Рецепти лечо
Лечо національне угорське блюдо, так припало до смаку господаркам різних країн і регіонів, що практично стало одним з основних заготівель на зиму. Рецепти передавалися з покоління в покоління, господині вносили в приготування лечо свої зміни, і в результаті, на сьогоднішній день існує безліч різноманітних рецептів цього простого і смачної страви. Традиційний рецепт угорського лечо включає в себе шпик, підсмажений на свинячому смальці. Рецепт болгарського лечо дивує своїм мінімалізмом - смачний гарнір готуватися виключно з помідорів і солодкого перцю. Домашнє лечо російських господинь більш різноманітно, до його складу можуть входити такі продукти, як морква, цибуля, баклажани, огірки або кабачки. Рецепти заготівлі лечо на зиму прості в приготуванні і мають безліч варіантів. Практично у кожної господині є свій фірмовий рецепт приготування лечо, яким вони з радістю діляться з усіма любителями цієї страви.
Для любителів гострої кухні - рецепт лечо з гострим перцем
Візьмемо 4 помідори, 4 стручка гострого перцю, 10 штук солодкого перцю, 2 середні цибулини, зелень і чорний перець.
Перець і цибулю нарізаємо тонкими смужками. Гострий перець подрібнюємо і викладаємо овочі в глибоку сковороду. Заливаємо овочі в 100 г води і тушкуємо 10 хвилин. Додаємо помідори, порізані скибочками, сіль, перець і зелень. Перемішуємо і тушкуємо. Через півгодини страву можна подавати до столу. Це лечо є хорошим гарніром до смажених ковбасок, м'яса, макаронів.
Рецепт лечо з морквою
На 1 кг моркви візьміть:
3 кг болгарського перцю;
250 мл склянка рослинного масла;
1 л томатної пасти;
склянка оцту 6%;
1/4 кг цукру;
1 столова ложка солі.
Змішайте масло, оцет і томатну пасту в каструлю і додайте сіль і цукор. Доведіть до кипіння. У киплячий маринад додайте дрібно натерту моркву і порізаний солодкий перець. Проваріть 8 хвилин, розкладіть гаряче лечо в банки і закатайте.
Рецепт лечо з томатною пастою
Це дуже простий і швидкий спосіб заготівлі лечо. На 2 кг перцю вам знадобиться:
800 г томатної пасти;
5 столових ложок цукру;
1 столова ложка солі без гірки.
Розведіть пасту з рівною кількістю води, додайте сіль і цукор. Отриману рідину довести до кипіння. Додайте порізаний перець. Прокип'ятіть 20 хвилин, розлийте по банках і закатайте. Банки необхідно перевернути догори дном і укутати на добу.
Багато господинь цікавляться, як приготувати лечо з рисом. Вам знадобиться:
1 кг перцю;
3 кг помідорів;
1 кг моркви;
1 кг цибулі;
250 г склянку рису;
250 г цукру;
3 столові ложки солі;
05 л рослинної олії;
100 г оцту.
Підготуємо овочі: нашинкуем перець, натремо на тертці моркву, помідори прокрутимо на м'ясорубці. Змішаємо в каструлі рис, овочі, масло, сіль і цукор. Доводимо до кипіння і варимо 50 хвилин. В кінці додаємо оцет і закочує в банки.
Як приготувати лечо з квасолею на зиму?
На 1/2 кг квасолі знадобитися:
1500 г солодкого перцю;
35 кг помідор;
250 г рослинного масла;
3/4 склянки оцту 9%;
250 г цукру;
2 столові ложки солі.
Квасолю попередньо замочуємо на ніч. Відварюємо до м'якості, злегка посоливши. З помідор робимо томатний сік і доводимо до кипіння. Додаємо нашатковану перець і кип'ятимо чверть години. Кладемо в лечо масло, сіль, цукор і квасоля. Кип'ятимо 10 хвилин, і додаємо оцет. Варимо 5 хвилин і закатуємо.
Рецепт лечо з болгарського перцю
На 3 кг солодкого болгарського перцю візьміть:
25 кг помідорів;
1/2 склянки рослинного масла;
1/2 склянки оцту 9%;
3 ст. л. цукру;
2 ч л солі.
Змішуємо масло, цукор, сіль, оцет і прокрученные на м'ясорубці помідори. Доведемо до кипіння і додамо перець, нарізаний кільцями. Кип'ятимо 15 хвилин, помішуючи, на повільному вогні. Закатуємо в банки.
Приготування лечо з баклажанів
Смачне і незвичайне лечо на зиму прекрасно підійде до святкового столу.
На 4 кг баклажанів підготуйте наступні інгредієнти:
1 кг солодкого перцю;
1 кг моркви;
2 кг помідорів;
10 часточок часнику;
10 середніх цибулин;
250 мл оцту;
1/2 л рослинного масла;
250 г цукру;
4 столові ложки солі.
