Печінка в сметанному соусі
Печінка - продукт смачний, а до того ж неймовірно корисний. Це чудове джерело заліза. Тому, якщо є проблеми з низьким гемоглобіном, з цим продуктом обов'язково потрібно подружитися. Нижче вас чекають цікаві рецепти приготування печінки в сметанному соусі. Вони досить прості, а от страви виходять ніжні і дуже смачні.
Інгредієнти:
печінка яловича – 500 г;
молоко – 130 мл;
масло вершкове – 40 г;
сметана – 150 г;
цибуля ріпчаста – 130 г;
борошно – 1 ч. ложка;
гірчиця – 1 ч. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Печінку ріжемо порційними шматочками і обсмажуємо з обох сторін на вершковому маслі (половини від усього обсягу). За час обсмажування з кожної з сторін повинно зайняти близько 1 хвилини. Перекладаємо шматочки печінки в миску, солимо і перчимо. Цибулю дрібненько кришимо і обсмажуємо в маслі, що залишилося, до рум'яності. Потім додаємо до нього борошно, перемішуємо і готуємо ще 40 секунд. Вливаємо молоко і на невеликому вогні витримуємо масу до загусання. Після цього додаємо в соус, гірчицю і сметану. Перчимо, солимо за смаком, викладаємо печінку, накриваємо сковороду кришкою і готуємо хвилин 20 на слабенькому вогні.
Інгредієнти:
свиняча печінка – 550 г;
густа сметана – 50 г;
ріпчаста цибуля – 180 г;
борошно;
перець, сіль.
Приготування
Щоб печінка була ніжніше, замочуємо її на ніч у молоці або воді. Потім ріжемо її невеликими шматочками, солимо, перчимо їх по смаку. Кожен шматочок обвалюємо в борошні і відправляємо на сковороду з розігрітим маслом. Тут важливо врахувати наступні моменти – смажити печінку потрібно під кришкою на невеликому вогні, і шматочки не повинні торкатися один одного. Обсмажуємо з одного боку близько 5 хвилин. Потім перевертаємо і з іншого боку смажимо стільки ж часу. Після цього печінка перекладаємо в каструльку. Тепер обсмажуємо нарізану соломкою цибулю до готовності. Перекладаємо його в каструльку з печінкою, вливаємо склянку води і тушкуємо під кришкою близько 20 хвилин, іноді помішуючи. Після цього додаємо сметану, приблизно 2 столові ложки борошна і все добре перемішуємо і тушкуємо смажену печінка в сметанному соусі ще хвилини 3.
Інгредієнти
печінка – 450 г;
сметана – 40 г;
томатна паста – 2 ст. ложки;
цибуля – 200 г;
борошно – 50 р;
морква – 200 г;
спеції, сіль.
Приготування
Печінка (яловичу, свинячу або курячу) ріжемо брусочками і складаємо в миску. Всипаємо борошно і все добре перемішуємо. Відправляємо на сковороду печінку. Смажити її не треба, нам потрібно, щоб вона лише змінила колір. Як тільки це відбудеться, зменшуємо вогонь і додаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні. Цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо її на рослинній олії. Коли він придбає злегка золотавий відтінок, додаємо терту на дрібній тертці моркву і на малому вогні доводимо овочі до готовності. Як тільки зажарка готова, додаємо в неї томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо ще хвилини 3. Викладаємо отриману суміш до печінці і перемішуємо. Тепер вливаємо воду – з кількістю потрібно визначитися за своїм смаком, в залежності від того, наскільки густий соус хочемо отримати. Також додаємо спеції – особливо добре в даному випадку підійде перець чорний горошком і лавровий листок. Тушкуємо печінка в томатно-сметанному соусі до готовності і подаємо на стіл зі своїм улюбленим гарніром.
Інгредієнти:
яловича печінка – 1 кг;
гірчиця – 1 ст. ложка;
сметана – 200 мл;
ріпчаста цибуля – 300 г;
цукор – 1 ч. ложка;
сіль, чорний перець;
бульйон м'ясний – 110 мл;
борошно.
Приготування
Печінка миємо, обсушуємо, видаляємо прожилки і ріжемо невеликими шматочками. Борошно змішуємо з сіллю і кожен шматочок обвалюємо в цій суміші, після чого обсмажуємо на рослинному маслі. Перекладаємо печінка в каструльку. Цибулю ріжемо півкільцями, притрушиваем його цукром і обсмажуємо до рум'яності. Додаємо сметану, перемішуємо, за смаком перчимо і солимо. Кладемо гірчицю і доводимо масу до кипіння. Вливаємо масу в каструльку, додаємо м'ясний бульйон і тушкуємо печінка в сметанно-гірчичному соусі хвилин 15.
