» » Як смачно приготувати кролика?

Як смачно приготувати кролика?

Як смачно приготувати кролика?
Кролик – поширена домашня тварина, разводимое заради одержання шкурок і м'яса. Кролятина – один з кращих видів дієтичних делікатесних нежирних м'ясних продуктів.
Розповімо, як можна смачно приготувати кролика .

Вибираємо кролика


Зазвичай кроликів продають на ринку свіжими у вигляді цілих тушок, в супермаркетах – у вигляді заморожених частин тушки в упаковці. М'ясо, що продається на ринку, повинно бути перевірено ветеринарною службою, про що повідомляє клеймо на тушці. У будь-якому випадку, м'ясо повинно мати здоровий чистий світло-рожевий колір. Кращий вік для забою тварини 3-4 місяці.

Рецепти приготування найсмачніших страв з кролика


Кроляча печінка – дуже корисний субпродукт, іноді вона продається окремо, на вагу. Наприклад, ви купили кілька кроликів по якомусь нагоди і берете печінку від них або забиваєте кроликів з свого господарства.
Як приготувати печінку кролика смачно?

Дієтичний суп з кролячої печінкою, картоплею та морквою – рецепт


Інгредієнти:

  • печінка кроляча – 2 шт.;

  • картопля – 2 шт. середнього розміру;

  • морква – 1 шт.;

  • маленька цибулина – 1 шт.;

  • зелень.


  • Приготування
    Промиту кролячу печінку ріжемо на шматочки, нарізаємо скибочками очищену моркву і картоплю, очищаємо цибулю. Все це закладаємо в каструлю і заливаємо водою з розрахунку приблизно на 25 стандартних порції (тобто, близько 500 мл). Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, знімаємо шум і варимо до готовності картоплі. Цибулину викидаємо, додаємо рубану зелень, якщо треба, трохи додаємо сіль і приправляємо спеціями. Можна їсти суп або трохи остудити і пюрировать його в блендері.

    Смачна печінку кролика у вершковому соусі – рецепт


    Інгредієнти:

  • печінка кролика – 300-400 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • вершки – 60-80 мл;

  • часник – 2 зубчики;

  • олія рослинна;

  • чорний мелений перець та інші спеції;

  • зелень.


  • Приготування
    Очищений лук наріжемо півкільцями, печінка розділимо на природні частини, більш великі можна розрізати надвоє. Злегка обсмажуємо в сковороді на олії цибулю, потім додаємо печінку, перемішуємо і зменшуємо вогонь. Тушкуємо протягом 8 хвилин, вливаємо вершки і додаємо спеції, після чого тушкуємо ще хвилин 8. Вимикаємо вогонь, додаємо зелень і часник. Подати тушковану кролячу печінку можна з будь-яким гарніром.

    Смачний кролик, тушкована в горщику в духовці, – рецепт в балканському стилі


    Розрахунок на 1 порцію.
    Інгредієнти:

  • філе кролика – 200 г;

  • перець болгарський – 1 шт.;

  • брокколі – 150 г;

  • цибуля дрібний червоний – 1 шт.;

  • сало свиняче;

  • вино рожеве десертне (Мартіні або «Букет Молдавії»);

  • спеції (мелені, в тому числі, пекучий червоний перець;

  • часник – 1 зубчик;

  • зелень.


  • Приготування
    Нарізаємо свиняче сало як на шкварки і викладаємо на дно горщика. Наступним шаром йдуть кружальця цибулі, а зверху – невеликі шматочки м'яса (як на плов), дрібні качанчики брокколі і солодкого перцю. Горщики, накриті кришками, ставимо в розігріту духовку приблизно на півгодини. Після закінчення цього часу змішуємо вино зі спеціями і заливаємо в
    Як смачно приготувати кролика?
    кожен горщик вказану порцію і знову ставимо горщики в духовку ще на півгодинки. Готового кролика подаємо в горщиках, присипаємо подрібненою зеленню і часником і перемішуємо. До цієї страви добре замість хліба подати прості грубі сільські коржі з цільнозерновий борошна.
    Якщо трохи видозмінити рецепт і додати в горщики з готовим тушкованим кроликом ще по 2 столових ложки сметани, перемішати і на 5-8 хвилин під кришкою повернути в остигаючу духовку, теж вийде дуже смачно. Тушкувати кролика в сметані, піддаючи останню тривалій термічній обробці, не варто, сметана створожится і втратить корисні властивості, тому у всіх подібних випадках додаємо її за три хвилини до готовності, або коли тільки вимкнули вогонь.
    Додав: admin | 20-06-2015, 22:50
    Переглядів: 2268