У зимову пору, коли свіжий зелений горошок знайти практично неможливо, на допомогу може прийти його дбайливо заморожений або консервований виробником побратим. Використовувати такий горошок можна буде де і як завгодно, ми ж, в рецептах далі, зробимо на основі консервованого бобового кілька смачних супів.
Суп з консервованим горошком – рецепт
Інгредієнти: консервований горошок - 230 г; оливкова олія - 30 мл; морква - 110 г; білий цибулю - 95 г; селера (стебло) - 70 г; шинка або бекон - 85 м; лист лавра; вода - 12 л. Приготування Розігріваємо невелику кількість оливкової олії в сотейнику і використовуємо його для того, щоб спасерувати базові супові овочі: нарізаний кубиками білий цибулю, моркву і селеру. Коли овочі дійдуть до напівготовності настає час додати до них трохи шинки або бекону, які зроблять смак і аромат супу трохи більше копченим. Коли м'ясо підрум'яниться, покладіть лист лавра, ретельно все перемішайте, засипте горошок (можна разом з рідиною) і залийте все водою. Накрийте посуд з супом кришкою і протомите його півгодини.
Суп-пюре з консервованим горошком
Інгредієнти: консервований горошок - 320 г; овочевий бульйон - 12 л; білий цибулю - 85 м; часниковий зубчик; вершки - 90 мл; оливкова олія; суміш сушених італійських трав. Приготування На розігрітому маслі обсмажуємо консервований горошок з цибулею і прованськими травами. Через пару хвилин додаємо на сковороду пропущений через прес зубчик часнику і чекаємо ще 30 секунд. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю і заливаємо овочевим бульйоном. Так як бульйон у нас уже готовий, а горошок м'який, тримати страву на вогні доведеться не довго, буквально хвилин 7-10. Тепер настає черга пюрировать наш консервований суп з горошком. Скористайтеся для цієї мети блендером, а при необхідності додатково пропустіть суп через сито. Для того, щоб страва мала вершковий смак, влийте в нього трохи жирних вершків прямо перед подачею.
Курячий суп з консервованим горошком
Інгредієнти: оливкова олія - 30 мл; білий цибуля - 75 г; солодкий перець - 90 г; часник - 4 зубчики; курячий фарш - 300 р; курячий бульйон - 3 л; сушений орегано, кумин - по 4 г; консервований горошок - 850 р. Приготування Розігрів в сотейнику оливкову олію, обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і солодкий перець. Коли цибуля стане прозорим, кладемо до овочів пропущені через прес часникові зубчики і сушені трави. Як тільки почуєте аромат – змішуйте вміст жаровні з горошком і заливайте бульйоном. Варіть на повільному вогні 15 хвилин.
Поки суп вариться, займіться куркою. Зліпіть з курячого фаршу невеликі тюфтельки і відваріть їх в гарячому бульйоні до повної готовності.
Суп гороховий з консервованим горошком
Інгредієнти: консервований горошок - 460 м; вода - 18 л; суповий набір овочів (морква, цибуля, стебла селери) - 220 г; свіжий кріп; біле вино - 35 мл; бекон - 3 скибочки; молоко - 300 мл Приготування На сковороді обсмажуємо скибочки бекону, чекаючи, коли з них весь жир витопиться. На отриманим жиру пасеруємо нарізаний кубиками супові овочі, а через 6 хвилин обсмажування заливаємо їх білим вином і чекаємо моменту, коли вся рідина повністю випарується. Кладемо до овочів горошок, заливаємо вміст каструлі бульйоном і варимо 12-15 хвилин на середньому вогні. Додаємо до бульйону молоко, збиваємо суп блендером в пюре і пропускаємо через сито для більшої однорідності. Готовий суп повторно підігріваємо і змішуємо із зеленню кропу. Подаємо з крутонами з білого хліба.