Печінка яловича в сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Печінку ріжемо порційними шматочками і обсмажуємо з обох сторін на вершковому маслі (половини від усього обсягу). За час обсмажування з кожної з сторін повинно зайняти близько 1 хвилини. Перекладаємо шматочки печінки в миску, солимо і перчимо. Цибулю дрібненько кришимо і обсмажуємо в маслі, що залишилося, до рум'яності. Потім додаємо до нього борошно, перемішуємо і готуємо ще 40 секунд. Вливаємо молоко і на невеликому вогні витримуємо масу до загусання. Після цього додаємо в соус, гірчицю і сметану. Перчимо, солимо за смаком, викладаємо печінку, накриваємо сковороду кришкою і готуємо хвилин 20 на слабенькому вогні.
Печінка свиняча в сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Щоб печінка була ніжніше, замочуємо її на ніч у молоці або воді. Потім ріжемо її невеликими шматочками, солимо, перчимо їх по смаку. Кожен шматочок обвалюємо в борошні і відправляємо на сковороду з розігрітим маслом. Тут важливо врахувати наступні моменти – смажити печінку потрібно під кришкою на невеликому вогні, і шматочки не повинні торкатися один одного. Обсмажуємо з одного боку близько 5 хвилин. Потім перевертаємо і з іншого боку смажимо стільки ж часу. Після цього печінка перекладаємо в каструльку. Тепер обсмажуємо нарізану соломкою цибулю до готовності. Перекладаємо його в каструльку з печінкою, вливаємо склянку води і тушкуємо під кришкою близько 20 хвилин, іноді помішуючи. Після цього додаємо сметану, приблизно 2 столові ложки борошна і все добре перемішуємо і тушкуємо смажену печінка в сметанному соусі ще хвилини 3.
Рецепт печінки в томатно-сметанному соусі
Інгредієнти
Приготування
Печінка (яловичу, свинячу або курячу) ріжемо брусочками і складаємо в миску. Всипаємо борошно і все добре перемішуємо. Відправляємо на сковороду печінку. Смажити її не треба, нам потрібно, щоб вона лише змінила колір. Як тільки це відбудеться, зменшуємо вогонь і додаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні. Цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо її на рослинній олії. Коли він придбає злегка золотавий відтінок, додаємо терту на дрібній тертці моркву і на малому вогні доводимо овочі до готовності. Як тільки зажарка готова, додаємо в неї томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо ще хвилини 3. Викладаємо отриману суміш до печінці і перемішуємо. Тепер вливаємо воду – з кількістю потрібно визначитися за своїм смаком, в залежності від того, наскільки густий соус хочемо отримати. Також додаємо спеції – особливо добре в даному випадку підійде перець чорний горошком і лавровий листок. Тушкуємо печінка в томатно-сметанному соусі до готовності і подаємо на стіл зі своїм улюбленим гарніром.
Тушкована печінка в гірчично-сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Печінка миємо, обсушуємо, видаляємо прожилки і ріжемо невеликими шматочками. Борошно змішуємо з сіллю і кожен шматочок обвалюємо в цій суміші, після чого обсмажуємо на рослинному маслі. Перекладаємо печінка в каструльку. Цибулю ріжемо півкільцями, притрушиваем його цукром і обсмажуємо до рум'яності. Додаємо сметану, перемішуємо, за смаком перчимо і солимо. Кладемо гірчицю і доводимо масу до кипіння. Вливаємо масу в каструльку, додаємо м'ясний бульйон і тушкуємо печінка в сметанно-гірчичному соусі хвилин 15.
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряча печінка з грибами
Курячу печінку приготувати легко - її можна елементарно посмажити, а от як з неї зробити щось більш цікаве? Дуже просто! Вам знадобляться гриби,
Печінка по-строгановськи - рецепт
Якщо ви любите страви з печінки, то ця стаття саме для вас. У ній ми розповімо кілька рецептів приготування печінки по-строгановськи, а так само
Печінка в клярі
Якщо ви любите печінку, але не знаєте рецептів для її приготування, то ми підкажемо вам безліч цікавих варіантів. Сьогодні поговоримо про
Куряча печінка в вершках
Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
Начинка з печінки
Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як
Печінка по-строгановськи в мультиварці
Коли немає часу на тривале стояння біля плити, варто приготувати вечерю в мультиварці. Що готувати? Звичайно ж, печінка. Її можна не просто