» » Оладки на кефірі з зеленою цибулею

Оладки на кефірі з зеленою цибулею

Оладки на кефірі з зеленою цибулею
Оладки – традиційне російське блюдо, яке зазвичай готується тільки із дріжджового тіста. Але знаєте ви, що їх можна зробити і з простого кефіру. Блюдо виходить набагато ніжніше, духмяне і смачніше. Ми розповімо вам, як приготувати оладки з зеленою цибулею і ви самі у всьому переконаєтеся.

Рецепт оладок на кефірі з зеленою цибулею


Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;

  • борошно вищого ґатунку – 200 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • зелена цибуля – 1 пучок;

  • сода харчова – щіпка;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Зелений цибулька промиваємо під проточною холодною водою, злегка струшуємо від зайвої рідини і дрібненько шаткуємо ножем. Потім перекладаємо його в глибоку миску. Якщо ви хочете, щоб ваші оладки вийшли плотненькими, то беремо будь-кефір до 5% жирності. Виливаємо його в тарілку, кидаємо трохи харчової соди і збиваємо інгредієнти за допомогою віночка. Сюди ж додаємо сіль за смаком, розбиваємо яйце і поступово всипаємо борошно пшеничне. Перемішуємо суміш до однорідної, не дуже густої консистенції. Далі кладемо в тісто нарізаний раніше зелений лук і знову перемішуємо. У сковороду наливаємо рослинне масло, ставимо її на невеликий вогонь і, як тільки жир розігріється, викладаємо тісто, використовуючи столову ложку. Обсмажуємо блюдо з двох сторін хвилинки по 3. Готові оладки на кефірі з зеленою цибулькою акуратно перекладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишку жиру. Даємо їм трохи охолонути, а потім складаємо на красиву тарілку і подаємо до столу, прикрасивши зверху рубаною зеленню петрушки, кропу або зеленого лука. Таку страву можна вживати з тушкованим м'ясом або як самостійне блюдо.

    Оладки з зеленою цибулею і твердим сиром


    Інгредієнти:

  • кефір – 1 склянка;

  • сода харчова – щіпка;

  • борошно – 1 ст.;

  • сир – 100 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • цибуля зелена – 05 пучка;

  • спеції.


  • Приготування
    Як приготувати смачні оладки на кефірі, щоб страва оцінили по достоїнству всі гості? Для початку замішуємо тісто: виливаємо в миску кефір, кидаємо щіпку дрібної солі і негашеного харчової соди. Пір'я зеленої цибулі обполіскуємо під водою, струшуємо і дрібненько шаткуємо ножем, а твердий сир натираємо на крупній терочке. З'єднуємо всі з кефірної основою, вводимо куряче яйце і злегка збиваємо тісто віночком. В останню чергу додаємо невеликими порціями просіяне пшеничне борошно і ретельно перемішуємо. Викладаємо масу ложкою на розпечену сковорідку, вливаємо трохи рослинного масла й обсмажуємо оладки по кілька хвилин з кожного боку до підрум'янення. Ось і все, пишні оладки на кефірі з зеленою цибулькою готові!

    Курячі оладки на кислому молоці з зеленою цибулею


    Інгредієнти:

  • кефір або кисле молоко -100 мл;

  • зелена цибуля – 05 пучка;

  • сир твердий – 100 г;

  • зелень свіжа – 05 пучка;

  • борошно вищого сорту – 3 ст. ложки;

  • яйце – 2 шт.;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо, обсушуємо на чистому
    Оладки на кефірі з зеленою цибулею
    рушник і нарізаємо маленькими кубиками. Зелень обполіскуємо і рубаємо ножем, а твердий сир подрібнюємо. Всі нарізані інгредієнти перекладаємо в миску, додаємо яйця і вливаємо кисле молоко. Ретельно перемішуємо і поступово всипаємо борошно. Розігріваємо сковорідку, наливаємо рослинне масло і викладаємо оладки столовою ложкою. Обсмажуємо до золотистого кольору на невеликому вогні протягом декількох хвилин. Після цього акуратно перевертаємо їх лопаткою і підрум'янюємо з іншого боку. Як доповнення до такого страва чудово підійде картопляне пюре, рис або вермішель.
    Додав: admin | 20-06-2015, 20:45
    Переглядів: 352