Суп з консервованим зеленим горошком
У зимову пору, коли свіжий зелений горошок знайти практично неможливо, на допомогу може прийти його дбайливо заморожений або консервований виробником побратим. Використовувати такий горошок можна буде де і як завгодно, ми ж, в рецептах далі, зробимо на основі консервованого бобового кілька смачних супів.
Інгредієнти:
консервований горошок - 230 г;
оливкова олія - 30 мл;
морква - 110 г;
білий цибулю - 95 г;
селера (стебло) - 70 г;
шинка або бекон - 85 м;
лист лавра;
вода - 12 л.
Приготування
Розігріваємо невелику кількість оливкової олії в сотейнику і використовуємо його для того, щоб спасерувати базові супові овочі: нарізаний кубиками білий цибулю, моркву і селеру. Коли овочі дійдуть до напівготовності настає час додати до них трохи шинки або бекону, які зроблять смак і аромат супу трохи більше копченим. Коли м'ясо підрум'яниться, покладіть лист лавра, ретельно все перемішайте, засипте горошок (можна разом з рідиною) і залийте все водою. Накрийте посуд з супом кришкою і протомите його півгодини.
Інгредієнти:
консервований горошок - 320 г;
овочевий бульйон - 12 л;
білий цибулю - 85 м;
часниковий зубчик;
вершки - 90 мл;
оливкова олія;
суміш сушених італійських трав.
Приготування
На розігрітому маслі обсмажуємо консервований горошок з цибулею і прованськими травами. Через пару хвилин додаємо на сковороду пропущений через прес зубчик часнику і чекаємо ще 30 секунд. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю і заливаємо овочевим бульйоном. Так як бульйон у нас уже готовий, а горошок м'який, тримати страву на вогні доведеться не довго, буквально хвилин 7-10. Тепер настає черга пюрировать наш консервований суп з горошком. Скористайтеся для цієї мети блендером, а при необхідності додатково пропустіть суп через сито. Для того, щоб страва мала вершковий смак, влийте в нього трохи жирних вершків прямо перед подачею.
Інгредієнти:
оливкова олія - 30 мл;
білий цибуля - 75 г;
солодкий перець - 90 г;
часник - 4 зубчики;
курячий фарш - 300 р;
курячий бульйон - 3 л;
сушений орегано, кумин - по 4 г;
консервований горошок - 850 р.
Приготування
Розігрів в сотейнику оливкову олію, обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і солодкий перець. Коли цибуля стане прозорим, кладемо до овочів пропущені через прес часникові зубчики і сушені трави. Як тільки почуєте аромат – змішуйте вміст жаровні з горошком і заливайте бульйоном. Варіть на повільному вогні 15 хвилин.
Поки суп вариться, займіться куркою. Зліпіть з курячого фаршу невеликі тюфтельки і відваріть їх в гарячому бульйоні до повної готовності.
Інгредієнти:
консервований горошок - 460 м;
вода - 18 л;
суповий набір овочів (морква, цибуля, стебла селери) - 220 г;
свіжий кріп;
біле вино - 35 мл;
бекон - 3 скибочки;
молоко - 300 мл
Приготування
На сковороді обсмажуємо скибочки бекону, чекаючи, коли з них весь жир витопиться. На отриманим жиру пасеруємо нарізаний кубиками супові овочі, а через 6 хвилин обсмажування заливаємо їх білим вином і чекаємо моменту, коли вся рідина повністю випарується. Кладемо до овочів горошок, заливаємо вміст каструлі бульйоном і варимо 12-15 хвилин на середньому вогні. Додаємо до бульйону молоко, збиваємо суп блендером в пюре і пропускаємо через сито для більшої однорідності. Готовий суп повторно підігріваємо і змішуємо із зеленню кропу. Подаємо з крутонами з білого хліба.
Суп з консервованим горошком – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розігріваємо невелику кількість оливкової олії в сотейнику і використовуємо його для того, щоб спасерувати базові супові овочі: нарізаний кубиками білий цибулю, моркву і селеру. Коли овочі дійдуть до напівготовності настає час додати до них трохи шинки або бекону, які зроблять смак і аромат супу трохи більше копченим. Коли м'ясо підрум'яниться, покладіть лист лавра, ретельно все перемішайте, засипте горошок (можна разом з рідиною) і залийте все водою. Накрийте посуд з супом кришкою і протомите його півгодини.
Суп-пюре з консервованим горошком
Інгредієнти:
Приготування
На розігрітому маслі обсмажуємо консервований горошок з цибулею і прованськими травами. Через пару хвилин додаємо на сковороду пропущений через прес зубчик часнику і чекаємо ще 30 секунд. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю і заливаємо овочевим бульйоном. Так як бульйон у нас уже готовий, а горошок м'який, тримати страву на вогні доведеться не довго, буквально хвилин 7-10. Тепер настає черга пюрировать наш консервований суп з горошком. Скористайтеся для цієї мети блендером, а при необхідності додатково пропустіть суп через сито. Для того, щоб страва мала вершковий смак, влийте в нього трохи жирних вершків прямо перед подачею.
Курячий суп з консервованим горошком
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів в сотейнику оливкову олію, обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і солодкий перець. Коли цибуля стане прозорим, кладемо до овочів пропущені через прес часникові зубчики і сушені трави. Як тільки почуєте аромат – змішуйте вміст жаровні з горошком і заливайте бульйоном. Варіть на повільному вогні 15 хвилин.
Поки суп вариться, займіться куркою. Зліпіть з курячого фаршу невеликі тюфтельки і відваріть їх в гарячому бульйоні до повної готовності.
Суп гороховий з консервованим горошком
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді обсмажуємо скибочки бекону, чекаючи, коли з них весь жир витопиться. На отриманим жиру пасеруємо нарізаний кубиками супові овочі, а через 6 хвилин обсмажування заливаємо їх білим вином і чекаємо моменту, коли вся рідина повністю випарується. Кладемо до овочів горошок, заливаємо вміст каструлі бульйоном і варимо 12-15 хвилин на середньому вогні. Додаємо до бульйону молоко, збиваємо суп блендером в пюре і пропускаємо через сито для більшої однорідності. Готовий суп повторно підігріваємо і змішуємо із зеленню кропу. Подаємо з крутонами з білого хліба.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп із зеленим горошком
Зелений горошок - корисне бобова рослина, в якому містяться білки, вуглеводи, вітаміни групи В, А, С і інші речовини. Його часто використовують в
Суп-пюре з гороху
Гороховий суп-пюре має солодкуватий смак і чудово поєднується з копченим і солоним м'ясом. Він виходить ситним і легким, чим не ідеальний обід?
Салат з горошком і ковбасою
Будь-який святковий стіл, та й не тільки, завжди прикрашають різноманітні салати, варіантів, приготування яких досить багато. І сьогодні ми зробили
Вінегрет з горошком
Вінегрет - популярний і смачний салат, який приготувати досить просто. Таке чудове блюдо підійде як до святкового, так і буденного столу. Давайте
Салат із зеленим горошком
Зелений горошок добре поєднується з багатьма продуктами: м'ясом, овочами, морепродуктами, горішками і т. д. І зараз ми підкажемо вам кілька цікавих і
Зелений горошок - рецепти
Зелений горошок смачний і сам по собі, але якщо додавати її в різноманітні страви, то можна надати їм якусь оригінальність і пікантність. Давайте