Суп з кролика – рецепти
Кролятина – чудовий дієтичний делікатесний продукт, з якого можна приготувати різні смаколики. Найчастіше кролика смажать в сотейнику, смажать над відкритим вогнем або запікають в духовій шафі. З кролика можна готувати і чудові дієтичні супи, в тому числі, і супи для дітей.
Розповімо, як зварити смачний суп з кролика. Найчастіше кроликів продають свіжими або охолодженими у вигляді цілих тушок, рідше – у вигляді заморожених шматків. Звичайно ж, краще вибирати кролятину свіжу (хоча і заморожена дає цілком непогані результати).
Інгредієнти:
м'ясо кролика на кістках – близько 400 м;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
лавровий лист;
перець горошком;
запашний перець;
гвоздика;
картопля – 3 шт.;
вермішель якісна (напис на упаковці «група А») – на 3 порції;
зелень.
Приготування
Шматочки кролика ретельно промиваємо, заливаємо їх холодною водою в каструлі разом зі спеціями і очищеної цибулиною, у яку встромили гвоздику. Варимо протягом близько 1 години після закипання на самому малому вогні, прикривши кришкою, не забуваємо періодично знімати жир і шум. Трохи охолоджуємо бульйон і витягаємо з нього шматочки кролика, зрізаємо м'ясо з кісточок. Цибулину і лавровий лист викидаємо. Закладаємо в каструлю дрібно нарізаний картопля і ламану вермішель. Проварюємо до готовності. Повертаємо м'ясо в суп. Якщо хочете, можна додати томатної пасти (2 ст. ложки). Готовий суп з кролика розливаємо в порційний посуд і присипаємо рубаною зеленню.
Інгредієнти:
м'ясо кролика – 2 задніх ніжки;
корінець імбиру – 1 шт.;
цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.;
солодкий перець – 1 шт.;
цукіні – 200 г;
кунжутна олія;
соєвий соус;
мірін;
лайм;
часник;
пекучий червоний перець;
зелень (лемонграс, кінза та ін);
рис зварений розсипчастий – на 3 порції (наприклад, по 2 ст. ложки).
Приготування
М'ясо кролика зрізаємо з кісточок і ріжемо дрібними шматочками. Кісточки ставимо варитися на бульйон в окремій каструльці з рубаним корінцем імбиру (до готовності від початку закипання 50 хвилин).
Очищену цибулю нарізаємо соломкою, цукіні і солодкий перець. У глибокому сотейнику або товстостінній сковороді на кунжутній олії обсмажуємо на сильному вогні м'ясо, постійно помішуючи. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 15 з додаванням міріна, соєвого соусу, сік лайма. Вимикаємо вогонь і приправляємо суміш часником і пекучим червоним перцем (можна додати трохи каррі). В порційний посуд закладаємо потрібну кількість звареного рису і смаженого м'яса з овочами, доливаємо бульйону. Присипаємо рубаною зеленню.
Інгредієнти:
м'ясо кролика без кісточок – 400 г;
масло топлене натуральне – 5 ст. ложок;
гречана крупа – 5 ст. ложок;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
гриби свіжі (білі, печериці або ін.) – 200 г;
часник;
зелень,
мелений чорний перець.
Приготування
Готуємо в сотейнику. Злегка обсмажуємо в топленому маслі дрібно нарізану цибулю, потім додаємо м'ясо, нарізане короткими тонкими брусочками і гриби (ріжемо їх більшими, ніж цибуля). Обсмажуємо все разом і додаємо перебрану промиту гречку. Перемішуємо ретельно і ще хвилин 5-8 тушкуємо все на самому малому вогні. Доливаємо потрібну кількість води і варимо до готовності гречки (хвилин 20). Готовий суп розливаємо в красиві керамічні мисочки в народному стилі, приправляємо часником і чорним перцем, присипаємо зеленню. Такий суп добре подати з чорним хлібом.
Розповімо, як зварити смачний суп з кролика. Найчастіше кроликів продають свіжими або охолодженими у вигляді цілих тушок, рідше – у вигляді заморожених шматків. Звичайно ж, краще вибирати кролятину свіжу (хоча і заморожена дає цілком непогані результати).
Суп з кролика з картоплею і вермішеллю
Інгредієнти:
Приготування
Шматочки кролика ретельно промиваємо, заливаємо їх холодною водою в каструлі разом зі спеціями і очищеної цибулиною, у яку встромили гвоздику. Варимо протягом близько 1 години після закипання на самому малому вогні, прикривши кришкою, не забуваємо періодично знімати жир і шум. Трохи охолоджуємо бульйон і витягаємо з нього шматочки кролика, зрізаємо м'ясо з кісточок. Цибулину і лавровий лист викидаємо. Закладаємо в каструлю дрібно нарізаний картопля і ламану вермішель. Проварюємо до готовності. Повертаємо м'ясо в суп. Якщо хочете, можна додати томатної пасти (2 ст. ложки). Готовий суп з кролика розливаємо в порційний посуд і присипаємо рубаною зеленню.
Суп з кролика з рисом – рецепт в паназиатском стилі
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо кролика зрізаємо з кісточок і ріжемо дрібними шматочками. Кісточки ставимо варитися на бульйон в окремій каструльці з рубаним корінцем імбиру (до готовності від початку закипання 50 хвилин).
Очищену цибулю нарізаємо соломкою, цукіні і солодкий перець. У глибокому сотейнику або товстостінній сковороді на кунжутній олії обсмажуємо на сильному вогні м'ясо, постійно помішуючи. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 15 з додаванням міріна, соєвого соусу, сік лайма. Вимикаємо вогонь і приправляємо суміш часником і пекучим червоним перцем (можна додати трохи каррі). В порційний посуд закладаємо потрібну кількість звареного рису і смаженого м'яса з овочами, доливаємо бульйону. Присипаємо рубаною зеленню.
Суп з кролика з гречкою і грибами – рецепт в російському стилі
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо в сотейнику. Злегка обсмажуємо в топленому маслі дрібно нарізану цибулю, потім додаємо м'ясо, нарізане короткими тонкими брусочками і гриби (ріжемо їх більшими, ніж цибуля). Обсмажуємо все разом і додаємо перебрану промиту гречку. Перемішуємо ретельно і ще хвилин 5-8 тушкуємо все на самому малому вогні. Доливаємо потрібну кількість води і варимо до готовності гречки (хвилин 20). Готовий суп розливаємо в красиві керамічні мисочки в народному стилі, приправляємо часником і чорним перцем, присипаємо зеленню. Такий суп добре подати з чорним хлібом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смачно приготувати кролика?
Страви з кролятини відносяться до дієтичних і делікатесним одночасно. Нежирне, ніжне м'ясо при правильному приготуванні просто тане у роті. Ми
Суп з кролика
Всім відомо, що кролятина - дуже корисне, дієтичне м'ясо, так що супом з кролика ви зможете нагодувати і маленької дитини, і голодного чоловіка.
Кролик в пиві
Любите готувати м'ясо кролика? Шукайте спосіб зробити смачне і низькокалорійне блюдо? Вважайте ви на правильному шляху. Кролик в пиві - і смачно, і
Кролик, тушкований у вершках
Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
Рагу з кролика
М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.
Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми