Оладки – традиційне російське блюдо, яке зазвичай готується тільки із дріжджового тіста. Але знаєте ви, що їх можна зробити і з простого кефіру. Блюдо виходить набагато ніжніше, духмяне і смачніше. Ми розповімо вам, як приготувати оладки з зеленою цибулею і ви самі у всьому переконаєтеся.
Рецепт оладок на кефірі з зеленою цибулею
Інгредієнти: кефір – 200 мл; борошно вищого ґатунку – 200 г; яйце – 2 шт.; зелена цибуля – 1 пучок; сода харчова – щіпка; олія рослинна; спеції. Приготування Зелений цибулька промиваємо під проточною холодною водою, злегка струшуємо від зайвої рідини і дрібненько шаткуємо ножем. Потім перекладаємо його в глибоку миску. Якщо ви хочете, щоб ваші оладки вийшли плотненькими, то беремо будь-кефір до 5% жирності. Виливаємо його в тарілку, кидаємо трохи харчової соди і збиваємо інгредієнти за допомогою віночка. Сюди ж додаємо сіль за смаком, розбиваємо яйце і поступово всипаємо борошно пшеничне. Перемішуємо суміш до однорідної, не дуже густої консистенції. Далі кладемо в тісто нарізаний раніше зелений лук і знову перемішуємо. У сковороду наливаємо рослинне масло, ставимо її на невеликий вогонь і, як тільки жир розігріється, викладаємо тісто, використовуючи столову ложку. Обсмажуємо блюдо з двох сторін хвилинки по 3. Готові оладки на кефірі з зеленою цибулькою акуратно перекладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишку жиру. Даємо їм трохи охолонути, а потім складаємо на красиву тарілку і подаємо до столу, прикрасивши зверху рубаною зеленню петрушки, кропу або зеленого лука. Таку страву можна вживати з тушкованим м'ясом або як самостійне блюдо.
Оладки з зеленою цибулею і твердим сиром
Інгредієнти: кефір – 1 склянка; сода харчова – щіпка; борошно – 1 ст.; сир – 100 г; яйце – 1 шт.; масло рослинне – 2 ст. ложки; цибуля зелена – 05 пучка; спеції. Приготування Як приготувати смачні оладки на кефірі, щоб страва оцінили по достоїнству всі гості? Для початку замішуємо тісто: виливаємо в миску кефір, кидаємо щіпку дрібної солі і негашеного харчової соди. Пір'я зеленої цибулі обполіскуємо під водою, струшуємо і дрібненько шаткуємо ножем, а твердий сир натираємо на крупній терочке. З'єднуємо всі з кефірної основою, вводимо куряче яйце і злегка збиваємо тісто віночком. В останню чергу додаємо невеликими порціями просіяне пшеничне борошно і ретельно перемішуємо. Викладаємо масу ложкою на розпечену сковорідку, вливаємо трохи рослинного масла й обсмажуємо оладки по кілька хвилин з кожного боку до підрум'янення. Ось і все, пишні оладки на кефірі з зеленою цибулькою готові!
Курячі оладки на кислому молоці з зеленою цибулею
Інгредієнти: кефір або кисле молоко -100 мл; зелена цибуля – 05 пучка; сир твердий – 100 г; зелень свіжа – 05 пучка; борошно вищого сорту – 3 ст. ложки; яйце – 2 шт.; спеції; олія рослинна. Приготування Куряче філе промиваємо, обсушуємо на чистому
рушник і нарізаємо маленькими кубиками. Зелень обполіскуємо і рубаємо ножем, а твердий сир подрібнюємо. Всі нарізані інгредієнти перекладаємо в миску, додаємо яйця і вливаємо кисле молоко. Ретельно перемішуємо і поступово всипаємо борошно. Розігріваємо сковорідку, наливаємо рослинне масло і викладаємо оладки столовою ложкою. Обсмажуємо до золотистого кольору на невеликому вогні протягом декількох хвилин. Після цього акуратно перевертаємо їх лопаткою і підрум'янюємо з іншого боку. Як доповнення до такого страва чудово підійде картопляне пюре, рис або вермішель.