Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сирний крем-суп - рецепт

Сирний крем-суп - рецепт

26-03-2015, 10:08
2 101
Сирний крем-суп - рецепт
Супи хороші не тільки як перше обідня страва. У різних країнах люди різних народів готують супи з найрізноманітніших продуктів і з задоволенням їдять їх різний час доби. Особлива група страв - сирні супи, вважається, що загальна ідея і практика їх приготування сформувалася і розвивалася в європейських країнах (а саме, Франції, Швейцарії, Нідерландах і Бельгії), в тих областях, де історично традиційно розвинене сироваріння.

Як готувати сирний крем-суп?


Основні принципи

  • Вже за назвою очевидно, що основним інгредієнтом для сирних супів є сири, отже, підбирати інші продукти потрібно так, щоб вони не перебивали сирний смак страви, а лише видозмінювали і гармонійно доповнювали його. Тому намагаємося вибирати продукти з відносно нейтральними не агресивними смаками.

  • Зрозуміло також, що сирний крем-суп або суп-пюре повинен мати характерну консистенцію, тобто бути достатньо густим.


  • Простий і смачний сирний суп-пюре з вершками і картоплею - рецепт


    Інгредієнти:

  • сир твердий (голландський, наприклад) - близько 300 м;

  • вершки натуральні молочні рідкі - 250 мл густі;

  • картопля разваристый - 3 шт.;

  • олія оливкова Extra Virgin - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • зелень (молодий цибуля, петрушка, базилік, кінза, розмарин, кріп не використовуємо);

  • тертий мускатний горіх - 1 щіпка ;

  • чорний перець мелений - за смаком;

  • сухарики домашні - за бажанням.


  • Приготування
    Відварюємо очищену картоплю у невеликій кількості води, робимо з нього пюре і розбавляємо відваром до консистенції рідкої сметани.
    В окремо каструльці на слабкому вогні доводимо майже до кипіння вершки і додаємо в них тертий сир. Розплавляємо сир у вершках при безперервному помішуванні протягом близько 8 хвилин, після чого з'єднуємо сирно-вершковий крем з картопляною масою. Консистенцію можна регулювати додаванням картопляного відвару. Приправляємо спеціями і оливковою олією, розливаємо в супові чашки, присипаємо подрібненою зеленню і часником. Сухарики подамо окремо, кожен покладе собі в суп в бажаному кількості. Гарне блюдо для сніданку або ланчу.
    У другій половині дня «швидкі» вуглеводи небажані (в тому числі, і страви з картоплею), отже, підбираємо для приготування сирного крем-супу овочі з високим вмістом рослинних волокон.

    Сирний крем-суп з лососем і вершками - рецепт для другої половини дня


    Інгредієнти:

  • сир твердий - 250 г;

  • вершки молочні - 200 мл;

  • філе будь-якої риби лососевої, можна черевця (горбуша, форель, сьомга та ін) - 200 г;

  • брокколі або цвітна капуста - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • перець солодкий червоний - 1 шт.;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • чорний перець мелений, тертий мускатний горіх - по щіпці;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень.


  • Приготування
    Солодкий перець наріжемо дрібними квадратиками, брокколі розберемо на дрібні качанчики. Помістимо овочі в маленьку каструльку разом з цільної очищеної цибулиною і лавровим листом, заллємо 250 мл води і проваримо протягом 5 хвилин після закипання. Цибулину і лавровий лист викинемо. Брокколі і шматочки перцю виймаємо шумівкою, трохи охолоджуємо і пюрируем з допомогою блендера.
    Сирний крем-суп - рецепт

    У бульйон, що залишився в каструлі після варіння овочів, закладаємо рибу, нарізану дрібними шматочками, додаємо тертий сир, вливаємо вершки. Проварюємо після закипання протягом 3-8 хвилин. Повертаємо в суп пюрированные овочі. Розливаємо в супові чашки, приправляємо меленими спеціями, присипаємо подрібненою зеленню і часником.
    До складу цього супу можна також включити 200 грам цукіні або гарбуза, ці інгредієнти теж проварюємо разом з іншими овочами і пюрируем. Ще до складу такого супу можна включити зварену окремо молоду стручкову квасолю (пюрировать не треба).
    До цього супу хліб подаємо житній.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з цвітної капусти
    Суп з цвітної капусти
    Дієтичні супи з кольорової капусти можна готувати як у вегетаріанському варіанті, так і присмачивши деякою кількістю нежирного м'яса. Обидва рецепта
    Рецепт сирного супу з куркою
    Рецепт сирного супу з куркою
    Гарячі страви покращують роботу травної системи і, звичайно, вони повинні бути на нашому столі регулярно. І якщо вам набридли класичні супи, тоді
    Суп із зеленим горошком
    Суп із зеленим горошком
    Зелений горошок - корисне бобова рослина, в якому містяться білки, вуглеводи, вітаміни групи В, А, С і інші речовини. Його часто використовують в
    Суп-пюре з овочів
    Суп-пюре з овочів
    Суп-пюре з овочів - відмінне рішення для дієтичного харчування або меню, що постяться. У нашій статті розглянемо створення цього простого блюда з
    Суп з беконом
    Суп з беконом
    Бекон додають в багато страви, щоб зробити їх ще смачнішими і надати особливий тонкий аромат. Сьогодні ми вам розповімо про супи з додаванням бекону.
    Суп з курячого філе
    Суп з курячого філе
    Куряча грудка - найніжніше і дієтичне м'ясо курки. Дуже багато страв можна приготувати з курячого філе, а ми з вами поділимося рецептами смачних