Баклажани помийте і наріжте кубиками. Моркву потрібно потерти на тертку, цибулю і перець нарізати півкільцями, часник подрібнити, а помідори прокрутити на м'ясорубці. Викладіть овочі в емальовану каструлю. Додайте інші інгредієнти. Доведіть до кипіння. При середній температурі проваріть близько години. Розкладіть у банки і закатайте.
Рецепт лечо з кабачків
На 3 кг кабачків знадобляться:
6 штук солодкого перцю;
1 л томатного соку;
1 стручок гіркого перцю;
100 г часнику;
200 г оцту;
2 столові ложки солі;
1 склянку цукру.
Солодкий і гіркий перець з часником прокрутити на м'ясорубці. Змішайте з томатним соком, сіллю, цукрів і оцтом і проваріть 10 хвилин. Додайте кабачки, нарізані кубиками. Варіть 20 хвилин. Гаряче лечо залийте в банки і закатайте.
Як зробити лечо з огірків?
Для такої оригінальної заготовки на зиму вам знадобиться:
5 кг огірків;
25 кг помідорів;
1 кг болгарського перцю;
1 головка часнику;
по 200 г рослинного масла, 6% оцту і цукру;
3 столові ложки солі.
Помідори і перець прокрутити на м'ясорубці, додайте інші інгредієнти, крім огірків. Проваріть 15 хвилин і додайте огірки, нарізані колечками. Варіть 10 хвилин. Додайте подрібнений часник і загорніть в банки.
Простий рецепт лечо на зиму
1 кг томат-пюре розведіть у рівній кількості води, додайте 1 кг нарізаного перцю, 1 столову ложку солі і 2-3 ложки цукру. Прокип'ятіть 10 хвилин. Розкладіть в літрові банки стерилізують пів години і закочуйте.
Як приготувати лечо з перцю без оцту?
На 25 кг солодкого перцю візьмемо:
05 кг цибулі;
2 кг помідорів;
20 р солі.
Перець і помідори нарізаємо скибочками. Цибулю дрібно шаткуємо. Викладаємо овочі в емальовану каструлю. Додаємо 3 столові ложки води, сіль, можна додати чорний перець. 10 хвилин тушкуємо під кришкою. Заливаємо лечо в літрові банки таким чином, щоб підлива покривала овочі. Ставимо банки в киплячу воду на 3/4 години, закатуємо.
А ось ще один рецепт лечо на зиму без оцту
3 кг помідорів;
10 шт. великого солодкого перцю;
250 г цукру;
5 часточок часнику;
1 столова ложка солі.
Нарізаємо соломкою перець і 15 кг помідор. Додаємо подрібнений часник і варимо 10 хвилин. Ріжемо помідори, що залишилися, і додаємо з сіллю і цукром. Ще 10 хвилин варимо і закатуємо.
На завершення, традиційний російський рецепт лечо на зиму
1.5 кг болгарського перцю;
3 кг помідорів;
1/2 кг моркви;
1/2 кг цибулі;
100 мл оцту;
200 мл рослинного масла;
2 столові ложки солі;
1 склянку цукру.
У прокрученные на м'ясорубці помідори додаємо масло сіль і цукор. 15 хвилин кип'ятимо і додаємо терту моркву і оцет. Ще 15 хвилин кип'ятимо і додаємо нарізану цибулю і перець. Кип'ятити 30 хвилин. Розливаємо в банки і закатуємо.
Існує багато способів, як готувати лечо. Не бійтеся експериментувати і у вас обов'язково з'явитися свій фірмовий рецепт цього смачного страви.
Для любителів гострої кухні - рецепт лечо з гострим перцем
Візьмемо 4 помідори, 4 стручка гострого перцю, 10 штук солодкого перцю, 2 середні цибулини, зелень і чорний перець.
Перець і цибулю нарізаємо тонкими смужками. Гострий перець подрібнюємо і викладаємо овочі в глибоку сковороду. Заливаємо овочі в 100 г води і тушкуємо 10 хвилин. Додаємо помідори, порізані скибочками, сіль, перець і зелень. Перемішуємо і тушкуємо. Через півгодини страву можна подавати до столу. Це лечо є хорошим гарніром до смажених ковбасок, м'яса, макаронів.
Рецепти консервування лечо
Рецепт лечо з морквою
На 1 кг моркви візьміть:
Змішайте масло, оцет і томатну пасту в каструлю і додайте сіль і цукор. Доведіть до кипіння. У киплячий маринад додайте дрібно натерту моркву і порізаний солодкий перець. Проваріть 8 хвилин, розкладіть гаряче лечо в банки і закатайте.
Рецепт лечо з томатною пастою
Це дуже простий і швидкий спосіб заготівлі лечо. На 2 кг перцю вам знадобиться:
Розведіть пасту з рівною кількістю води, додайте сіль і цукор. Отриману рідину довести до кипіння. Додайте порізаний перець. Прокип'ятіть 20 хвилин, розлийте по банках і закатайте. Банки необхідно перевернути догори дном і укутати на добу.
