Кабачок - один з найбільш улюблених і поширених літніх овочів, не дивлячись на свій досить прісний смак і аромат. Його м'якоть ніжна, швидко готується, а при поєднанні з іншими продуктами і овочами набуває щораз нові, неповторні і смачні характеристики. Причому неважливо, яку страву з нього приготувати, смажене, тушковане, законсервувати його або додати в салат – в будь-якому випадку результат вражає і радує як рідних і близьких, так і гостей на урочистостях.
Ми сьогодні пропонуємо вам рецепти закусок з кабачків, які чудово підійдуть на святковий стіл.
Закуска з кабачків «Тещин язик»
Інгредієнти: молоді кабачки середнього розміру – 2 шт.; помідори – 250 г; м'який сир – 100 г; часник – 3 зубки; майонез – 100 г; яйце – 4 шт.; борошно – 6 ст. ложки; рослинне масло – 200 г; сіль – за смаком; рубана зелень кропу і петрушки – за смаком; салатні листя. Приготування Промиті і обсушені кабачки нарізаємо тонкими поздовжніми смужками, приправляємо сіллю і залишаємо на п'ятнадцять хвилин. Після закінчення часу потім кожну смужку в борошні, потім занурюємо яйце і підрум'янюємо за дві хвилини з кожного боку. Перекладаємо на паперовий рушник або серветку для вбирання зайвого жиру, змащуємо ще гарячі кабачки сумішшю майонезу і часнику, видавленого через прес. Потім викладаємо на один край скибочку сиру, на інший шматочок помідора, посипаємо рубаною зеленню і звертаємо рулетиком, починаючи з кінця, на якому покладений помідор. Кладемо на блюдо, прикрашене салатними листям, краєм вгору і складаємо зубочисткою. Прикрашаємо на свій розсуд.
Закуска з кабачків «хвіст павича»
Інгредієнти: молоді кабачки невеликого розміру – 2 шт.; огірки середнього розміру – 2 шт.; помідори (бажано невеликі вершки) – 5-7 шт.; маслини – 200 г; часник – 3-4 зубчики; майонез – 60 г; рослинне масло – 150 г; сіль – за смаком; зелень кропу і петрушки – за смаком; борошно; листя салату. Приготування Промиті і просушені кабачки, огірки і помідори нарізаємо скибочками навскоси, щоб вийшли довгасті (овальні) кружечки. Кабачки, солимо і залишаємо на десять хвилин. Потім мачає в борошні й обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом з обох боків до рум'яності. Витираємо паперовим рушником або серветкою зайвий жир і викладаємо кабачки віялом на прикрашене салатними листям і страву зеленню. Кожен шматочок змащуємо сумішшю майонезу і дрібно нарубаного часнику. Тепер кладемо зверху скибочку помідора, знову промазуємо часниковим майонезом, накриваємо гуртком огірка, на який кладемо половинку маслини. Отримуємо в результаті страва, що нагадує хвіст павича, звідси і назва закуски.
Святкова закуска - рулетики з кабачків з сьомгою
Інгредієнти: кабачок середнього розміру – 1 шт.; філе слабосоленої сьомги – 200 г; лимонний сік – 15 г; оливкова масло – 100 г; сіль – за смаком; білий мелений перець – за смаком; зелень кропу і петрушки. Приготування Вимитий і просушений кабачок нарізаємо вздовж на тонкі довгі пластини, обсмажуємо їх на сковороді з оливковою олією до рум'яності, видаляємо зайвий жир за допомогою серветки або паперового рушника, приправляємо сіллю і білим перцем. Сьомгу нарізаємо тонкими, довгими шматочками. Потім на кожен шматочок обсмаженої кабачка покласти шматочок рибки, злегка скроплюємо лимонним соком, по центру кладемо гілочку зелені, скручуємо всі рулетиком, скріплюємо зубочисткою і викладаємо на блюдо. Прикрашаємо за бажанням.