Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Рецепти лечо

26-03-2015, 09:58
1 662
Рецепти лечо
Лечо національне угорське блюдо, так припало до смаку господаркам різних країн і регіонів, що практично стало одним з основних заготівель на зиму. Рецепти передавалися з покоління в покоління, господині вносили в приготування лечо свої зміни, і в результаті, на сьогоднішній день існує безліч різноманітних рецептів цього простого і смачної страви. Традиційний рецепт угорського лечо включає в себе шпик, підсмажений на свинячому смальці. Рецепт болгарського лечо дивує своїм мінімалізмом - смачний гарнір готуватися виключно з помідорів і солодкого перцю. Домашнє лечо російських господинь більш різноманітно, до його складу можуть входити такі продукти, як морква, цибуля, баклажани, огірки або кабачки. Рецепти заготівлі лечо на зиму прості в приготуванні і мають безліч варіантів. Практично у кожної господині є свій фірмовий рецепт приготування лечо, яким вони з радістю діляться з усіма любителями цієї страви.
Для любителів гострої кухні - рецепт лечо з гострим перцем
Візьмемо 4 помідори, 4 стручка гострого перцю, 10 штук солодкого перцю, 2 середні цибулини, зелень і чорний перець.
Перець і цибулю нарізаємо тонкими смужками. Гострий перець подрібнюємо і викладаємо овочі в глибоку сковороду. Заливаємо овочі в 100 г води і тушкуємо 10 хвилин. Додаємо помідори, порізані скибочками, сіль, перець і зелень. Перемішуємо і тушкуємо. Через півгодини страву можна подавати до столу. Це лечо є хорошим гарніром до смажених ковбасок, м'яса, макаронів.

Рецепти консервування лечо


Рецепт лечо з морквою
На 1 кг моркви візьміть:

  • 3 кг болгарського перцю;

  • 250 мл склянка рослинного масла;

  • 1 л томатної пасти;

  • склянка оцту 6%;

  • 1/4 кг цукру;

  • 1 столова ложка солі.


  • Змішайте масло, оцет і томатну пасту в каструлю і додайте сіль і цукор. Доведіть до кипіння. У киплячий маринад додайте дрібно натерту моркву і порізаний солодкий перець. Проваріть 8 хвилин, розкладіть гаряче лечо в банки і закатайте.
    Рецепт лечо з томатною пастою
    Це дуже простий і швидкий спосіб заготівлі лечо. На 2 кг перцю вам знадобиться:

  • 800 г томатної пасти;

  • 5 столових ложок цукру;

  • 1 столова ложка солі без гірки.


  • Розведіть пасту з рівною кількістю води, додайте сіль і цукор. Отриману рідину довести до кипіння. Додайте порізаний перець. Прокип'ятіть 20 хвилин, розлийте по банках і закатайте. Банки необхідно перевернути догори дном і укутати на добу.
    Багато господинь цікавляться, як приготувати лечо з рисом. Вам знадобиться:
    Рецепти лечо


  • 1 кг перцю;

  • 3 кг помідорів;

  • 1 кг моркви;

  • 1 кг цибулі;

  • 250 г склянку рису;

  • 250 г цукру;

  • 3 столові ложки солі;

  • 05 л рослинної олії;

  • 100 г оцту.


  • Підготуємо овочі: нашинкуем перець, натремо на тертці моркву, помідори прокрутимо на м'ясорубці. Змішаємо в каструлі рис, овочі, масло, сіль і цукор. Доводимо до кипіння і варимо 50 хвилин. В кінці додаємо оцет і закочує в банки.
    Як приготувати лечо з квасолею на зиму?
    На 1/2 кг квасолі знадобитися:

  • 1500 г солодкого перцю;

  • 35 кг помідор;

  • 250 г рослинного масла;

  • 3/4 склянки оцту 9%;

  • 250 г цукру;

  • 2 столові ложки солі.


  • Квасолю попередньо замочуємо на ніч. Відварюємо до м'якості, злегка посоливши. З помідор робимо томатний сік і доводимо до кипіння. Додаємо нашатковану перець і кип'ятимо чверть години. Кладемо в лечо масло, сіль, цукор і квасоля. Кип'ятимо 10 хвилин, і додаємо оцет. Варимо 5 хвилин і закатуємо.
    Рецепт лечо з болгарського перцю
    На 3 кг солодкого болгарського перцю візьміть:

  • 25 кг помідорів;

  • 1/2 склянки рослинного масла;

  • 1/2 склянки оцту 9%;

  • 3 ст. л. цукру;

  • 2 ч л солі.


  • Змішуємо масло, цукор, сіль, оцет і прокрученные на м'ясорубці помідори. Доведемо до кипіння і додамо перець, нарізаний кільцями. Кип'ятимо 15 хвилин, помішуючи, на повільному вогні. Закатуємо в банки.
    Приготування лечо з баклажанів
    Смачне і незвичайне лечо на зиму прекрасно підійде до святкового столу.
    На 4 кг баклажанів підготуйте наступні інгредієнти:
    Рецепти лечо


  • 1 кг солодкого перцю;

  • 1 кг моркви;

  • 2 кг помідорів;

  • 10 часточок часнику;

  • 10 середніх цибулин;

  • 250 мл оцту;

  • 1/2 л рослинного масла;

  • 250 г цукру;

  • 4 столові ложки солі.


