати королівські креветки?
Як готувати королівські креветки?
Креветки - це делікатесний морепродукт, який широко відомий і застосовується в кулінарних традиціях багатьох народів. У ньому міститься багато
Як приготувати тигрові креветки?
Як приготувати тигрові креветки?
Тигрові креветки стали цілком доступними делікатесом в нашій країні. Але враховуючи їх чималу ціну, хочеться щоб страва з таких креветок було гідним.
Як правильно варити креветки?
Як правильно варити креветки?
Здавалося б, нічого складного в тому, щоб кинути креветки в киплячу воду і проварити кілька хвилин немає. Тим не менше, питання про те, як правильно