» » Суп з консервованим зеленим горошком

Суп з консервованим зеленим горошком

Суп з консервованим зеленим горошком
У зимову пору, коли свіжий зелений горошок знайти практично неможливо, на допомогу може прийти його дбайливо заморожений або консервований виробником побратим. Використовувати такий горошок можна буде де і як завгодно, ми ж, в рецептах далі, зробимо на основі консервованого бобового кілька смачних супів.

Суп з консервованим горошком – рецепт


Інгредієнти:

  • консервований горошок - 230 г;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • морква - 110 г;

  • білий цибулю - 95 г;

  • селера (стебло) - 70 г;

  • шинка або бекон - 85 м;

  • лист лавра;

  • вода - 12 л.


  • Приготування
    Розігріваємо невелику кількість оливкової олії в сотейнику і використовуємо його для того, щоб спасерувати базові супові овочі: нарізаний кубиками білий цибулю, моркву і селеру. Коли овочі дійдуть до напівготовності настає час додати до них трохи шинки або бекону, які зроблять смак і аромат супу трохи більше копченим. Коли м'ясо підрум'яниться, покладіть лист лавра, ретельно все перемішайте, засипте горошок (можна разом з рідиною) і залийте все водою. Накрийте посуд з супом кришкою і протомите його півгодини.

    Суп-пюре з консервованим горошком


    Інгредієнти:

  • консервований горошок - 320 г;

  • овочевий бульйон - 12 л;

  • білий цибулю - 85 м;

  • часниковий зубчик;

  • вершки - 90 мл;

  • оливкова олія;

  • суміш сушених італійських трав.


  • Приготування
    На розігрітому маслі обсмажуємо консервований горошок з цибулею і прованськими травами. Через пару хвилин додаємо на сковороду пропущений через прес зубчик часнику і чекаємо ще 30 секунд. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю і заливаємо овочевим бульйоном. Так як бульйон у нас уже готовий, а горошок м'який, тримати страву на вогні доведеться не довго, буквально хвилин 7-10. Тепер настає черга пюрировать наш консервований суп з горошком. Скористайтеся для цієї мети блендером, а при необхідності додатково пропустіть суп через сито. Для того, щоб страва мала вершковий смак, влийте в нього трохи жирних вершків прямо перед подачею.

    Курячий суп з консервованим горошком


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 30 мл;

  • білий цибуля - 75 г;

  • солодкий перець - 90 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • курячий фарш - 300 р;

  • курячий бульйон - 3 л;

  • сушений орегано, кумин - по 4 г;

  • консервований горошок - 850 р.


  • Приготування
    Розігрів в сотейнику оливкову олію, обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і солодкий перець. Коли цибуля стане прозорим, кладемо до овочів пропущені через прес часникові зубчики і сушені трави. Як тільки почуєте аромат – змішуйте вміст жаровні з горошком і заливайте бульйоном. Варіть на повільному вогні 15 хвилин.
    Поки суп вариться, займіться куркою. Зліпіть з курячого фаршу невеликі тюфтельки і відваріть їх в гарячому бульйоні до повної готовності.

    Суп гороховий з консервованим горошком


    Інгредієнти:

  • консервований горошок - 460 м;

  • вода - 18 л;

  • суповий набір овочів (морква, цибуля, стебла селери) - 220 г;

  • свіжий кріп;

  • біле вино - 35 мл;

  • бекон - 3 скибочки;

  • молоко - 300 мл
  • Суп з консервованим зеленим горошком


    Приготування
    На сковороді обсмажуємо скибочки бекону, чекаючи, коли з них весь жир витопиться. На отриманим жиру пасеруємо нарізаний кубиками супові овочі, а через 6 хвилин обсмажування заливаємо їх білим вином і чекаємо моменту, коли вся рідина повністю випарується. Кладемо до овочів горошок, заливаємо вміст каструлі бульйоном і варимо 12-15 хвилин на середньому вогні. Додаємо до бульйону молоко, збиваємо суп блендером в пюре і пропускаємо через сито для більшої однорідності. Готовий суп повторно підігріваємо і змішуємо із зеленню кропу. Подаємо з крутонами з білого хліба.
    Додав: admin | 21-06-2015, 15:32
    Переглядів: 2886