Кролятина – чудовий дієтичний делікатесний продукт, з якого можна приготувати різні смаколики. Найчастіше кролика смажать в сотейнику, смажать над відкритим вогнем або запікають в духовій шафі. З кролика можна готувати і чудові дієтичні супи, в тому числі, і супи для дітей.
Розповімо, як зварити смачний суп з кролика. Найчастіше кроликів продають свіжими або охолодженими у вигляді цілих тушок, рідше – у вигляді заморожених шматків. Звичайно ж, краще вибирати кролятину свіжу (хоча і заморожена дає цілком непогані результати).
Суп з кролика з картоплею і вермішеллю
Інгредієнти: м'ясо кролика на кістках – близько 400 м; цибуля ріпчаста – 1 шт.; лавровий лист; перець горошком; запашний перець; гвоздика; картопля – 3 шт.; вермішель якісна (напис на упаковці «група А») – на 3 порції; зелень. Приготування Шматочки кролика ретельно промиваємо, заливаємо їх холодною водою в каструлі разом зі спеціями і очищеної цибулиною, у яку встромили гвоздику. Варимо протягом близько 1 години після закипання на самому малому вогні, прикривши кришкою, не забуваємо періодично знімати жир і шум. Трохи охолоджуємо бульйон і витягаємо з нього шматочки кролика, зрізаємо м'ясо з кісточок. Цибулину і лавровий лист викидаємо. Закладаємо в каструлю дрібно нарізаний картопля і ламану вермішель. Проварюємо до готовності. Повертаємо м'ясо в суп. Якщо хочете, можна додати томатної пасти (2 ст. ложки). Готовий суп з кролика розливаємо в порційний посуд і присипаємо рубаною зеленню.
Суп з кролика з рисом – рецепт в паназиатском стилі
Інгредієнти: м'ясо кролика – 2 задніх ніжки; корінець імбиру – 1 шт.; цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.; солодкий перець – 1 шт.; цукіні – 200 г; кунжутна олія; соєвий соус; мірін; лайм; часник; пекучий червоний перець; зелень (лемонграс, кінза та ін); рис зварений розсипчастий – на 3 порції (наприклад, по 2 ст. ложки). Приготування М'ясо кролика зрізаємо з кісточок і ріжемо дрібними шматочками. Кісточки ставимо варитися на бульйон в окремій каструльці з рубаним корінцем імбиру (до готовності від початку закипання 50 хвилин).
Очищену цибулю нарізаємо соломкою, цукіні і солодкий перець. У глибокому сотейнику або товстостінній сковороді на кунжутній олії обсмажуємо на сильному вогні м'ясо, постійно помішуючи. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 15 з додаванням міріна, соєвого соусу, сік лайма. Вимикаємо вогонь і приправляємо суміш часником і пекучим червоним перцем (можна додати трохи каррі). В порційний посуд закладаємо потрібну кількість звареного рису і смаженого м'яса з овочами, доливаємо бульйону. Присипаємо рубаною зеленню.
Суп з кролика з гречкою і грибами – рецепт в російському стилі
Інгредієнти: м'ясо кролика без кісточок – 400 г; масло топлене натуральне – 5 ст. ложок; гречана крупа – 5 ст. ложок; цибуля ріпчаста – 1 шт.; гриби свіжі (білі, печериці або ін.) – 200 г; часник; зелень, мелений чорний перець. Приготування Готуємо в сотейнику. Злегка обсмажуємо в топленому маслі дрібно нарізану цибулю, потім додаємо м'ясо, нарізане короткими тонкими брусочками і гриби (ріжемо їх більшими, ніж цибуля). Обсмажуємо все разом і додаємо перебрану промиту гречку. Перемішуємо ретельно і ще хвилин 5-8 тушкуємо все на самому малому вогні. Доливаємо потрібну кількість води і варимо до готовності гречки (хвилин 20). Готовий суп розливаємо в красиві керамічні мисочки в народному стилі, приправляємо часником і чорним перцем, присипаємо зеленню. Такий суп добре подати з чорним хлібом.