Медальйони з сьомги
Сьомга – продукт не дешевий, а тому малодосвідченим кулінарам братися за його приготування небезпечно. Докладний рецепт приготування оригінальних медальнов з сьомги, яким ми поділимося далі, допоможе вам вберегтися від промахів під час кулінарних експериментів.
Інгредієнти:
стейк з сьомги;
соєвий соус - 240 мл;
коричневий цукор - 70 г;
мірін - 240 мл;
саке - 120 мл
Приготування
Оскільки ми будемо втілювати в життя азіатський рецепт, то перед тим, як готувати медальйони з сьомги, візьмемося за соус теріякі схема приготування елементарна. Змішуємо соєвий соус, цукор, мірін і саке в сотейнику, ставимо рідина на середній вогонь і чекаємо закипання, безперервно помішуючи базу для майбутнього соусу. Після закипання рідини зменшуємо вогонь і варимо теріякі на повільному вогні 20 хвилин або до тих пір, поки соус не буде покривати поверхню ложки рівним шаром.
Тепер беремося за самі медальноны, їх ми будемо готувати не з філе сьомги, а з стейка. Беремо рибу і обробляємо черевну порожнину гострим ножем, зчищаючи плівки і прибираючи кістки. Кінчиком ножа вирізаємо сегмент хребта між двома половинами м'якоті і витягуємо його укупі з реберними кістками. З одного боку стейка зрізаємо шкіру філе на 2/3 (не відрізаємо її повністю, а залишаємо на шматку), м'якоть, з якою зрізали шкіру, звертаємо в рулет і поміщаємо всередині очеревини, накриваємо другою частиною черевної стінки, а останню фіксуємо раніше зрізаний шматком шкіри. Перев'язуємо медальйон мотузкою по всьому діаметру.
Розпалюємо гриль або ставимо сковороду гриль з невеликою кількістю масла на плиту. Кладемо медальйон на сковороду і обсмажуємо з обох сторін до повної готовності, кожні пару хвилин змащуючи м'якоть соусом. Приготування медальйонів з сьомги можна вважати завершеним, коли температура всередині риби досягає 50 градусів.
Як приготувати медальйони з сьомги - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Оскільки ми будемо втілювати в життя азіатський рецепт, то перед тим, як готувати медальйони з сьомги, візьмемося за соус теріякі схема приготування елементарна. Змішуємо соєвий соус, цукор, мірін і саке в сотейнику, ставимо рідина на середній вогонь і чекаємо закипання, безперервно помішуючи базу для майбутнього соусу. Після закипання рідини зменшуємо вогонь і варимо теріякі на повільному вогні 20 хвилин або до тих пір, поки соус не буде покривати поверхню ложки рівним шаром.
Тепер беремося за самі медальноны, їх ми будемо готувати не з філе сьомги, а з стейка. Беремо рибу і обробляємо черевну порожнину гострим ножем, зчищаючи плівки і прибираючи кістки. Кінчиком ножа вирізаємо сегмент хребта між двома половинами м'якоті і витягуємо його укупі з реберними кістками. З одного боку стейка зрізаємо шкіру філе на 2/3 (не відрізаємо її повністю, а залишаємо на шматку), м'якоть, з якою зрізали шкіру, звертаємо в рулет і поміщаємо всередині очеревини, накриваємо другою частиною черевної стінки, а останню фіксуємо раніше зрізаний шматком шкіри. Перев'язуємо медальйон мотузкою по всьому діаметру.
Розпалюємо гриль або ставимо сковороду гриль з невеликою кількістю масла на плиту. Кладемо медальйон на сковороду і обсмажуємо з обох сторін до повної готовності, кожні пару хвилин змащуючи м'якоть соусом. Приготування медальйонів з сьомги можна вважати завершеним, коли температура всередині риби досягає 50 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сьомга в мультиварці
Сьомга – це прекрасна риба, яка може прикрасити звичайну вечерю або навіть святковий стіл. Приготуйте стейки в мультиварці і ви отримаєте дуже ніжне,
Юшка з голови сьомги
Якщо у вас після оброблення сьомги залишилася голова - не поспішайте її викидати. З неї можна приготувати чудову юшку для сімейного вечері. Такий суп
Котлети з сьомги
Якщо ви любите рибні котлети, то вам точно сподобається ця стаття. У ній ми розповімо, як приготувати смачні і соковиті котлети з сьомги, які
Як приготувати стейк з сьомги?
Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї
Сьомга з грибами
Серед різних видів риби, вживаної нами їжі, неодмінно, виділяється сьомга. За її дивовижні смакові і корисні якості цю морську мешканку не даремно
Сьомга, запечена під сиром
Сьомга - надзвичайно смачна риба, з якої можна готувати найрізноманітніші страви. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами, як її запекти під