Закуска з кабачків на святковий стіл
Кабачок - один з найбільш улюблених і поширених літніх овочів, не дивлячись на свій досить прісний смак і аромат. Його м'якоть ніжна, швидко готується, а при поєднанні з іншими продуктами і овочами набуває щораз нові, неповторні і смачні характеристики. Причому неважливо, яку страву з нього приготувати, смажене, тушковане, законсервувати його або додати в салат – в будь-якому випадку результат вражає і радує як рідних і близьких, так і гостей на урочистостях.
Ми сьогодні пропонуємо вам рецепти закусок з кабачків, які чудово підійдуть на святковий стіл.
Інгредієнти:
молоді кабачки середнього розміру – 2 шт.;
помідори – 250 г;
м'який сир – 100 г;
часник – 3 зубки;
майонез – 100 г;
яйце – 4 шт.;
борошно – 6 ст. ложки;
рослинне масло – 200 г;
сіль – за смаком;
рубана зелень кропу і петрушки – за смаком;
салатні листя.
Приготування
Промиті і обсушені кабачки нарізаємо тонкими поздовжніми смужками, приправляємо сіллю і залишаємо на п'ятнадцять хвилин. Після закінчення часу потім кожну смужку в борошні, потім занурюємо яйце і підрум'янюємо за дві хвилини з кожного боку. Перекладаємо на паперовий рушник або серветку для вбирання зайвого жиру, змащуємо ще гарячі кабачки сумішшю майонезу і часнику, видавленого через прес. Потім викладаємо на один край скибочку сиру, на інший шматочок помідора, посипаємо рубаною зеленню і звертаємо рулетиком, починаючи з кінця, на якому покладений помідор. Кладемо на блюдо, прикрашене салатними листям, краєм вгору і складаємо зубочисткою. Прикрашаємо на свій розсуд.
Інгредієнти:
молоді кабачки невеликого розміру – 2 шт.;
огірки середнього розміру – 2 шт.;
помідори (бажано невеликі вершки) – 5-7 шт.;
маслини – 200 г;
часник – 3-4 зубчики;
майонез – 60 г;
рослинне масло – 150 г;
сіль – за смаком;
зелень кропу і петрушки – за смаком;
борошно;
листя салату.
Приготування
Промиті і просушені кабачки, огірки і помідори нарізаємо скибочками навскоси, щоб вийшли довгасті (овальні) кружечки. Кабачки, солимо і залишаємо на десять хвилин. Потім мачає в борошні й обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом з обох боків до рум'яності. Витираємо паперовим рушником або серветкою зайвий жир і викладаємо кабачки віялом на прикрашене салатними листям і страву зеленню. Кожен шматочок змащуємо сумішшю майонезу і дрібно нарубаного часнику. Тепер кладемо зверху скибочку помідора, знову промазуємо часниковим майонезом, накриваємо гуртком огірка, на який кладемо половинку маслини. Отримуємо в результаті страва, що нагадує хвіст павича, звідси і назва закуски.
Інгредієнти:
кабачок середнього розміру – 1 шт.;
філе слабосоленої сьомги – 200 г;
лимонний сік – 15 г;
оливкова масло – 100 г;
сіль – за смаком;
білий мелений перець – за смаком;
зелень кропу і петрушки.
Приготування
Вимитий і просушений кабачок нарізаємо вздовж на тонкі довгі пластини, обсмажуємо їх на сковороді з оливковою олією до рум'яності, видаляємо зайвий жир за допомогою серветки або паперового рушника, приправляємо сіллю і білим перцем. Сьомгу нарізаємо тонкими, довгими шматочками. Потім на кожен шматочок обсмаженої кабачка покласти шматочок рибки, злегка скроплюємо лимонним соком, по центру кладемо гілочку зелені, скручуємо всі рулетиком, скріплюємо зубочисткою і викладаємо на блюдо. Прикрашаємо за бажанням.
Ми сьогодні пропонуємо вам рецепти закусок з кабачків, які чудово підійдуть на святковий стіл.
Закуска з кабачків «Тещин язик»
Інгредієнти:
Приготування
Промиті і обсушені кабачки нарізаємо тонкими поздовжніми смужками, приправляємо сіллю і залишаємо на п'ятнадцять хвилин. Після закінчення часу потім кожну смужку в борошні, потім занурюємо яйце і підрум'янюємо за дві хвилини з кожного боку. Перекладаємо на паперовий рушник або серветку для вбирання зайвого жиру, змащуємо ще гарячі кабачки сумішшю майонезу і часнику, видавленого через прес. Потім викладаємо на один край скибочку сиру, на інший шматочок помідора, посипаємо рубаною зеленню і звертаємо рулетиком, починаючи з кінця, на якому покладений помідор. Кладемо на блюдо, прикрашене салатними листям, краєм вгору і складаємо зубочисткою. Прикрашаємо на свій розсуд.
Закуска з кабачків «хвіст павича»
Інгредієнти:
Приготування
Промиті і просушені кабачки, огірки і помідори нарізаємо скибочками навскоси, щоб вийшли довгасті (овальні) кружечки. Кабачки, солимо і залишаємо на десять хвилин. Потім мачає в борошні й обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом з обох боків до рум'яності. Витираємо паперовим рушником або серветкою зайвий жир і викладаємо кабачки віялом на прикрашене салатними листям і страву зеленню. Кожен шматочок змащуємо сумішшю майонезу і дрібно нарубаного часнику. Тепер кладемо зверху скибочку помідора, знову промазуємо часниковим майонезом, накриваємо гуртком огірка, на який кладемо половинку маслини. Отримуємо в результаті страва, що нагадує хвіст павича, звідси і назва закуски.
Святкова закуска - рулетики з кабачків з сьомгою
Інгредієнти:
Приготування
Вимитий і просушений кабачок нарізаємо вздовж на тонкі довгі пластини, обсмажуємо їх на сковороді з оливковою олією до рум'яності, видаляємо зайвий жир за допомогою серветки або паперового рушника, приправляємо сіллю і білим перцем. Сьомгу нарізаємо тонкими, довгими шматочками. Потім на кожен шматочок обсмаженої кабачка покласти шматочок рибки, злегка скроплюємо лимонним соком, по центру кладемо гілочку зелені, скручуємо всі рулетиком, скріплюємо зубочисткою і викладаємо на блюдо. Прикрашаємо за бажанням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачки в духовці з помідорами і сиром
Кабачки – дивовижний овоч, ніжний і соковитий, що дозволяє приготувати сотні смачних страв. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати кабачки
Кабачки з часником
Кабачки з часником можуть бути приготовлені у вигляді основного блюда, закуски або бутербродів, в будь-якому випадку вони стануть прикрасою столу і
Кабачки, смажені з часником і помідорами
З появою перших молоденьких кабачків, вони так і просяться, щоб їх засмажили з помідорами і подали з часниковим соусом. Ці надзвичайно смачні та
Кабачки смажені з часником
Смажені кабачки з часником - смачне і просте блюдо. Приготувати їх можна і як основна страва, і як закуску, для бутербродів або як гарнір до м'ясних
Кабачки з сиром і часником
Вам обов'язково сподобається цей рецепт приготування кабачків з сиром і часником, так як кабачки виходять соковитими і гострими, з сирним присмаком.
Рулетики з кабачків
Рулетики з кабачків - це чудова закуска на швидку руку, яка відмінно впишеться в меню вашого барбекю, або простий сімейної трапези. Рецепти цього