Як смачно приготувати кролика?
Кролик – поширена домашня тварина, разводимое заради одержання шкурок і м'яса. Кролятина – один з кращих видів дієтичних делікатесних нежирних м'ясних продуктів.
Розповімо, як можна смачно приготувати кролика .
Зазвичай кроликів продають на ринку свіжими у вигляді цілих тушок, в супермаркетах – у вигляді заморожених частин тушки в упаковці. М'ясо, що продається на ринку, повинно бути перевірено ветеринарною службою, про що повідомляє клеймо на тушці. У будь-якому випадку, м'ясо повинно мати здоровий чистий світло-рожевий колір. Кращий вік для забою тварини 3-4 місяці.
Кроляча печінка – дуже корисний субпродукт, іноді вона продається окремо, на вагу. Наприклад, ви купили кілька кроликів по якомусь нагоди і берете печінку від них або забиваєте кроликів з свого господарства.
Як приготувати печінку кролика смачно?
Інгредієнти:
печінка кроляча – 2 шт.;
картопля – 2 шт. середнього розміру;
морква – 1 шт.;
маленька цибулина – 1 шт.;
зелень.
Приготування
Промиту кролячу печінку ріжемо на шматочки, нарізаємо скибочками очищену моркву і картоплю, очищаємо цибулю. Все це закладаємо в каструлю і заливаємо водою з розрахунку приблизно на 25 стандартних порції (тобто, близько 500 мл). Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, знімаємо шум і варимо до готовності картоплі. Цибулину викидаємо, додаємо рубану зелень, якщо треба, трохи додаємо сіль і приправляємо спеціями. Можна їсти суп або трохи остудити і пюрировать його в блендері.
Інгредієнти:
печінка кролика – 300-400 г;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
вершки – 60-80 мл;
часник – 2 зубчики;
олія рослинна;
чорний мелений перець та інші спеції;
зелень.
Приготування
Очищений лук наріжемо півкільцями, печінка розділимо на природні частини, більш великі можна розрізати надвоє. Злегка обсмажуємо в сковороді на олії цибулю, потім додаємо печінку, перемішуємо і зменшуємо вогонь. Тушкуємо протягом 8 хвилин, вливаємо вершки і додаємо спеції, після чого тушкуємо ще хвилин 8. Вимикаємо вогонь, додаємо зелень і часник. Подати тушковану кролячу печінку можна з будь-яким гарніром.
Розрахунок на 1 порцію.
Інгредієнти:
філе кролика – 200 г;
перець болгарський – 1 шт.;
брокколі – 150 г;
цибуля дрібний червоний – 1 шт.;
сало свиняче;
вино рожеве десертне (Мартіні або «Букет Молдавії»);
спеції (мелені, в тому числі, пекучий червоний перець;
часник – 1 зубчик;
зелень.
Приготування
Нарізаємо свиняче сало як на шкварки і викладаємо на дно горщика. Наступним шаром йдуть кружальця цибулі, а зверху – невеликі шматочки м'яса (як на плов), дрібні качанчики брокколі і солодкого перцю. Горщики, накриті кришками, ставимо в розігріту духовку приблизно на півгодини. Після закінчення цього часу змішуємо вино зі спеціями і заливаємо в кожен горщик вказану порцію і знову ставимо горщики в духовку ще на півгодинки. Готового кролика подаємо в горщиках, присипаємо подрібненою зеленню і часником і перемішуємо. До цієї страви добре замість хліба подати прості грубі сільські коржі з цільнозерновий борошна.
Якщо трохи видозмінити рецепт і додати в горщики з готовим тушкованим кроликом ще по 2 столових ложки сметани, перемішати і на 5-8 хвилин під кришкою повернути в остигаючу духовку, теж вийде дуже смачно. Тушкувати кролика в сметані, піддаючи останню тривалій термічній обробці, не варто, сметана створожится і втратить корисні властивості, тому у всіх подібних випадках додаємо її за три хвилини до готовності, або коли тільки вимкнули вогонь.
