Гречка з м'ясом у горщику
Якщо ви захочете здивувати своїх рідних чимось оригінальним і по-справжньому смачним, то цей рецепт буде хорошим варіантом. Ми розповімо вам про апетитні і досить ситні страви з гречаною крупою, приготовані в горщиках.
Інгредієнти:
м'якоть свинини – 900 г;
цибулина – 1 шт.;
гречана крупа – 300 г;
помідор – 2 шт.;
вода – 400 мл;
гірчиця – 30 г;
свіжа зелень – за смаком;
спеції;
олія – за смаком.
Приготування
Щоб приготувати гречку з м'ясом у горщику, свинину обробляємо, подрібнюємо кубиками і обсмажуємо до золотавої скоринки на олії, додаючи гірчицю. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями і пасеруємо на окремій сковороді до готовності. Очищену моркву рубаємо соломкою, додаємо до цибулі і обсмажуємо рівно хвилину, помішуючи. Помідори промиваємо, витираємо насухо рушником і нарізаємо невеликими скибочками. Після цього викладаємо їх до овочів і тушкуємо все разом кілька хвилин.
Гречку перебираємо від сміття, ретельно промиваємо і половину від усієї кількості викладаємо на дно горщика. Потім додаємо половину обсмаженого м'яса і зверху накриваємо овочевим шаром. Далі повторюємо кожен шар знову, солимо, перчимо за смаком і заливаємо крутим окропом так, щоб рідина практично діставала до плічок горщика. Присипаємо подрібненою зеленню, накриваємо кришкою і відправляємо на 45 хвилин у розігріту духовку. Готову страву розкладаємо по тарілках і запрошуємо всіх до столу.
Інгредієнти:
вода – 1 л;
яловича печінка – 500 г;
цибулина – 5 шт.;
масло вершкове – 40 г;
спеції;
морква – 1 шт.
Приготування
Для приготування печінки з гречкою в горщику готуємо спочатку всі інгредієнти. Печінку промиваємо, нарізаємо шматочками і викладаємо в миску. Моркву чистимо, натираємо на тертці, а цибулю подрібнюємо кубиками і додаємо овочі до печінці. Підсолюємо, перчимо за смаком і добре все перемішуємо. Тепер отриману масу розкладаємо по глиняним горщикам, заповнивши їх приблизно наполовину. Після цього вливаємо по півсклянки окропу і накриваємо зверху кришками.
Духовку заздалегідь запалюємо і прогріваємо до температури 220°С. Ставимо наші горщики на 30 хвилин, а цим часом ретельно промиваємо гречану крупу. Через півгодини акуратно дістаємо горщики, рівномірно розподіляємо гречку, зверху кладемо по невеликому шматочку вершкового масла, вливаємо воду і кидаємо ще трохи солі. Вміст горщиків гарненько перемішуємо, накриваємо кришками і знову відправляємо в духовку на 25 хвилин. Готову страву залишаємо на 15 хвилин у вимкненій духовці, а потім подаємо, прикрасивши свіжою зеленню.
Ось і все, гречка з яловичої печінкою в горщиках готова!
Інгредієнти:
гречана крупа – 2 ст.;
цибулина – 1 шт.;
курка – 500 г;
спеції і приправи;
лавровий лист – 1 шт.;
вода фільтрована – 6 ст.
Приготування
Отже, курку обробляємо, нарізаємо невеликими шматочками, промиваємо і розкладаємо по підготовленим заздалегідь глиняним горщикам. Потім в кожний насипаємо трохи приправи і ретельно перемішуємо вміст. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями і розподіляємо по горщикам. Після цього висипаємо попередньо промиту гречку і наливаємо приблизно по 2 склянки води. Далі солимо за смаком, додаємо перчик і лавровий листок. Накриваємо наші горщики кришечками і відправляємо на півгодини в духовку, встановивши найменший рівень вогню. Після закінчення часу додаємо в блюдо по шматочку вершкового масла і ставимо горщики в вимкнену духовку ще хвилин на 10.