Багато господинь цікавляться, як приготувати лечо з рисом. Вам знадобиться:
Підготуємо овочі: нашинкуем перець, натремо на тертці моркву, помідори прокрутимо на м'ясорубці. Змішаємо в каструлі рис, овочі, масло, сіль і цукор. Доводимо до кипіння і варимо 50 хвилин. В кінці додаємо оцет і закочує в банки.
Як приготувати лечо з квасолею на зиму?
На 1/2 кг квасолі знадобитися:
Квасолю попередньо замочуємо на ніч. Відварюємо до м'якості, злегка посоливши. З помідор робимо томатний сік і доводимо до кипіння. Додаємо нашатковану перець і кип'ятимо чверть години. Кладемо в лечо масло, сіль, цукор і квасоля. Кип'ятимо 10 хвилин, і додаємо оцет. Варимо 5 хвилин і закатуємо.
Рецепт лечо з болгарського перцю
На 3 кг солодкого болгарського перцю візьміть:
Змішуємо масло, цукор, сіль, оцет і прокрученные на м'ясорубці помідори. Доведемо до кипіння і додамо перець, нарізаний кільцями. Кип'ятимо 15 хвилин, помішуючи, на повільному вогні. Закатуємо в банки.
Приготування лечо з баклажанів
Смачне і незвичайне лечо на зиму прекрасно підійде до святкового столу.
На 4 кг баклажанів підготуйте наступні інгредієнти:
Баклажани помийте і наріжте кубиками. Моркву потрібно потерти на тертку, цибулю і перець нарізати півкільцями, часник подрібнити, а помідори прокрутити на м'ясорубці. Викладіть овочі в емальовану каструлю. Додайте інші інгредієнти. Доведіть до кипіння. При середній температурі проваріть близько години. Розкладіть у банки і закатайте.
Рецепт лечо з кабачків
На 3 кг кабачків знадобляться:
Солодкий і гіркий перець з часником прокрутити на м'ясорубці. Змішайте з томатним соком, сіллю, цукрів і оцтом і проваріть 10 хвилин. Додайте кабачки, нарізані кубиками. Варіть 20 хвилин. Гаряче лечо залийте в банки і закатайте.
Як зробити лечо з огірків?
Для такої оригінальної заготовки на зиму вам знадобиться:
Помідори і перець прокрутити на м'ясорубці, додайте інші інгредієнти, крім огірків. Проваріть 15 хвилин і додайте огірки, нарізані колечками. Варіть 10 хвилин. Додайте подрібнений часник і загорніть в банки.
Простий рецепт лечо на зиму
1 кг томат-пюре розведіть у рівній кількості води, додайте 1 кг нарізаного перцю, 1 столову ложку солі і 2-3 ложки цукру. Прокип'ятіть 10 хвилин. Розкладіть в літрові банки стерилізують пів години і закочуйте.
Як приготувати лечо з перцю без оцту?
На 25 кг солодкого перцю візьмемо:
Перець і помідори нарізаємо скибочками. Цибулю дрібно шаткуємо. Викладаємо овочі в емальовану каструлю. Додаємо 3 столові ложки води, сіль, можна додати чорний перець. 10 хвилин тушкуємо під кришкою. Заливаємо лечо в літрові банки таким чином, щоб підлива покривала овочі. Ставимо банки в киплячу воду на 3/4 години, закатуємо.
А ось ще один рецепт лечо на зиму без оцту
Нарізаємо соломкою перець і 15 кг помідор. Додаємо подрібнений часник і варимо 10 хвилин. Ріжемо помідори, що залишилися, і додаємо з сіллю і цукром. Ще 10 хвилин варимо і закатуємо.
На завершення, традиційний російський рецепт лечо на зиму
У прокрученные на м'ясорубці помідори додаємо масло сіль і цукор. 15 хвилин кип'ятимо і додаємо терту моркву і оцет. Ще 15 хвилин кип'ятимо і додаємо нарізану цибулю і перець. Кип'ятити 30 хвилин. Розливаємо в банки і закатуємо.
Існує багато способів, як готувати лечо. Не бійтеся експериментувати і у вас обов'язково з'явитися свій фірмовий рецепт цього смачного страви.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лечо з помідорів на зиму
Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в
Лечо з томатною пастою
Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарського перцю і томатів. У нашій статті ми зібрали кілька нових варіантів створення лечо з
Лечо з огірків на зиму
Лечо - традиційну угорську страву, основними інгредієнтами якого є помідори та солодкий перець. Також у нього додають баклажани, кабачки, моркву й
Лечо з кабачків
Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території
Лечо з баклажанів на зиму
Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього
Лечо з морквою
Лечо - популярний угорське блюдо, основними інгредієнтами якого є помідори і болгарський перчик. А сьогодні ми додамо в традиційний рецепт ще і трохи