М'ясистий і смачний сазан (короп) – не рідкість в наших краях. Ця пересічна рибка водиться в прісних водоймах і за рахунок делікатного смаку своєї м'якоті чудово поєднується з різними доповненнями, які кулінари додають в порожнину риби, після її очищення від нутрощів. З чим конкретно можна запекти фаршированого сазана в духовці ми розповімо в рецептах далі.
Сазан, фарширований гречкою, запечений в духовці
Інгредієнти: сазан - 12 кг; варена гречка - 1 ст.; жменя волоських горіхів; цибуля ріпчаста - 70 г; зелень петрушки - 2 ст. ложки. Приготування Перед тим, як фарширувати сазана, випатрайте її, ретельно промийте черевну порожнину і приправте рибу морською сіллю. Як смакового та ароматичного доповнення страви ви також можете використовувати універсальну суміш спецій для рибних страв, яка продається вже готової в будь-якому маркеті.
Спасеруйте цибулю на краплі олії до рум'янцю. Цибулеву засмажку з'єднайте з подрібненими горіхами і додайте до вареної гречки разом із зеленню петрушки. Наповніть гречаної начинкою черевну порожнину карпа і зафіксуйте розріз шпажкою.
Запікати рибу слід близько півгодини при 200 градусах.
Сазан, фарширований капустою, запечений в духовці зі сметаною
Інгредієнти: сазан (тушки по 1 кг) - 4 шт.; сметана - 120 г; білокачанна капуста - 230 г; томатна паста - 15 г; зелень петрушки; ріпчаста цибуля - 70 р. Приготування Спершу займіться підготовкою капустяної начинки, для приготування якої нашатковані капустяне листя і цибулю слід тушкувати в суміші томатної пасти з водою до м'якості. Капустяну начинку охолоджують, з'єднують з листочками петрушки і наповнюють сумішшю черевну порожнину в тушці карпа. Рибу викладають на деко і покривають сметаною, після чого запікають 45 хвилин при 160 градусах.
Як приготувати фаршированого сазана в духовці цілком?
Інгредієнти: тушка сазана - 3 кг; фіолетовий цибулю - 450 г; томати - 230 г; морква - 90 г; печериці - 180 г; жменя волоських горіхів; сухе біле вино - 100 мл; соєвий соус - 15 мл Приготування Попередньо розігріваємо духовку до позначки в 190 градусів. Рибну тушку потрошимо, чистимо і споліскують. На невеликій кількості розігрітого масла пасеруємо кільця фіолетового цибулі з морквою і грибами. Коли з печериць випарується вся волога, кладемо до овочів кружечки помідорів і заливаємо все вином і соєю. Даємо рідини знову повністю випаруватися і заповнюємо овочами черевну порожнину риби. Запікаємо сазана в духовці протягом години.