» » Суп з кролика – рецепти

Суп з кролика – рецепти

Суп з кролика – рецепти
Кролятина – чудовий дієтичний делікатесний продукт, з якого можна приготувати різні смаколики. Найчастіше кролика смажать в сотейнику, смажать над відкритим вогнем або запікають в духовій шафі. З кролика можна готувати і чудові дієтичні супи, в тому числі, і супи для дітей.
Розповімо, як зварити смачний суп з кролика. Найчастіше кроликів продають свіжими або охолодженими у вигляді цілих тушок, рідше – у вигляді заморожених шматків. Звичайно ж, краще вибирати кролятину свіжу (хоча і заморожена дає цілком непогані результати).

Суп з кролика з картоплею і вермішеллю


Інгредієнти:

  • м'ясо кролика на кістках – близько 400 м;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • лавровий лист;

  • перець горошком;

  • запашний перець;

  • гвоздика;

  • картопля – 3 шт.;

  • вермішель якісна (напис на упаковці «група А») – на 3 порції;

  • зелень.


  • Приготування
    Шматочки кролика ретельно промиваємо, заливаємо їх холодною водою в каструлі разом зі спеціями і очищеної цибулиною, у яку встромили гвоздику. Варимо протягом близько 1 години після закипання на самому малому вогні, прикривши кришкою, не забуваємо періодично знімати жир і шум. Трохи охолоджуємо бульйон і витягаємо з нього шматочки кролика, зрізаємо м'ясо з кісточок. Цибулину і лавровий лист викидаємо. Закладаємо в каструлю дрібно нарізаний картопля і ламану вермішель. Проварюємо до готовності. Повертаємо м'ясо в суп. Якщо хочете, можна додати томатної пасти (2 ст. ложки). Готовий суп з кролика розливаємо в порційний посуд і присипаємо рубаною зеленню.

    Суп з кролика з рисом – рецепт в паназиатском стилі


    Інгредієнти:

  • м'ясо кролика – 2 задніх ніжки;

  • корінець імбиру – 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.;

  • солодкий перець – 1 шт.;

  • цукіні – 200 г;

  • кунжутна олія;

  • соєвий соус;

  • мірін;

  • лайм;

  • часник;

  • пекучий червоний перець;

  • зелень (лемонграс, кінза та ін);

  • рис зварений розсипчастий – на 3 порції (наприклад, по 2 ст. ложки).


  • Приготування
    М'ясо кролика зрізаємо з кісточок і ріжемо дрібними шматочками. Кісточки ставимо варитися на бульйон в окремій каструльці з рубаним корінцем імбиру (до готовності від початку закипання 50 хвилин).
    Очищену цибулю нарізаємо соломкою, цукіні і солодкий перець. У глибокому сотейнику або товстостінній сковороді на кунжутній олії обсмажуємо на сильному вогні м'ясо, постійно помішуючи. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 15 з додаванням міріна, соєвого соусу, сік лайма. Вимикаємо вогонь і приправляємо суміш часником і пекучим червоним перцем (можна додати трохи каррі). В порційний посуд закладаємо потрібну кількість звареного рису і смаженого м'яса з овочами, доливаємо бульйону. Присипаємо рубаною зеленню.

    Суп з кролика з гречкою і грибами – рецепт в російському стилі


    Інгредієнти:

  • м'ясо кролика без кісточок – 400 г;

  • масло топлене натуральне – 5 ст. ложок;

  • гречана крупа – 5 ст. ложок;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • гриби свіжі (білі, печериці або ін.) – 200 г;

  • часник;

  • зелень,

  • мелений чорний перець.
  • Суп з кролика – рецепти


    Приготування
    Готуємо в сотейнику. Злегка обсмажуємо в топленому маслі дрібно нарізану цибулю, потім додаємо м'ясо, нарізане короткими тонкими брусочками і гриби (ріжемо їх більшими, ніж цибуля). Обсмажуємо все разом і додаємо перебрану промиту гречку. Перемішуємо ретельно і ще хвилин 5-8 тушкуємо все на самому малому вогні. Доливаємо потрібну кількість води і варимо до готовності гречки (хвилин 20). Готовий суп розливаємо в красиві керамічні мисочки в народному стилі, приправляємо часником і чорним перцем, присипаємо зеленню. Такий суп добре подати з чорним хлібом.
    Додав: admin | 21-06-2015, 15:31
    Переглядів: 1036