  • Баклажани помийте і наріжте кубиками. Моркву потрібно потерти на тертку, цибулю і перець нарізати півкільцями, часник подрібнити, а помідори прокрутити на м'ясорубці. Викладіть овочі в емальовану каструлю. Додайте інші інгредієнти. Доведіть до кипіння. При середній температурі проваріть близько години. Розкладіть у банки і закатайте.
    Рецепт лечо з кабачків
    На 3 кг кабачків знадобляться:

  • 6 штук солодкого перцю;

  • 1 л томатного соку;

  • 1 стручок гіркого перцю;

  • 100 г часнику;

  • 200 г оцту;

  • 2 столові ложки солі;

  • 1 склянку цукру.


  • Солодкий і гіркий перець з часником прокрутити на м'ясорубці. Змішайте з томатним соком, сіллю, цукрів і оцтом і проваріть 10 хвилин. Додайте кабачки, нарізані кубиками. Варіть 20 хвилин. Гаряче лечо залийте в банки і закатайте.
    Як зробити лечо з огірків?
    Для такої оригінальної заготовки на зиму вам знадобиться:

  • 5 кг огірків;

  • 25 кг помідорів;

  • 1 кг болгарського перцю;

  • 1 головка часнику;

  • по 200 г рослинного масла, 6% оцту і цукру;

  • 3 столові ложки солі.


  • Помідори і перець прокрутити на м'ясорубці, додайте інші інгредієнти, крім огірків. Проваріть 15 хвилин і додайте огірки, нарізані колечками. Варіть 10 хвилин. Додайте подрібнений часник і загорніть в банки.
    Простий рецепт лечо на зиму
    1 кг томат-пюре розведіть у рівній кількості води, додайте 1 кг нарізаного перцю, 1 столову ложку солі і 2-3 ложки цукру. Прокип'ятіть 10 хвилин. Розкладіть в літрові банки стерилізують пів години і закочуйте.
    Як приготувати лечо з перцю без оцту?
    На 25 кг солодкого перцю візьмемо:

  • 05 кг цибулі;

  • 2 кг помідорів;

  • 20 р солі.


  • Перець і помідори нарізаємо скибочками. Цибулю дрібно шаткуємо. Викладаємо овочі в емальовану каструлю. Додаємо 3 столові ложки води, сіль, можна додати чорний перець. 10 хвилин тушкуємо під кришкою. Заливаємо лечо в літрові банки таким чином, щоб підлива покривала овочі. Ставимо банки в киплячу воду на 3/4 години, закатуємо.
    А ось ще один рецепт лечо на зиму без оцту

  • 3 кг помідорів;

  • 10 шт. великого солодкого перцю;

  • 250 г цукру;

  • 5 часточок часнику;

  • 1 столова ложка солі.


  • Нарізаємо соломкою перець і 15 кг помідор. Додаємо подрібнений часник і варимо 10 хвилин. Ріжемо помідори, що залишилися, і додаємо з сіллю і цукром. Ще 10 хвилин варимо і закатуємо.
    На завершення, традиційний російський рецепт лечо на зиму
    Рецепти лечо


  • 1.5 кг болгарського перцю;

  • 3 кг помідорів;

  • 1/2 кг моркви;

  • 1/2 кг цибулі;

  • 100 мл оцту;

  • 200 мл рослинного масла;

  • 2 столові ложки солі;

  • 1 склянку цукру.


  • У прокрученные на м'ясорубці помідори додаємо масло сіль і цукор. 15 хвилин кип'ятимо і додаємо терту моркву і оцет. Ще 15 хвилин кип'ятимо і додаємо нарізану цибулю і перець. Кип'ятити 30 хвилин. Розливаємо в банки і закатуємо.
    Існує багато способів, як готувати лечо. Не бійтеся експериментувати і у вас обов'язково з'явитися свій фірмовий рецепт цього смачного страви.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в
    Лечо з томатною пастою
    Лечо з томатною пастою
    Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарського перцю і томатів. У нашій статті ми зібрали кілька нових варіантів створення лечо з
    Лечо з огірків на зиму
    Лечо з огірків на зиму
    Лечо - традиційну угорську страву, основними інгредієнтами якого є помідори та солодкий перець. Також у нього додають баклажани, кабачки, моркву й
    Лечо з кабачків
    Лечо з кабачків
    Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо з баклажанів на зиму
    Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього
    Лечо з морквою
    Лечо з морквою
    Лечо - популярний угорське блюдо, основними інгредієнтами якого є помідори і болгарський перчик. А сьогодні ми додамо в традиційний рецепт ще і трохи