Розповімо, як можна смачно приготувати кролика .
Вибираємо кролика
Зазвичай кроликів продають на ринку свіжими у вигляді цілих тушок, в супермаркетах – у вигляді заморожених частин тушки в упаковці. М'ясо, що продається на ринку, повинно бути перевірено ветеринарною службою, про що повідомляє клеймо на тушці. У будь-якому випадку, м'ясо повинно мати здоровий чистий світло-рожевий колір. Кращий вік для забою тварини 3-4 місяці.
Рецепти приготування найсмачніших страв з кролика
Кроляча печінка – дуже корисний субпродукт, іноді вона продається окремо, на вагу. Наприклад, ви купили кілька кроликів по якомусь нагоди і берете печінку від них або забиваєте кроликів з свого господарства.
Як приготувати печінку кролика смачно?
Дієтичний суп з кролячої печінкою, картоплею та морквою – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Промиту кролячу печінку ріжемо на шматочки, нарізаємо скибочками очищену моркву і картоплю, очищаємо цибулю. Все це закладаємо в каструлю і заливаємо водою з розрахунку приблизно на 25 стандартних порції (тобто, близько 500 мл). Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, знімаємо шум і варимо до готовності картоплі. Цибулину викидаємо, додаємо рубану зелень, якщо треба, трохи додаємо сіль і приправляємо спеціями. Можна їсти суп або трохи остудити і пюрировать його в блендері.
Смачна печінку кролика у вершковому соусі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищений лук наріжемо півкільцями, печінка розділимо на природні частини, більш великі можна розрізати надвоє. Злегка обсмажуємо в сковороді на олії цибулю, потім додаємо печінку, перемішуємо і зменшуємо вогонь. Тушкуємо протягом 8 хвилин, вливаємо вершки і додаємо спеції, після чого тушкуємо ще хвилин 8. Вимикаємо вогонь, додаємо зелень і часник. Подати тушковану кролячу печінку можна з будь-яким гарніром.
Смачний кролик, тушкована в горщику в духовці, – рецепт в балканському стилі
Розрахунок на 1 порцію.
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо свиняче сало як на шкварки і викладаємо на дно горщика. Наступним шаром йдуть кружальця цибулі, а зверху – невеликі шматочки м'яса (як на плов), дрібні качанчики брокколі і солодкого перцю. Горщики, накриті кришками, ставимо в розігріту духовку приблизно на півгодини. Після закінчення цього часу змішуємо вино зі спеціями і заливаємо в кожен горщик вказану порцію і знову ставимо горщики в духовку ще на півгодинки. Готового кролика подаємо в горщиках, присипаємо подрібненою зеленню і часником і перемішуємо. До цієї страви добре замість хліба подати прості грубі сільські коржі з цільнозерновий борошна.
Якщо трохи видозмінити рецепт і додати в горщики з готовим тушкованим кроликом ще по 2 столових ложки сметани, перемішати і на 5-8 хвилин під кришкою повернути в остигаючу духовку, теж вийде дуже смачно. Тушкувати кролика в сметані, піддаючи останню тривалій термічній обробці, не варто, сметана створожится і втратить корисні властивості, тому у всіх подібних випадках додаємо її за три хвилини до готовності, або коли тільки вимкнули вогонь.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з кролика – рецепти
Страви з кролика відносяться до дієтичних і часто готуються для дітей. Кролятина хороша тим, що практично повністю засвоюється нашим організмом. І
Тушкований кролик з картоплею
Кролик - смачне дієтичне м'ясо, але в приготуванні воно вимагає особливого підходу. І сьогодні ми розповімо, як тушкувати кролика з картоплею, щоб
Кролик з грибами
М'ясо кролика дуже корисно. В кролятині мало холестерину, але зате вона багата мінералами і вітамінами. Давайте розглянемо з вами цікаві та
Кролик, тушкований у вершках
Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
Рагу з кролика
М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.
Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми