Дзадзикі
Tzatziki - у нас це назва вимовляють по-різному - і «цацики», і «дзадзікі» і «дзадзикі». Однак від вимови суть цієї страви не змінюється. Його можна їсти просто так або намазувати на хліб, лаваш, а можна навіть подати до смаженого м'яса і до шашлику. Дзадзикі - це дивовижно ніжний грецький соус, який складається з часнику, зелені і свіжих огірків. Він чудово підходить для вживання в жарку погоду, так як володіє освіжаючим смаком і приємним післясмаком. Соус дзадзикі можна подавати до гарячих страв, як підливи, а можна і як макательного соусу з грінками, крекерами або овочами. Особливо смачно поєднувати його з картоплею, запеченої в духовці.
Давайте розглянемо з вами рецепт приготування дзадзікі, цього чудового соусу з оригінальною назвою.
Інгредієнти:
огірок - 2 шт.;
сметана - 200 мл;
сир - 100 г;
часник - 2 зубчики;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
лимонний сік і сіль - за смаком.
Приготування
Грецький йогурт є головною складовою соус дзадзікі. Він відрізняється від представлених на російському ринку тим, що зовсім не солодкий і більше нагадує густу сметану. Тому для того, щоб нам з вами домогтися схожого смаку, ми беремо 20% сметану і додаємо в неї трохи сиру, заздалегідь витиснувши з нього зайву рідину за допомогою марлі. Гарненько перемішуємо отриману масу і відставляємо на деякий час в сторону.
Тепер беремо свіжі молоденькі огірки з ніжною м'якоттю, акуратно зрізаємо шкірку і натираємо на дрібній тертці. Звичайно, за класичним рецептом з них потрібно вичавити тільки сік і додати до йогурту. Але ми з вами натремо їх на дрібній тертці і додаємо пюре до сметані, тому що, якщо ми залишимо тільки сік без м'якоті, соус може вийти рідким і водянистим.
Далі потрібно часник очистити і також натерти на дрібній тертці. Це одна з найважливіших складових цього рецепту, тому що часник надає особливу пікантність соусу і формує неповторний, специфічний смак.
У висновку ви можете додати в суміш трохи оливкової олії і кілька крапель лимонного соку. Приправляємо грецький соус дзадзікі сіллю, перцем і дуже добре перемішуємо.
Подаємо дзадзікі на стіл в глибокому салатнику, прикрасивши готову страву оливками або маслинами для того, щоб повністю відтворити у себе вдома грецьку атмосферу. Ну і, звичайно ж, обов'язково потрібно подати свіжий лаваш або білий хліб, щоб як слід насолодитися і оцінити всю пишноту даного соусу. Приємного апетиту!
Давайте розглянемо з вами рецепт приготування дзадзікі, цього чудового соусу з оригінальною назвою.
Дзадзикі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Грецький йогурт є головною складовою соус дзадзікі. Він відрізняється від представлених на російському ринку тим, що зовсім не солодкий і більше нагадує густу сметану. Тому для того, щоб нам з вами домогтися схожого смаку, ми беремо 20% сметану і додаємо в неї трохи сиру, заздалегідь витиснувши з нього зайву рідину за допомогою марлі. Гарненько перемішуємо отриману масу і відставляємо на деякий час в сторону.
Тепер беремо свіжі молоденькі огірки з ніжною м'якоттю, акуратно зрізаємо шкірку і натираємо на дрібній тертці. Звичайно, за класичним рецептом з них потрібно вичавити тільки сік і додати до йогурту. Але ми з вами натремо їх на дрібній тертці і додаємо пюре до сметані, тому що, якщо ми залишимо тільки сік без м'якоті, соус може вийти рідким і водянистим.
Далі потрібно часник очистити і також натерти на дрібній тертці. Це одна з найважливіших складових цього рецепту, тому що часник надає особливу пікантність соусу і формує неповторний, специфічний смак.
У висновку ви можете додати в суміш трохи оливкової олії і кілька крапель лимонного соку. Приправляємо грецький соус дзадзікі сіллю, перцем і дуже добре перемішуємо.
Подаємо дзадзікі на стіл в глибокому салатнику, прикрасивши готову страву оливками або маслинами для того, щоб повністю відтворити у себе вдома грецьку атмосферу. Ну і, звичайно ж, обов'язково потрібно подати свіжий лаваш або білий хліб, щоб як слід насолодитися і оцінити всю пишноту даного соусу. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Карамельний соус - рецепт
Якщо ви любите готувати незвичайні страви з приголомшливим смаком і ароматом, то вам точно знадобиться рецепт карамельного соусу. Звичайно, це
Пікантний грецький соус «Скордалия»
«Скордалия» - це густий картопляно-часниковий соус, який дуже популярний в Греції. Він володіє оригінальним смаком і пікантним ароматом. Його можна
Грецький соус
Соуси чудово доповнюють смакові якості багатьох страв. І найбільш популярним з них є грецький соус. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька варіантів
Соус для долми
Долма - традиційне східне блюдо, приготоване у виноградних листах, полюбилося багатьом нашим співвітчизникам. Але особливо неповторний смак долма