Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп-пюре з овочів

Суп-пюре з овочів

26-03-2015, 10:17
1 488
Суп-пюре з овочів
Супи-пюре з різних овочів хороші, можна сказати, навіть незамінні для дієтичного харчування. Крім того, супи-пюре - це чудове рішення для меню віруючих і вегетаріанців різного спрямування.
Різні варені овочі не однаково легко привести до стану пюре. Однак прогрес в області кухонних пристосувань не стоїть на місці, тому в даний час, щоб приготувати суп-пюре, необов'язково в будь-якому випадку проварювати овочі, що називається, в ганчірки для подальшого розминання товкачем або виделкою, є цілком доступні прилади: блендери, кухонні комбайни, сучасні м'ясорубки.
Наводимо деякі рецепти супів-пюре з овочів.

Суп-пюре з овочів: картоплі і бланшованих томатів з зеленою цибулею


Інгредієнти:

  • картопля - 4-8 шт.;

  • помідори стиглі червоні - 3-5 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • цибуля зелена;

  • зелень різна свіжа (петрушка, базилік, кінза);

  • тертий мускатний горіх;

  • олія холодного віджиму.


  • Приготування
    Проваримо очищений картопля, відвар зіллємо в окремий посуд, а картопля злегка обсушим і розтолочимо товкачиком. Помідори обдадим крутим окропом, очистимо від шкірки і пюрируем в блендері разом з очищеним часником. Можна замінити їх готовим густим томатним соком або томат-пастою без консервантів, злегка розведений кип'яченою водою. Зелень, в тому числі і зелений лук, дрібно нарубим ножем. Змішаємо томатне і картопляне пюре , приправимо мускатним горіхом, якщо суміш вийшла недостатньо рідкої, додамо картопляного відвару. Розіллємося суміш в супові чашки, посиплемо рубаною зеленню. У кожній чашці окремо заправити суп невеликою кількістю рослинного масла. Чудовий супчик від авітамінозу, вельми корисний при проблемах з перистальтикою шлунку (не можна вживати при загостренні гастриту і проблемами з підшлунковою залозою).

    Суп-пюре з нуту і гарбуза - з вершками


    Інгредієнти:

  • гарбуз (смачніше всього мускатна) - близько 400 м;

  • нут (турецький горох) - 2 склянки;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • вершки натуральні молочні середньої жирності;

  • тертий мускатний горіх;

  • гарбузове насіння очищені;

  • насіння кунжуту;

  • зелень свіжа різна (петрушка, базилік, кінза).


  • Приготування
    Нут заздалегідь замочимо і відваримо окремо до готовності (якщо не хочете довго возитися, можна використовувати готовий консервований нут, тільки злийте консервуючий соус). Виріжемо потрібну кількість скибочок з гарбуза і зрізаємо з них шкірку, після чого нарубим невеликими шматками. Проваримо гарбуз в окремій каструлі в невеликій кількості води протягом 20 хвилин. Готовий нут і гарбуз пюрируем разом з часником. Додаємо вершки, приправляємо мускатним горіхом. Якщо вийшло занадто густо, трохи розбавимо пюре відваром гарбуза до потрібної консистенції. Розіллємося суп в супові чашки. У кожну чашку окремо додамо бажану кількість очищених гарбузового насіння і кунжут, а також січену ножем зелень. Чудовий дієтичний суп для дітей, для чоловіків, він дуже корисний при загостренні гастриту, холециститу.
    Для зайнятих людей, що живуть окремо, а також не люблять возитися хорошим рішенням приготування супів-пюре з овочів може стати використання готових заморожених овочевих напівфабрикатів. У таких напівфабрикатах зберігаються практично всі корисні речовини. Подібні заморожені напівфабрикати можуть бути складені в самих різних поєднаннях чи можна складати суміші для супів з окремо заморожених овочів. Час приготування таких сумішей вказано на упаковці.

    Суп-пюре з овочевої суміші

    Суп-пюре з овочів

    Приготування
    Проварюємо овочеву супову суміш у невеликій кількості води. Можна трохи остудити суп і пюрировать його в блендері, а потім додати рубану зелень, сметану або вершки (в альтернативному варіанті можна обійтися і без пюрирования).
    Якщо ви хочете, щоб суп, приготовлений по кожному з наведених рецептів (див. вище), вийшов більш ситним, можна додати пропущене через м'ясорубку або подрібнені в блендері відварене куряче філе. Вийде курячий суп-пюре з овочами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з беконом
    Суп з беконом
    Бекон додають в багато страви, щоб зробити їх ще смачнішими і надати особливий тонкий аромат. Сьогодні ми вам розповімо про супи з додаванням бекону.
    Сирний крем-суп - рецепт
    Сирний крем-суп - рецепт
    Сирний крем-суп - справжній подарунок для гурманів, такий ароматний і ситний, що важко втриматися від добавки. Приготувати його в домашніх умовах
    Суп-пюре для дітей
    Суп-пюре для дітей
    Суп-пюре - чудовий і смачний спосіб урізноманітнити раціон дитини. Тим більше, що завдяки своїй консистенції, такі супи можна пропонувати дітям
    Пюре з гарбуза для грудничка
    Пюре з гарбуза для грудничка
    Пюре - це ідеальний варіант для прикорму малюка, коли організм дитини ще нездатний сприймати важку їжу. Давайте з вами розберемося, як правильно
    Мармелад з гарбуза
    Мармелад з гарбуза
    Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і
    Мексиканський томатний суп
    Мексиканський томатний суп
    Різні види томатних супів можна зустріти в кухнях різних країн світу. І сьогодні ми розповімо, як приготувати мексиканський овочевий і м'ясний