Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сазан, фарширований, запечений в духовці

Сазан, фарширований, запечений в духовці

21-06-2015, 13:12
340
Сазан, фарширований, запечений в духовці
М'ясистий і смачний сазан (короп) – не рідкість в наших краях. Ця пересічна рибка водиться в прісних водоймах і за рахунок делікатного смаку своєї м'якоті чудово поєднується з різними доповненнями, які кулінари додають в порожнину риби, після її очищення від нутрощів. З чим конкретно можна запекти фаршированого сазана в духовці ми розповімо в рецептах далі.

Сазан, фарширований гречкою, запечений в духовці


Інгредієнти:

  • сазан - 12 кг;

  • варена гречка - 1 ст.;

  • жменя волоських горіхів;

  • цибуля ріпчаста - 70 г;

  • зелень петрушки - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Перед тим, як фарширувати сазана, випатрайте її, ретельно промийте черевну порожнину і приправте рибу морською сіллю. Як смакового та ароматичного доповнення страви ви також можете використовувати універсальну суміш спецій для рибних страв, яка продається вже готової в будь-якому маркеті.
    Спасеруйте цибулю на краплі олії до рум'янцю. Цибулеву засмажку з'єднайте з подрібненими горіхами і додайте до вареної гречки разом із зеленню петрушки. Наповніть гречаної начинкою черевну порожнину карпа і зафіксуйте розріз шпажкою.
    Запікати рибу слід близько півгодини при 200 градусах.

    Сазан, фарширований капустою, запечений в духовці зі сметаною


    Інгредієнти:

  • сазан (тушки по 1 кг) - 4 шт.;

  • сметана - 120 г;

  • білокачанна капуста - 230 г;

  • томатна паста - 15 г;

  • зелень петрушки;

  • ріпчаста цибуля - 70 р.


  • Приготування
    Спершу займіться підготовкою капустяної начинки, для приготування якої нашатковані капустяне листя і цибулю слід тушкувати в суміші томатної пасти з водою до м'якості. Капустяну начинку охолоджують, з'єднують з листочками петрушки і наповнюють сумішшю черевну порожнину в тушці карпа. Рибу викладають на деко і покривають сметаною, після чого запікають 45 хвилин при 160 градусах.

    Як приготувати фаршированого сазана в духовці цілком?


    Інгредієнти:

  • тушка сазана - 3 кг;

  • фіолетовий цибулю - 450 г;

  • томати - 230 г;

  • морква - 90 г;

  • печериці - 180 г;

  • жменя волоських горіхів;
  • Сазан, фарширований, запечений в духовці

  • сухе біле вино - 100 мл;

  • соєвий соус - 15 мл


  • Приготування
    Попередньо розігріваємо духовку до позначки в 190 градусів. Рибну тушку потрошимо, чистимо і споліскують. На невеликій кількості розігрітого масла пасеруємо кільця фіолетового цибулі з морквою і грибами. Коли з печериць випарується вся волога, кладемо до овочів кружечки помідорів і заливаємо все вином і соєю. Даємо рідини знову повністю випаруватися і заповнюємо овочами черевну порожнину риби. Запікаємо сазана в духовці протягом години.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мойва тушкована з цибулею на сковороді
    Мойва тушкована з цибулею на сковороді
    Хоча мойва і не відноситься до делікатесних сортів риби, якщо приготувати її правильно, вона виходить не менш смачно. До того ж, мойва дуже корисна і
    Фарширований короп - рецепт
    Фарширований короп - рецепт
    Фарширувати коропа можна різними способами. Перший - просто почистити рибу, а потім начинити її рисом з овочами. Другий - повністю вичистити карпа,
    Фарширована скумбрія
    Фарширована скумбрія
    Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
    Карась в духовці
    Карась в духовці
    Карась - смачна і доступна риба. І сьогодні мова піде про запеченої в духовці рибі. Таке просте і легке блюдо неодмінно припаде до душі вашим
    Сазан, запечений в духовці
    Сазан, запечений в духовці
    Сазан - смачна річкова риба. Її можна тушкувати, смажити, варити суп, додавати в салати. У нашій статті ми докладно розповімо, як її оригінально
    Короп у фользі в духовці
    Короп у фользі в духовці
    Короп - прісноводна риба, яка славиться своїм ніжним смаком і безліччю дрібних кісток. Саме через велику кількість кісточок короп не підійде в якості