» » Печінка в сметанному соусі

Печінка в сметанному соусі

Печінка в сметанному соусі
Печінка - продукт смачний, а до того ж неймовірно корисний. Це чудове джерело заліза. Тому, якщо є проблеми з низьким гемоглобіном, з цим продуктом обов'язково потрібно подружитися. Нижче вас чекають цікаві рецепти приготування печінки в сметанному соусі. Вони досить прості, а от страви виходять ніжні і дуже смачні.

Печінка яловича в сметанному соусі


Інгредієнти:

  • печінка яловича – 500 г;

  • молоко – 130 мл;

  • масло вершкове – 40 г;

  • сметана – 150 г;

  • цибуля ріпчаста – 130 г;

  • борошно – 1 ч. ложка;

  • гірчиця – 1 ч. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Печінку ріжемо порційними шматочками і обсмажуємо з обох сторін на вершковому маслі (половини від усього обсягу). За час обсмажування з кожної з сторін повинно зайняти близько 1 хвилини. Перекладаємо шматочки печінки в миску, солимо і перчимо. Цибулю дрібненько кришимо і обсмажуємо в маслі, що залишилося, до рум'яності. Потім додаємо до нього борошно, перемішуємо і готуємо ще 40 секунд. Вливаємо молоко і на невеликому вогні витримуємо масу до загусання. Після цього додаємо в соус, гірчицю і сметану. Перчимо, солимо за смаком, викладаємо печінку, накриваємо сковороду кришкою і готуємо хвилин 20 на слабенькому вогні.

    Печінка свиняча в сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка – 550 г;

  • густа сметана – 50 г;

  • ріпчаста цибуля – 180 г;

  • борошно;

  • перець, сіль.


  • Приготування
    Щоб печінка була ніжніше, замочуємо її на ніч у молоці або воді. Потім ріжемо її невеликими шматочками, солимо, перчимо їх по смаку. Кожен шматочок обвалюємо в борошні і відправляємо на сковороду з розігрітим маслом. Тут важливо врахувати наступні моменти – смажити печінку потрібно під кришкою на невеликому вогні, і шматочки не повинні торкатися один одного. Обсмажуємо з одного боку близько 5 хвилин. Потім перевертаємо і з іншого боку смажимо стільки ж часу. Після цього печінка перекладаємо в каструльку. Тепер обсмажуємо нарізану соломкою цибулю до готовності. Перекладаємо його в каструльку з печінкою, вливаємо склянку води і тушкуємо під кришкою близько 20 хвилин, іноді помішуючи. Після цього додаємо сметану, приблизно 2 столові ложки борошна і все добре перемішуємо і тушкуємо смажену печінка в сметанному соусі ще хвилини 3.

    Рецепт печінки в томатно-сметанному соусі


    Інгредієнти

  • печінка – 450 г;

  • сметана – 40 г;

  • томатна паста – 2 ст. ложки;

  • цибуля – 200 г;

  • борошно – 50 р;

  • морква – 200 г;

  • спеції, сіль.


  • Приготування
    Печінка (яловичу, свинячу або курячу) ріжемо брусочками і складаємо в миску. Всипаємо борошно і все добре перемішуємо. Відправляємо на сковороду печінку. Смажити її не треба, нам потрібно, щоб вона лише змінила колір. Як тільки це відбудеться, зменшуємо вогонь і додаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні. Цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо її на рослинній олії. Коли він придбає злегка золотавий відтінок, додаємо терту на дрібній тертці моркву і на малому вогні доводимо овочі до готовності. Як тільки зажарка готова, додаємо в неї томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо ще хвилини 3. Викладаємо отриману суміш до печінці і перемішуємо. Тепер вливаємо воду – з кількістю потрібно визначитися за своїм смаком, в залежності від того, наскільки густий соус хочемо отримати. Також додаємо спеції – особливо добре в даному випадку підійде перець чорний горошком і лавровий листок. Тушкуємо печінка в томатно-сметанному соусі до готовності і подаємо на стіл зі своїм улюбленим гарніром.

    Тушкована печінка в гірчично-сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • яловича печінка – 1 кг;

  • гірчиця – 1 ст. ложка;

  • сметана – 200 мл;

  • ріпчаста цибуля – 300 г;

  • цукор – 1 ч. ложка;
  • Печінка в сметанному соусі

  • сіль, чорний перець;

  • бульйон м'ясний – 110 мл;

  • борошно.


  • Приготування
    Печінка миємо, обсушуємо, видаляємо прожилки і ріжемо невеликими шматочками. Борошно змішуємо з сіллю і кожен шматочок обвалюємо в цій суміші, після чого обсмажуємо на рослинному маслі. Перекладаємо печінка в каструльку. Цибулю ріжемо півкільцями, притрушиваем його цукром і обсмажуємо до рум'яності. Додаємо сметану, перемішуємо, за смаком перчимо і солимо. Кладемо гірчицю і доводимо масу до кипіння. Вливаємо масу в каструльку, додаємо м'ясний бульйон і тушкуємо печінка в сметанно-гірчичному соусі хвилин 15.
    Додав: admin | 21-06-2015, 12:34
    Переглядів: 3011