Свинина з гречкою в горщику
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати гречку з м'ясом у горщику, свинину обробляємо, подрібнюємо кубиками і обсмажуємо до золотавої скоринки на олії, додаючи гірчицю. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями і пасеруємо на окремій сковороді до готовності. Очищену моркву рубаємо соломкою, додаємо до цибулі і обсмажуємо рівно хвилину, помішуючи. Помідори промиваємо, витираємо насухо рушником і нарізаємо невеликими скибочками. Після цього викладаємо їх до овочів і тушкуємо все разом кілька хвилин.
Гречку перебираємо від сміття, ретельно промиваємо і половину від усієї кількості викладаємо на дно горщика. Потім додаємо половину обсмаженого м'яса і зверху накриваємо овочевим шаром. Далі повторюємо кожен шар знову, солимо, перчимо за смаком і заливаємо крутим окропом так, щоб рідина практично діставала до плічок горщика. Присипаємо подрібненою зеленню, накриваємо кришкою і відправляємо на 45 хвилин у розігріту духовку. Готову страву розкладаємо по тарілках і запрошуємо всіх до столу.
Гречка з печінкою в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування печінки з гречкою в горщику готуємо спочатку всі інгредієнти. Печінку промиваємо, нарізаємо шматочками і викладаємо в миску. Моркву чистимо, натираємо на тертці, а цибулю подрібнюємо кубиками і додаємо овочі до печінці. Підсолюємо, перчимо за смаком і добре все перемішуємо. Тепер отриману масу розкладаємо по глиняним горщикам, заповнивши їх приблизно наполовину. Після цього вливаємо по півсклянки окропу і накриваємо зверху кришками.
Духовку заздалегідь запалюємо і прогріваємо до температури 220°С. Ставимо наші горщики на 30 хвилин, а цим часом ретельно промиваємо гречану крупу. Через півгодини акуратно дістаємо горщики, рівномірно розподіляємо гречку, зверху кладемо по невеликому шматочку вершкового масла, вливаємо воду і кидаємо ще трохи солі. Вміст горщиків гарненько перемішуємо, накриваємо кришками і знову відправляємо в духовку на 25 хвилин. Готову страву залишаємо на 15 хвилин у вимкненій духовці, а потім подаємо, прикрасивши свіжою зеленню.
Ось і все, гречка з яловичої печінкою в горщиках готова!
Гречка з куркою в горщику
Інгредієнти:
Приготування
Отже, курку обробляємо, нарізаємо невеликими шматочками, промиваємо і розкладаємо по підготовленим заздалегідь глиняним горщикам. Потім в кожний насипаємо трохи приправи і ретельно перемішуємо вміст. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями і розподіляємо по горщикам. Після цього висипаємо попередньо промиту гречку і наливаємо приблизно по 2 склянки води. Далі солимо за смаком, додаємо перчик і лавровий листок. Накриваємо наші горщики кришечками і відправляємо на півгодини в духовку, встановивши найменший рівень вогню. Після закінчення часу додаємо в блюдо по шматочку вершкового масла і ставимо горщики в вимкнену духовку ще хвилин на 10.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смачно приготувати гречку?
Гречана крупа хороша для приготування багатьох страв, але найчастіше її використовують як гарнір. Ми ж розповімо вам, як можна смачно приготувати
Риба, тушкована в горщику
Риба, тушкована в горщиках - неймовірно смачне і корисне страву, яка неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. А приготувати його досить
Гречка зі свининою
Гречка - одна з найбільш корисних круп, в ній міститься багато безліч речовин необхідних нашому організму. І сьогодні ми розповімо, як її смачно
Як приготувати гречку з грибами?
Гречка з грибами - відмінне поєднання продуктів, з яких можна приготувати безліч різноманітних страв. Вони припадуть до смаку і дорослим, і дітям і
Гречка в горщиках
Страви в горщиках завжди виходять ароматними та смачними. І сьогодні мова піде про те, як у них смачно приготувати гречку. Вийде надзвичайно смачне і
Гречка з печінкою
Гречка з печінкою - смачний і швидкий варіант створення вечері для всієї родини. І приготувати таке дивовижне блюдо досить просто. У нашій статті ми